Curs online “Relaxació i benestar emocional”

Aprendre eines pràctiques per cuidar i relaxar cos i ment és sempre important i necessari…i per a docents i alumnes durant aquest curs tan atípic encara més!

Després de l’èxit de l’escola d’estiu, estic molt contenta i agraïda d’impartir una nova edició online durant octubre i novembre del curs “Relaxació i benestar emocional” a l’escola de tardor del Col·legi de Doctors i Llicenciats Filosofia i Lletres i en Ciències.

A la imatge trobaràs una petita mostra de com comença aquest curs que te 3 mòduls. Una part és asíncrona a través de moodle i hi ha també 4 sessions síncrones a través de Microsoft Teams.

Si t’interessa, ja pots reservar la teva plaça a través del següent enllaç on trobaràs tot el programa detallat i també les dates de les sessions síncrones.

https://www.cdl.cat/cursos-i-activitats?of=1264

Un curs pràctic per crear l’hàbit de dedicar-te un temps per a tu, per cuidar-te. Perquè el temps que et dediques no és temps perdut, sinó temps que et regales i que guanyes per estar i viure millor. T’hi apuntes?

Visca la dansa i Visca la vida | Viva la danza y Viva la vida

[CAT] Visca la dansa! Visca la vida!

Aquesta setmana he tornat a reprendre les meves classes de dansa presencials que van quedar aturades per la covid-19.

I ho hem fet seguint totes les mesures de seguretat i molt contentes de retrobar-nos novament, compartint un espai físic que ens permet connectar amb el cos i afluixar tensions per cuidar-nos, celebrar-nos i omplir-nos de vida.

És per això que una de les cançons que vaig triar per a l’ocasió va ser el “Viva la vida“. Tot i que la cançó és original de Coldplay, a classe vaig fer sonar una versió a ritme de jazz interpretada per “Berk & The Virtual Band” ja que te un ritme que em contagia vida i alegria per viure-la. 

El nom d’aquesta cançó fa referència al títol d’un quadre de l’artista mexicana Frida Kahlo que va signar els darrers dies de la seva vida. La Frida és un dels símbols del feminisme, una persona que va fugir dels estereotips i que, a pesar dels problemes de salut al llarg de la seva vida, va demostrar una gran força, valentia i energia per tirar endavant.

La covid-19 ha sacsejat el món i ens ha deixat ben clar que la vida és el més important que tenim…

Així que aquí et deixo la versió del “Viva la vida” que vaig fer sonar a classe per si et vols sumar, allà on siguis ara mateix, a celebrar i a ballar la vida amb aquesta cançó.

Et suggereixo que et deixis portar pel seu ritme i t’impregnis d’aquesta energia de vida…

Visca la dansa! i Visca la vida!

———————————–

[CAST] ¡Viva la danza! ¡Viva la vida!

Esta semana he vuelto a retomar mis clases de danza presenciales que quedaron paradas por la Covid-19.

Y lo hemos hecho siguiendo todas las medidas de seguridad y muy contentas de reencontrarnos nuevamente, compartiendo un espacio físico que nos permite conectar con el cuerpo y aflojar tensiones para cuidarnos, celebrarnos y llenarnos de vida.

Es por ello que una de las canciones que elegí para la ocasión fue el “Viva la vida“. Aunque la canción es original de Coldplay, en clase hice sonar una versión a ritmo de jazz interpretada por “Berk & The Virtual Band” ya que tiene un ritmo que me contagia vida y alegría para vivirla.

El nombre de esta canción hace referencia al título de un cuadro de la artista mexicana Frida Kahlo que firmó los últimos días de su vida. Frida es uno de los símbolos del feminismo, una persona que huyó de los estereotipos y que, a pesar de los problemas de salud a lo largo de su vida, demostró una gran fuerza, valentía y energía para salir adelante.

