Vinestar: un tast maridatge entre vi i benestar | Vinestar: una cata maridaje entre vino y bienestar

[CAT]

Com moltes de vosaltres ja sabeu, una de les meves passions és el món de la vinya i del vi que segueixo des de fa més de 20 anys arreu de Catalunya i també a altres països. M’agrada tastar nous vins i sobretot m’emociona conèixer el treball i l’amor per la terra que hi ha darrera de cada vi i de cada celler.

Quan escolto els professionals del món del vi, sovint faig associacions amb moltes de les eines i recursos que ensenyo en els meus cursos en l’àmbit del benestar. Així que un dia, i fruit de la meva amistat amb la sommelier Anna Castillo, va néixer la idea del “Vinestar: un tast maridatge entre vi i benestar“.

I em fa molta il·lusió anunciar-vos que l’estrenem en primícia el proper diumenge 24 d’octubre a les 12h a Sant Fruitós de Bages. Les entrades son gratuïtes però cal reservar-les al web de l’Ajuntament.

Tastarem vins de la DO Pla de Bages, l’Anna farà el tast enològic i seguidament ho maridarem amb una activitat de benestar relacionada amb les característiques d’aquell vi.

Moltes gràcies al Museu de la vinya i del vi de Sant Fruitós de Bages per donar-nos la oportunitat de fer l’estrena en un lloc tan bonic i especial a l’aire lliure.

Ens veiem aviat i brindarem, més que mai, per la salut!

————————————

[CAST]

Como muchas de vosotros ya sabéis, una de mis pasiones es el mundo de la viña y del vino que sigo desde hace más de 20 años en Cataluña y también en otros países. Me gusta probar nuevos vinos y sobre todo me emociona conocer el trabajo y el amor por la tierra que hay detrás de cada vino y de cada bodega.

Cuando escucho a los profesionales del mundo del vino, a menudo hago asociaciones con muchas de las herramientas y recursos que enseño en mis cursos en el ámbito del bienestar. Así que un día, y fruto de mi amistad con la sumiller Anna Castillo, nació la idea de esta actividad:  “Vinestar: una cata maridaje entre vino y bienestar“.

Y me hace mucha ilusión anunciaros que la estrenamos en primicia el próximo domingo 24 de octubre a las 12h en Sant Fruitós de Bages. Las entradas son gratuitas pero se deben reservar en la web del Ayuntamiento.

Probaremos vinos de la DO Pla de Bages, Anna realizará la cata enológica y seguidamente lo maridaremos con una actividad de bienestar relacionada con las características de ese vino.

Muchas gracias al “Museu de la vinya i del vi” de Sant Fruitós de Bages para darnos la oportunidad de hacer el estreno en un lugar tan bonito y especial al aire libre.

Nos vemos pronto y brindaremos, más que nunca, por la salud!

Ballant amb les onades | Danzando con las olas

[CAT]

Onades que venen i van i que em conviden a ballar amb elles…

Obrint tots els meus sentits al moment, fluint, jugant i somrient…

Acariciant i deixant-me acariciar per la sorra, l’aigua, l’aire i la llum brillant del sol que apareix entre núvol i núvol…

Ballant amb qui vol compartir aquests moments de dansa i per a aquelles persones que passen per aquí i els ve de gust parar i observar, però sobretot ballant per a mi mateixa perquè m’ajuda a veure i viure la vida des d’una manera més saludable.

I és en moments com aquest, sense exigències ni comparacions, que em permeto connectar amb la meva essència, la de la nena ballarina que porto a dins i que gaudeix ballant en escenaris improvisats de la vida…

———————–

[CAST]

Olas que vienen y van y que me invitan a bailar con ellas…

Abriendo todos mis sentidos al momento, fluyendo, jugando y sonriendo…

Acariciando y dejándome acariciar por la arena, el agua, el aire y la luz brillante del sol que aparece entre nube y nube…

Bailando con quien quiere compartir estos momentos de danza y para aquellas personas que pasan por aquí y les apetece parar y observar, pero sobre todo bailando para mí misma porque me ayuda a ver y a vivir la vida desde una manera más saludable.