La Covid-19 ha sacudido el mundo y nos ha dejado bien claro que la vida es lo más importante que tenemos…

Así que aquí te dejo la versión de “Viva la vida” que hice sonar en clase por si te quieres sumar, donde estés ahora mismo, a celebrar y bailar la vida con esta canción.

Te sugiero que te dejes llevar por su ritmo y te impregnes de esta energía de vida …

¡Viva la danza! y ¡Viva la vida!

Inici de curs amb classes online i presencials | Inicio de curso con clases online y presenciales

[CAT]

Després de les vacances d’estiu i amb l’energia renovada, començo amb molta il·lusió aquest nou curs 2020-2021.

I el primer que inicio son les classes setmanals de dansa. L’objectiu d’aquestes classes no és aprendre a ballar, sinó utilitzar el moviment i la dansa com una eina per ajudar-te a desconnectar del soroll i les tensions que pots haver acumulat durant el dia i afavorir la connexió amb el teu cos, amb el moviment harmònic i regenerador i amb la calma.

Son unes classes per respirar amb consciència, estirar i moure el cos, vibrar amb la música i revitalitzar cos i ment.

Si ets d’aquelles persones que et costa relaxar-te amb activitats més calmades, et convido a provar gratuïtament una d’aquestes classes de dansa i a valorar com et sents física, mentalment i emocionalment després. Molt probablement notaràs un canvi positiu important…

Tens dues opcions: una online que pots fer des de qualsevol lloc del món i una altre presencial a Manresa. T’hi animes?

 

1) Classes online de dansa meditativa

Classes online de dansa meditativa inspirades en la tècnica dels 5 ritmes® i en altres tècniques de benestar emocional a través del cos. Unes classes on practicaràs diferents ritmes i moviments que t’ajudaran a afluixar tensions i a connectar cos i ment.

Dia: els dimecres

Hora: de 19.30h a 20.30h

Lloc: online a través de la plataforma Zoom

Opció de quota mensual o classes aïllades

Inici: dimecres 9 de setembre (tot i que et pots incorporar quan et vagi bé sempre i quan quedin places lliures)

2) Classes presencials de Dansa per al benestar

Un espai per estirar, desbloquejar i revitalitzar el cos, practicar diferents tipus de moviments suaus i energètics, promoure el moviment natural de cadascú i estimular la creativitat, l’harmonia i el benestar. En aquestes classes, una vegada al mes, fem una classe de dansa meditativa inspirada en la tècnica dels 5 ritmes®.

Dia:  els dilluns

Hora: de 20h a 21h

Lloc: La Gare: Fonollar, 6 entrl 3a, Manresa

Opció de quota mensual o classes aïllades

Inici: dilluns 7 de setembre aplicant les mesures de seguretat Covid-19 (tot i que et pots incorporar quan et vagi bé sempre i quan quedin places lliures)

————————————————————–

[CAST]

Después de las vacaciones de verano y con la energía renovada, empiezo con mucha ilusión este nuevo curso 2020-2021.

Y lo primero que inicio son las clases semanales de danza. El objetivo de estas clases no es aprender a bailar, sino utilizar el movimiento y la danza como una herramienta para ayudarte a desconectar del ruido y las tensiones que puedes haber acumulado durante el día y favorecer la conexión con tu cuerpo, con el movimiento armónico y regenerador y con la calma.

Son unas clases para respirar con conciencia, estirar y mover el cuerpo, vibrar con la música y revitalizar cuerpo y mente.

Si eres de aquellas personas que te cuesta relajarte con actividades más calmadas, te invito a probar gratuitamente una de estas clases de danza y valorar cómo te sientes física, mental y emocionalmente después. Muy probablemente notarás un cambio positivo importante…

Tienes dos opciones: una online que puedes hacer desde cualquier lugar del mundo y otra presencial en Manresa. ¿Te animas?

 

1) Clases online de danza meditativa

Clases online de danza meditativa inspiradas en la técnica de los 5 ritmos® y en otras técnicas de bienestar emocional a través del cuerpo. Unas clases donde practicarás diferentes ritmos y movimientos que te ayudarán a aflojar tensiones y conectar cuerpo y mente.