Y es en momentos como este, sin exigencias ni comparaciones, que me permito conectar con mi esencia, la de la niña bailarina que llevo dentro y que disfruta bailando en escenarios improvisados de la vida…

 

Taller de dansa meditativa a l’aire lliure | Taller de danza meditativa al aire libre

[CAT]

Quina il·lusió poder anunciar aquest taller presencial de dansa meditativa (5 ritmes®)! El darrer el vaig fer abans de la pandèmia.

Serà divendres de la propera setmana, dia 24 de setembre de 18 a 19.30h.

I a més serà a Espai Era a Rajadell, un espai preciós a l’aire lliure.

Serà una tarda on ens mourem, deixarem anar tensions de cos i ment i acabarem amb una mica de meditació i alguna sorpresa més!

Si en tens ganes i et ve de gust compartir-ho amb nosaltres 📞 609161141 (Ester) o 666127093 (Marta) amb inscripció prèvia. (Aforament limitat)

En cas de que aquell dia fes mal temps, i no poguéssim fer el taller a l’exterior, el faríem a dins la sala.

——————–

[CAST]

¡Qué ilusión poder anunciar este taller presencial de danza meditativa (5 ritmos®)! El último lo hice antes de la pandemia.

Será el viernes de la próxima semana, día 24 de septiembre de 18 a 19.30h.

Y además será en Espai Era en Rajadell, un espacio precioso al aire libre.

Será una tarde donde nos moveremos, soltaremos tensiones de cuerpo y mente y acabaremos con un poco de meditación y alguna sorpresa más!

Si tienes ganas y te apetece compartirlo con nosotras 📞 609161141 (Ester) o 666127093 (Marta) con inscripción previa. (Aforo limitado)

En caso de que ese día hiciera mal tiempo, y no pudiéramos hacer el taller en el exterior, lo haríamos dentro de la sala.

Classe 500 de Dansa-Moviment per al benestar | Classe 500 de Danza-Movimiento para el bienestar

[CAT]

Aquesta setmana he fet la classe de dansa-moviment número 500!

Ara bé, porto moltes més de 500 classes fetes des de que vaig començar a impartir classes de moviment i dansa per al benestar. Aleshores, “per què dic que és la 500?”. T’ho explico ara mateix.

Busco música nova per cada classe que faig. I quan la tinc acabada, agafo un full, escric manualment la programació de la classe amb totes les cançons i l’enumero. D’aquí ve el número 500 (fàcilment deduïble, oi?).  I al mateix full vaig anotant amb quins grups, amb quines persones i quan he fet aquella classe.  Sí, ho se…sóc molt organitzada….i m’agrada ser-ho!

Com veieu, una mateixa classe, la repeteixo amb diversos grups i fins i tot alguna vegada, quan ha passat força temps, la repeteixo amb el mateix grup.

Les meves classes tenen un esquema semblant, però la música i el moment de cada persona fan que cada una sigui única i especial. I és que cada moment a la vida és nou i te infinites possibilitats i moltes bandes sonores.

A més, el fet de no voler repetir cançons, m’estimula a escoltar i a descobrir nova música. Això implica invertir un temps important en la preparació de les classes però m’agrada cuidar cada classe, “cuinar-la” a foc lent, assaborir-la i gaudir-la a cada moment.

I és que per molt soroll que hi hagi en un lloc, quan hi ha música, el meu cos de seguida deixa d’escoltar el soroll i s’enfoca en la música. Encara recordo una anècdota molt divertida que em va passar fa uns anys a un supermercat. Estava comprant i vaig escoltar una cançó que no coneixia i em va captivar. De seguida vaig agafar el mòbil, vaig obrir l’aplicació “shazam” (era una novetat en aquells moments) i vaig aixecar el braç per enfocar el mòbil cap un altaveu. La gent que tenia al costat em va mirar amb cara estranya com volent dir “què està fent ara aquesta?”.  I de sobte vaig sentir que el mòbil vibrava, vaig abaixar el braç i allà tenia el títol i el grup de la cançó. Vaig somriure i em vaig dir “aquesta la ballem la setmana vinent a classe”!

De fet, la classe 500 ha estat la primera després de les vacances i hi ha diverses cançons italianes capturades amb el shazam aquest estiu al Piemont que m’han portat a repetir “l’escena del supermercat”.