Día: los miércoles

Hora: de 19.30h a 20.30h

Lugar: online a través de la plataforma Zoom

Opción de cuota mensual o clases aisladas

Inicio: miércoles 9 de septiembre (aunque te puedes incorporar cuando te vaya bien siempre y cuando queden plazas libres)

 

2) Clases presenciales de Danza para el bienestar

Un espacio para estirar, desbloquear y revitalizar el cuerpo, practicar diferentes tipos de movimientos suaves y energéticos, promover el movimiento natural de cada uno y estimular la creatividad, la armonía y el bienestar. En estas clases, una vez al mes, hacemos una clase de danza meditativa inspirada en la técnica de los 5 ritmos®.

Día: los lunes

Hora: de 20h a 21h

Lugar: La Gare: Fonollar, 6 entrl 3º, Manresa

Opción de cuota mensual o clases aisladas

Inicio: lunes 7 de septiembre aplicando las medidas de seguridad Covid-19 (aunque te puedes incorporar cuando te vaya bien siempre y cuando queden plazas libres)

 

 

Activitat: Respira’t! Oxigenar cos i ment entre vinyes al Celler Abadal | Actividad: ¡Respírate! Oxigenar cuerpo y mente entre viñedos en la Bodega Abadal

[CAT]

Tornar a la feina després de vacances i que la meva primera activitat sigui impartir un taller de respiració entre vinyes al Celler Abadal em fa una il·lusió especial.

La gent que em coneixeu bé, sabeu que sóc una amant i seguidora del món del vi, el que se’n diu una “winelover”….bé, de fet sóc una “lover” de moltes coses i en especial de totes aquelles que em connecten amb la vida.

Els meus tallers es centren a ajudar a les persones a estar presents, a viure ara i aquí, a arrelar-se, a connectar cos i ment, a obrir els sentits a la vida, a créixer, a transformar-se, a cuidar-se…Suposo que per això també connecto tant amb el món de la vinya i del vi, doncs tenen moltes coses en comú…

A l’activitat “Respira’t: Oxigenar cos i ment entre vinyes” d’aquest dijous dia 27 d’agost a les 19.30h al Celler Abadal, explicaré com respirar d’una manera saludable, veurem com s’utilitza el diafragma i farem pràctiques de respiració entre vinyes, permetent que el cos i la ment s’oxigenin d’una manera natural, harmònica i plena.

Respirarem les aromes balsàmiques dels boscos que envolten les vinyes de la nostra zona i que tan bé s’expressen a través dels meravellosos vins de la DO Pla de Bages.

I tot això en un entorn idíl·lic, mentre el sol es va ponent.

I al final, anirem cap a la zona del Winebar del Celler Abadal i prendrem un brunch acompanyat d’una copa de vi.

Si et sedueix l’experiència, aquí tens l’enllaç per comprar la teva plaça. En queden ja molt poques:

Respira’t: Oxigenar cos i ment entre vinyes

Moltes gràcies al Celler Abadal, a la DO Pla de Bages i en especial a tota la gent que aposteu per productes i serveis de persones que som treballadores autònomes.

Molta salut a tothom!

 

———————————-
[CAST]

Volver al trabajo después de vacaciones y que mi primera actividad sea impartir un taller de respiración entre viñedos en la Bodega Abadal me hace una ilusión especial.

La gente que me conoce bien, sabe que soy una amante y seguidora del mundo del vino, lo que se llama una “winelover”… bien, de hecho soy una “lover” de muchas cosas y en especial de todas aquellas que me conectan con la vida.