Només 1 d’aquestes 11 cançons havia sonat abans a les meves classes i és una de les meves preferides que “casualment” va sonar en un moment màgic d’aquestes vacances. Properament us ho explicaré en un altre post.

A continuació us deixo els enllaços de youtube amb les diferents cançons de la classe 500. Us animeu a apuntar-vos? Que les gaudiu!

1)

 

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

10)

11)

 

————————

[CAST]

¡Esta semana he hecho la clase de danza-movimiento número 500!

Ahora bien, llevo muchas más de 500 clases hechas desde que empecé a impartir clases de movimiento y danza para el bienestar. Entonces, “¿por qué digo que es la 500?”. Te lo cuento ahora mismo.

Busco música nueva para cada clase que hago. Y cuando la tengo terminada, cojo una hoja, escribo manualmente la programación de la clase con todas las canciones y la enumero. De ahí el número 500 (fácilmente deducible, ¿verdad?). Y en la misma hoja voy anotando con qué grupos, con qué personas y cuando he hecho esa clase. Sí, lo se … soy muy organizada …. ¡y me gusta serlo!

Como veis, una misma clase, la repito con varios grupos e incluso alguna vez, cuando ha pasado bastante tiempo, la repito con el mismo grupo.

Mis clases tienen un esquema similar, pero la música y el momento de cada persona hacen que cada una sea única y especial. Y es que cada momento en la vida es nuevo y tiene infinitas posibilidades y muchas bandas sonoras.

Además, el hecho de no querer repetir canciones, me estimula a escuchar y a descubrir nueva música. Esto implica invertir un tiempo importante en la preparación de las clases pero me gusta cuidar cada clase, “cocinarla” a fuego lento, saborearla y disfrutarla a cada momento.

Y es que por mucho ruido que haya en un lugar, cuando hay música, mi cuerpo enseguida deja de escuchar el ruido y se enfoca en la música. Todavía recuerdo una anécdota muy divertida que me pasó hace unos años en un supermercado. Estaba comprando y escuché una canción que no conocía y me fascinó. Enseguida cogí el móvil, abrí la aplicación “Shazam” (era una novedad en aquellos momentos) y levanté el brazo para enfocar el móvil hacia un altavoz. La gente que tenía al lado me miró con cara extraña como queriendo decir “¿qué está haciendo ahora esta?”. Y de repente sentí que el móvil vibraba, bajé el brazo y allí tenía el título y el grupo de la canción. Sonreí y me dije “¡esta la bailamos la próxima semana en clase”!

De hecho, la clase 500 ha sido la primera tras las vacaciones y hay varias canciones italianas capturadas con el Shazam este verano en el Piamonte que me han llevado a repetir “la escena del supermercado”.

Sólo 1 de estas 11 canciones había sonado antes en mis clases y es una de mis preferidas que “casualmente” sonó en un momento mágico de estas vacaciones. Próximamente os lo contaré en otro post.

Debajo del texto en catalán, encontraréis los enlaces de youtube con las diferentes canciones de la clase 500. ¿Os animáis a apuntaros? ¡Que las disfrutéis!

Empresonar o Alliberar el cos? | ¿Encarcelar o Liberar el cuerpo?

[CAT]

Empresonar o Alliberar el cos?

Amb les rutines diàries tendim a repetir els mateixos moviments que limiten i poden empresonar el cos.

És important regalar-nos una estona cada dia per explorar altres moviments que retornin la llibertat al nostre cos. (Ester Bach)

 

El moviment és vida i és important moure’ns, però hi ha moviments que si repetim constantment i no els compensem amb altres tipus de moviments, poden acabar afectant la mobilitat global del nostre cos.

Moltes activitats professionals, així com l’ús del mòbil i de l’ordinador, ens porten a tancar i a concentrar els moviments a la part de davant del nostre cos, entre la zona del pit i de la cintura. També hi ha persones que fan molt moviment amb les cames (caminant, corrent, o ballant), però que van sempre amb el tronc ben rígid com si fossin un robot.  Això pot acabar provocant que visquem empresonades en el nostre propi cos, fins i tot sense ser-ne conscients.