Mis talleres se centran en ayudar a las personas a estar presentes, a vivir aquí y ahora, a enraizarse, a conectar cuerpo y mente, a abrir los sentidos a la vida, a crecer, a transformarse, a cuidarsese… Supongo que por eso también conecto tanto con el mundo de la viña y del vino, pues tienen muchas cosas en común…

En la actividad “Respírate: Oxigenar cuerpo y mente entre viñedos” de este jueves día 27 de agosto a las 19.30h en la Bodega Abadal, explicaré cómo respirar de una manera saludable, veremos cómo se utiliza el diafragma y haremos prácticas de respiración entre viñedos, permitiendo que el cuerpo y la mente se oxigenen de una manera natural, armónica y plena.

Respiraremos los aromas balsámicos de los bosques que rodean los viñedos de nuestra zona y que tan bien se expresan a través de los maravillosos vinos de la DO Pla de Bages.

Y todo ello en un entorno idílico, mientras el sol se pone.

Y al final, iremos hacia la zona del Winebar de la Bodega Abadal y tomaremos un brunch acompañado de una copa de vino.

Si te seduce la experiencia, aquí tienes el enlace para comprar tu plaza. Quedan ya muy pocas:

Respírate: Oxigenar cuerpo y mente entre viñedos

Muchas gracias a la Bodega Abadal, a la DO Pla de Bages y en especial a toda la gente que apuesta por productos y servicios de personas que somos trabajadoras autónomas.

Mucha salud a todo el mundo!

Respira’t | Respírate

[CAST]

Recentment he impartit un curs online sobre Relaxació i benestar emocional. Una de les eines que he recomanat a les persones que han participat al curs és: RESPIRAR…així de simple…però a vegades ho compliquem molt.

I com em passa sovint a les formacions, hi ha força alumnes que em confessen que no son conscients de la seva respiració.

Per una banda, sort que és un procés automàtic que pot funcionar de manera inconscient, ja que si depengués de nosaltres, entre tantes coses que a vegades tenim a la ment, ja ens n’hauríem oblidat i per tant ja no estaríem aquí llegint aquest escrit (…prefereixo no nombrar el lloc on seríem)

Sembla estrany que ens oblidem d’un procés com la respiració que és d’una importància vital i que aporta tants beneficis per a la nostra salut.

M’entristeix veure que a vegades no ens permetem “respirar”…

He de confessar que abans jo tampoc era conscient de la meva respiració. De fet, ni tan sols sabia com s’havia de respirar! I no ho vaig aprendre fins que em van haver de fer una toracotomía per un càncer que vaig tenir als 30 anys i em van derivar a fisioteràpia respiratòria.  Allà em van parlar per primera vegada de la respiració abdominal i del diafragma i vaig començar a fer pràctiques de respiració.

Des d’aleshores, la respiració m’ha acompanyat i jo l’he acompanyada. Quan alguna cosa em preocupa, estic cansada o no em trobo bé, automàticament observo com estic respirant i em dedico una estona a respirar amb consciència plena. I de seguida noto que la sensació comença a canviar i a millorar.

Respirar és una eina que està al teu abast, que et vincula amb el teu entorn i que a sobre és gratuïta.

Vull pensar que el fet d’haver de portar mascareta ara per protegir-nos de la covid-19, farà que totes i tots siguem més conscients de la respiració. Quan perdem una cosa, sovint ens adonem de la seva importància.

Per tant, ara més que mai, quan estiguis en un entorn segur i protegit, pren consciència de la teva respiració i RESPIRA’T!

Gaudeix de l’aire que entra i surt dels teus pulmons…

Deixa que els teus pulmons s’omplin d’aire pur i s’eixamplin en totes les direccions (amunt, avall, davant, darrere, dreta, esquerra) i després permet que l’aire vagi sortint…sense forçar…

Quan inspiris pots repetir “M’omplo de vida“…

I quan expiris pots repetir: “Confio en la vida“…

Divendres vinent dia 31 de juliol impartiré un taller de Mindfulness a través de Manresa Turisme dins d’una activitat que porta per títol “Inspira i Inspira’t“. Entre d’altres activitats, practicarem la respiració amb consciència plena. Per a més informació i inscripcions pots consultar el següent enllaç:  http://www.manresaturisme.cat/cat/article/10803-inspira-i-inspira-t

————————

[CAST]

Recientemente he impartido un curso online sobre Relajación y bienestar emocional. Una de las herramientas que he recomendado a las personas que han participado en el curso es: RESPIRAR … así de simple … pero a veces lo complicamos mucho.