Així doncs, no es tracta només de moure’ns, sinó de fer-ho saludablement i amb consciència. I segons la meva opinió, el que és saludable és moure cada dia totes les parts del cos i explorar, amb amor i respecte, tota la gama de moviments possibles al nostre voltant:  amunt, avall, davant, darrera, esquerra, dreta.

Has provat per exemple “serpentejar” amb la teva columna? O obrir els braços en creu i sospirar? o estirar-te cap a diferents posicions en l’espai? o dibuixar formes circulars amb diferents parts del teu cos?

Tot això forma part del moviment saludable que m’agrada estimular a les meves classes i cursos per cuidar i equilibrar cos, ment i emocions.

Si et ressona, contacta amb mi i parlem sobre les diferents opcions de classes i cursos presencials o online.

———————————

 

[CAST]

¿Encarcelar o Liberar el cuerpo?

Con las rutinas diarias tendemos a repetir los mismos movimientos que limitan y pueden encarcelar el cuerpo.

Es importante regalarnos un rato cada día para explorar otros movimientos que devuelvan la libertad a nuestro cuerpo. (Ester Bach)

 

El movimiento es vida y es importante movernos, pero hay movimientos que si repetimos constantemente y no los compensamos con otros tipos de movimientos, pueden acabar afectando la movilidad global de nuestro cuerpo.

Muchas actividades profesionales, así como el uso del móvil y el ordenador, nos llevan a cerrar y a concentrar los movimientos en la parte de delante de nuestro cuerpo, entre la zona del pecho y de la cintura. También hay personas que hacen mucho movimiento con las piernas (caminando, corriendo, o bailando), pero que van siempre con el tronco bien rígido como si fueran un robot. Esto puede acabar provocando que vivamos encarceladas en nuestro propio cuerpo, incluso sin ser conscientes de ello.

Así pues, no se trata sólo de movernos, sino de hacerlo saludablemente y con conciencia. Y en mi opinión, lo que es saludable es mover cada día todas las partes del cuerpo y, explorar, con amor y respeto, toda la gama de movimientos posibles a nuestro alrededor: arriba, abajo, delante, detrás, izquierda, derecha.

¿Has probado por ejemplo “serpentear” con tu columna? ¿O abrir los brazos en cruz y suspirar? ¿o estirarte hacia diferentes posiciones en el espacio? ¿o dibujar formas circulares con diferentes partes de tu cuerpo?

Todo ello forma parte del movimiento saludable que me gusta estimular en mis clases y cursos para cuidar y equilibrar cuerpo, mente y emociones.

Si te resuena, contacta conmigo y hablamos sobre las diferentes opciones de clases y cursos presenciales u online.

Al setembre hi tornem! | Volvemos en septiembre

[CAT]

Aquest matí he impartit les darreres classes de “Moviment per al benestar” abans de les vacances d’agost i amb el darrer grup ens hem fet aquesta foto per recordar aquest curs tan atípic.

Quan la situació es va tornar a complicar a l’octubre, vam parar una setmana però vam decidir embarcar-nos en aquesta aventura online. Hi havia alumnes que no dominaven gens la tecnologia, però es van deixar engrescar pel meu entusiasme en el món tecnològic, van confiar en mi i sobretot en elles i ara gairebé son expertes en “Zoom”! Son unes cracks!!!

Cada dilluns ens hem anat trobant i compartint xerrades, moviment i relaxació en aquest espai virtual…i que bé que ens ha anat poder mantenir aquest hàbit!

Avui he començat la classe amb una versió instrumental del “My way” del Frank Sinatra interpretada a piano per l’Ernesto Cortázar i l’he tancada amb el “Somriurem” del Txarango i Nil Moliner. Les dues cançons son especials a la meva vida. M’agrada viure la vida plenament i fer-ho a la meva manera…i Somric molt habitualment.

La cançó de Txarango diu “Somriurem quan tot falli, abraçarem el temps junts quan el món s’encalli”….i això és el que hem fet amb els grups de moviment i dansa. Moltes gràcies per abraçar el temps juntes i seguir cuidant la SALUT a través del moviment.

 

 

—————————–
[CAST]

Esta mañana he impartido las últimas clases de “Movimiento para el bienestar” antes de las vacaciones de agosto y con el último grupo nos hemos hecho esta foto para recordar este curso tan atípico.

Cuando la situación se volvió a complicar en octubre, paramos una semana pero decidimos embarcarnos en esta aventura online. Había alumnas que no dominaban nada la tecnología, pero se dejaron animar por mi entusiasmo en el mundo tecnológico, confiaron en mí y sobre todo en ellas y ahora casi son expertas en “Zoom”! ¡¡Son unas cracks !!!

Cada lunes nos hemos ido encontrando y compartiendo charlas, movimiento y relajación en este espacio virtual … y ¡que bien que nos ha ido poder mantener este hábito!

Hoy he empezado la clase con una versión instrumental de “My way” de Frank Sinatra interpretada a piano por Ernesto Cortázar y la he cerrado con “Somriurem” de Txarango y Nil Moliner. Las dos canciones son especiales en mi vida. Me gusta vivir la vida plenamente y hacerlo a mi manera… y Sonrío muy habitualmente.

La canción de Txarango dice “Sonreiremos cuando todo falle, abrazaremos el tiempo juntos cuando el mundo se atasque” …. y eso es lo que hemos hecho con los grupos de movimiento y danza. Muchas gracias por abrazar el tiempo juntas y seguir cuidando la SALUD a través del movimiento.

El primer pas | El primer paso

[CAT]

“Un viatge de mil milles comença amb el primer pas” (Lao Tse)

 

En els cursos de gestió de l’estrès que imparteixo, una de les coses que aconsello a les persones participants és que durant el curs incorporin, com a mínim, un petit hàbit saludable a la seva rutina diària. Per exemple, practicar la respiració conscient o fer estiraments en diferents moments del dia.

I és que, si aprens noves coses però segueixes fent les mateixes de sempre, de què et serveixen?

El problema és que sovint volem passar “d’on som” a “on volem ser” en un instant, buscant solucions que requereixin poc temps i poc esforç. I els canvis acostumen a cuinar-se a foc lent i, entre d’altres coses, necessiten temps, pràctica, compromís, constància…

Però tot canvi, com qualsevol viatge, comença amb un primer pas que et va acostant cap allà on vols anar.

Per fer aquest primer pas, et cal trobar el motiu que t’impulsi i et doni forces per fer-lo i tenir-lo present durant cada etapa del camí.

I segons la meva experiència és molt important que aquest primer pas no el facis des de la pressió i l’exigència, sinó des de l’amor i el respecte cap a tu mateixa i cap a la vida. És a dir, fer aquest primer pas perquè t’estimes, perquè et vols cuidar i perquè també estimes el món i apostes per la salut i la sostenibilitat del planeta.

I vull acabar aquest escrit amb una cançó que vaig posar la setmana passada a les meves classes de dansa meditativa online i que va agradar molt a les alumnes. És una cançó que porta per títol “Fer camí”, composta per Alícia Rey per un spot d’Ametller Origen i interpretada per ella mateixa i per La Pau (cantant del grup La Folie).  “Fer camí” ens ajuda a reflexionar sobre el greu impacte que el nostre estil de vida causa en el medi ambient.  Com diu la cançó:

——————-
“Enrere no es pot tornar
Podem triar com avançar
Per cuidar cada arrel
Per poder ser llavors, explorar nous senders per canviar”

“Ho has pensat?
Quin camí escolliràs?
Quins paisatges contemplaràs?
Què en farem de la terra? Quin aire voldràs respirar?
Per poder fer camí només haurem de fer el primer pas”
(Alícia Rey)
——————-

M’encanta aquesta cançó!!

I és que sempre podem fer un primer pas per millorar. Som nosaltres qui triem com volem viure i conviure amb el nostre entorn i ens cal aprendre a fer-ho d’una manera respectuosa i sostenible.

I tu? Quin camí vols triar? Quin primer pas tries fer avui per cuidar-te i per cuidar la salut de la nostra mare Terra?

 

————————-

[CAST]

“Un viaje de mil millas comienza con el primer paso” (Lao Tse)

 

En los cursos de gestión del estrés que imparto, una de las cosas que aconsejo a las personas participantes es que durante el curso incorporen, como mínimo, un pequeño hábito saludable en su rutina diaria. Por ejemplo, practicar la respiración consciente o hacer estiramientos en diferentes momentos del día.