Y como me pasa a menudo EN las formaciones, hay bastantes alumnas y alumnos que me confiesan que no son conscientes de su respiración.

Por un lado, suerte que es un proceso automático que puede funcionar de manera inconsciente, ya que si dependiera de nosotros, entre tantas cosas que a veces tenemos en la mente, ya nos habríamos olvidado y por tanto ya no estaríamos aquí leyendo este escrito (…prefiero no nombrar el lugar donde seríamos)

Parece extraño que nos olvidemos de un proceso como la respiración que es de vital importancia y que aporta tantos beneficios para nuestra salud.

Me entristece ver que a veces no nos permitimos “respirar”…

Tengo que confesar que antes yo tampoco era consciente de mi respiración. De hecho, ni siquiera sabía cómo se tenía que respirar! Y no lo aprendí hasta que me tuvieron que hacer una toracotomía por un cáncer que tuve a los 30 años y me derivaron a fisioterapia respiratoria. Allí me hablaron por primera vez de la respiración abdominal y del diafragma y empecé a hacer prácticas de respiración.

Desde entonces, la respiración me ha acompañado y yo la he acompañado. Cuando algo me preocupa, estoy cansada o no me encuentro bien, automáticamente observo como estoy respirando y me dedico un rato a respirar con conciencia plena. Y enseguida noto que la sensación comienza a cambiar y a mejorar.

Respirar es una herramienta que está a tu alcance, que te vincula con tu entorno y que encima es gratuita.

Quiero pensar que el hecho de tener que llevar mascarilla ahora para protegernos de la Covid-19, hará que todas y todos seamos más conscientes de la respiración. Cuando perdemos algo, a menudo nos damos cuenta de su importancia.

Por lo tanto, ahora más que nunca, cuando estés en un entorno seguro y protegido, toma conciencia de tu respiración y RESPÍRATE

Disfruta del aire que entra y sale de tus pulmones…

Deja que tus pulmones se llenen de aire puro y se ensanchen en todas las direcciones (arriba, abajo, delante, detrás, derecha, izquierda) y después permite que el aire vaya saliendo… sin forzar …

Cuando inspires puedes repetir “me lleno de vida“…

Y cuando expires puedes repetir: “Confío en la vida“…

El próximo viernes día 31 de julio impartiré un taller de Mindfulness a través de Manresa Turismo dentro de una actividad que lleva por título “Inspira y Inspírate“. Entre otras actividades, practicaremos la respiración con conciencia plena. Para más información e inscripciones puedes consultar el siguiente enlace: http://www.manresaturisme.cat/cat/article/10803-inspira-i-inspira-t

Classes online al juliol de Dansa meditativa | Clases online en julio de Danza meditativa

[CAT]

Siguis on siguis, durant el mes de juliol, t’ofereixo l’opció de connectar-nos online i ballar juntes i junts amb aquestes classes de dansa a través de la plataforma 

Son classes de Dansa Meditativa inspirades en la tècnica dels 5 ritmes® i també en altres tècniques de benestar emocional a través del cos.

T’explico una mica el que fem:

 • Comencem la classe estirades a terra (també hi ha l’opció d’asseure’s a la cadira o començar dreta), connectant amb el cos i amb la respiració.

 • Seguidament anem mobilitzant el cos per estirar-lo i afluixar tensions, explorant lliurement formes i moviments agradables que ens ajuden a sentir-nos millor.

 • A continuació sonen 5 cançons, cada una d’elles amb un estil i un ritme diferents, que juntament amb algunes pautes que vaig donant, serveixen per fer un “reset” cos-ment i entrar en un estat meditatiu a través del moviment.