Y es que, si aprendes nuevas cosas pero sigues haciendo las mismas de siempre, ¿de qué te sirven?

El problema es que a menudo queremos pasar “de donde estamos” a “donde queremos ser” en un instante, buscando soluciones que requieran poco tiempo y poco esfuerzo. Y los cambios suelen cocinarse a fuego lento y, entre otras cosas, necesitan tiempo, práctica, compromiso, constancia…

Pero todo cambio, como cualquier viaje, comienza con un primer paso que te va acercando hacia donde quieres ir.

Para hacer este primer paso, necesitas encontrar el motivo que te impulse y te dé fuerzas para hacerlo y tenerlo presente durante cada etapa del camino.

Y según mi experiencia es muy importante que este primer paso no lo hagas desde la presión y la exigencia, sino desde el amor y el respeto hacia ti misma y hacia la vida. Es decir, hacer este primer paso porque te amas, porque te quieres cuidar y porque también amas el mundo y apuestas por la salud y la sostenibilidad del planeta.

Y quiero terminar este escrito con una canción que puse la semana pasada en mis clases de danza meditativa online y que gustó mucho a las alumnos. Es una canción que lleva por título “Fer camí” (hacer camino), compuesta por Alicia Rey para un spot de Ametller Origen e interpretada por ella misma y por La Pau (cantante del grupo La Folie). “Fer camí” nos ayuda a reflexionar sobre el grave impacto que nuestro estilo de vida causa en el medioambiente. Como dice la canción:

——————-
“Atrás no se puede volver
Podemos elegir cómo avanzar
Para cuidar cada raíz
Para poder ser semillas, explorar nuevos senderos para cambiar ”

“¿Lo has pensado?
¿Qué camino escogerás?
Qué paisajes contemplarás?
¿Qué haremos de la tierra? ¿Qué aire querrás respirar?
Para poder hacer camino sólo tendremos que hacer el primer paso ”
(Alicia Rey)
——————-

¡¡ Me encanta esta canción !!

Y es que siempre podemos hacer un primer paso para mejorar. Somos nosotros quienes elegimos cómo queremos vivir y convivir con nuestro entorno y necesitamos aprender a hacerlo de una manera respetuosa y sostenible.

¿Y tú? ¿Qué camino quieres elegir? ¿Qué primer paso eliges hacer hoy para cuidarte y para cuidar la salud de nuestra madre Tierra?

 

Nota: Encontrarás la canción más arriba, al final del texto en catalán.

Curs online “Relaxació i benestar emocional” | Curso online “Relajación y bienestar emocional”

[CAT]

Molt contenta d’oferir per 13è any consecutiu un curs a l’Escola d’Estiu del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, aquesta vegada novament en format virtual de l’1 al 10 de juliol.

El curs està reconegut dins del Pla de Formació Permanent del Departament d’Educació.

Títol del curs: Relaxació i benestar emocional (curs de 15 hores)
Docent: Ester Bach Cobacho

Un curs per connectar amb les emocions i escoltar el cos per tal d’ajudar a alliberar tensions, gestionar saludablement l’estrès, cuidar-se emocionalment i promoure la relaxació, l’energia vital i el benestar de cos i ment.

Quota: 70 € per als col·legiats – 100 € per a no col·legiats (aquesta quota inclou 2 cursos a triar entre l’àmplia oferta formativa del Col·legi de Doctors i Llicenciats del 1 al 20 de juliol). Els cursos son bonificables a través de la Fundació Tripartita.

Tot i ser un curs per a docents, està obert a tots els col·lectius ja que està centrat en eines de millora personal i per tant és aplicable a altres àmbits professionals.

Per a informació i inscripcions, consulta el següent enllaç.  Si t’interessa, no esperis al darrer moment i inscriu-te abans del 15 de juny, ja que tots els cursos que no arribin al mínim d’inscripcions en aquesta data seran cancel·lats. Moltes gràcies!

https://www.cdl.cat/cursos-i-activitats?of=1375

—————

[CAST]

Muy contenta de ofrecer por 13º año consecutivo un curso en la Escuela de Verano del Colegio de Doctores y Licenciados en Filosofía y Letras y en Ciencias de Cataluña, esta vez nuevamente en formato virtual del 1 al 10 de julio.

El curso está reconocido dentro del Plan de Formación Permanente del Departamento de Educación.

Título del curso: Relajación y bienestar emocional (curso de 15 horas)
Docente: Ester Bach Cobacho

Un curso para conectar con las emociones y escuchar el cuerpo para ayudar a liberar tensiones, gestionar saludablemente el estrés, cuidarse emocionalmente y promover la relajación, la energía vital y el bienestar de cuerpo y mente.

Cuota: 70 € para los colegiados – 100 € para no colegiados (esta cuota incluye 2 cursos a elegir entre la amplia oferta formativa del Colegio de Doctores y Licenciados del 1 al 20 de julio). Los cursos son bonificables a través de la Fundación Tripartita.

A pesar de ser un curso para docentes, está abierto a todos los colectivos ya que está centrado en herramientas de mejora personal y por lo tanto es aplicable a otros ámbitos profesionales.

Para información e inscripciones, consulta el siguiente enlace. Si te interesa, no esperes al último momento y inscríbete antes del 15 de junio, ya que todos los cursos que no alcancen el mínimo de inscripciones en esa fecha serán cancelados. ¡Muchas gracias!

https://www.cdl.cat/cursos-i-activitats?of=1375

Dia Internacional de la Dansa 2021 | Día internacional de la Danza 2021

[CAT]

Feliç dia internacional de la dansa!

Et proposo parar un moment, escoltar el teu cos en silenci i en quietud i fer-te les següents preguntes:

▶️ Com et sents?

▶️ Quin és el moviment que et demana el teu cos ara mateix?

▶️ Quina música et demana aquest moment?

Respira conscientment i, amb respecte i molt amorosament, segueix el ritme del teu cos i dansa la vida buscant camins que afavoreixin el teu benestar i contribueixin a crear un planeta saludable.

Dansem la vida!

 

Nota:  La foto que acompanya aquest post i la música que a continuació escoltaràs, és la resposta a les anteriors preguntes que em vaig fer jo en un moment d’aquesta setmana. Música potent per aquells dies que necessito alliberar tensions mentals… Yes!! I wanna dance!  vull ballar!!

 

[CAST]

Feliz día internacional de la danza!

Te propongo parar un momento, escuchar tu cuerpo en silencio y en quietud y hacerte las siguientes preguntas:

▶ ️ ¿Cómo te sientes?

▶ ️ ¿Cuál es el movimiento que te pide tu cuerpo ahora mismo?

▶ ️ ¿Qué música te pide este momento?

Respira conscientemente y, con respeto y muy amorosamente, sigue el ritmo de tu cuerpo y danza la vida buscando caminos que favorezcan tu bienestar y contribuyan a crear un planeta saludable.

¡Dancemos la vida!

 

Nota: La foto que acompaña este post y la música que puedes escuchar antes del texto en castellano, es la respuesta a las anteriores preguntas que me hice yo en un momento de esta semana. Música potente para aquellos días que necesito liberar tensiones mentales … Yes !! I wanna dance!  ¡quiero bailar!

Què t’inspira una rosa? | ¿Qué te inspira una rosa?

[CAT]

Quines paraules i moviments t’inspira una rosa?

A mi em porta a OBRIR tots els meus sentits i a percebre la vida des d’aquesta SENSUALITAT…

I em desperta el moviment de posar una mà al pit i SENTIR què es mou dins meu…

i aleshores em deixo portar per la DANSA DEL COR i per la POESIA efímera del moviment…

▶️ I a tu?

📖 🌹Molt bona diada de Sant Jordi a tothom! 🌹📖

 

—————————-

[CAST]

¿Qué palabras y movimientos te inspira una rosa?

A mí me lleva a ABRIR todos mis sentidos y a percibir la vida desde esta SENSUALIDAD…

Y me despierta el movimiento de poner una mano en el pecho y SENTIR que se mueve dentro de mí…

y entonces me dejo llevar por la DANZA DEL CORAZÓN y por la POESÍA efímera del movimiento…

▶ ️Y a ti?

📖 🌹Muy buen día de Sant Jordi a todas! 🌹📖

Open chat
+ Info