 • Finalment acabem amb una estona de silenci per descansar el cos i integrar l’experiència.

Pel que fa al dia i l’horari, tens diverses opcions per connectar-te al juliol:

 • tots els dilluns de 19.15h a 20.30h

 • tots el dimecres de 19.15h a 20.30h

 • tots els dilluns i els dimecres de 19.15h a 20.30h

 • Un o més dilluns o dimecres que et vagin bé

Ara que ja t’he informat sobre els detalls principals, t’animo a que contactis amb mi per a més informació.

Ens ballem al juliol?

😉

Moltes gràcies!

 

—————

[CAST]

Estés donde estés, durante el mes de julio, te ofrezco la opción de conectarnos online y bailar juntas y juntos con estas clases de danza a través de la plataforma 

Son clases de danza meditativa inspiradas en la técnica de los 5ritmos® y también en otras técnicas de bienestar emocional a través del cuerpo.

Te cuento un poco lo que hacemos:

 • Empezamos la clase tumbadas en el suelo (también existe la opción de sentarse en la silla o empezar de pie), conectando con el cuerpo y con la respiración.

 • Seguidamente vamos movilizando el cuerpo para estirarlo y aflojar tensiones, explorando libremente formas y movimientos agradables que nos ayudan a sentirnos mejor.

 • A continuación suenan 5 canciones, cada una de ellas con un estilo y un ritmo diferentes, que junto con algunas pautas que voy dando, sirven para hacer un “reset” cuerpo-mente y entrar en un estado meditativo a través del movimiento.

 • Finalmente terminamos con un rato de silencio para descansar el cuerpo e integrar la experiencia.

En cuanto al día y el horario, tienes varias opciones para conectarte en julio:

 • todos los lunes de 19:15h a 20:30h

 • todos los miércoles de 19:15h a 20:30h

 • todos los lunes y los miércoles de 19:15h a 20:30h

 • Uno o más lunes o miércoles que te vayan bien

Ahora que ya te he informado sobre los detalles principales, te animo a que contactes conmigo para más información.

¿Nos bailamos en julio?

😉

Muchas gracias!

Curs online “Relaxació i Benestar emocional”

Estic molt contenta de reincorporar-me en breu a la meva tasca professional i seguir oferint per 12è any consecutiu un curs a l’Escola d’Estiu del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.

Per primera vegada el curs serà en format virtual del 10 al 20 de juliol a través de la plataforma moodle i tindrà 3 connexions síncrones a través de Microsoft Teams.

El curs està reconegut dins del Pla de Formació Permanent del Departament d’Educació.

Títol del curs: Relaxació i benestar emocional (curs de 15 hores)

Docent: Ester Bach Cobacho

Descripció: Un curs per connectar amb les emocions i escoltar el cos per tal d’ajudar a alliberar tensions, gestionar saludablement l’estrès, cuidar-se emocionalment i promoure la relaxació, l’energia vital i el benestar de cos i ment.

Contingut
Mòdul 1: Gestió saludable de l’estrès

Els efectes de l’estrès en el cos a nivell fisiològic, cognitiu, emocional i conductual.
Estratègies i tècniques per gestionar saludablement l’estrès.

Mòdul 2: Cuidar les emocions

Les emocions bàsiques i el seu impacte en el cos.
Connexió i regulació emocional a través de tècniques de relaxació i treball corporal (respiració, automassatge, tècniques de descàrrega emocional).

Mòdul 3: Els pensaments i el benestar cos-ment

Identificació i reformulació de creences i pensaments estressors.
Algunes tècniques de concentració, de diàleg intern constructiu i per calmar la ment (afirmacions, meditació, mindfulness).

Quota: 70 € per als col·legiats – 100 € per a no col·legiats (aquesta quota inclou 2 cursos a triar entre l’àmplia oferta formativa del Col·legi de Doctors i Llicenciats del 1 al 20 de juliol)

Per a informació i inscripcions, consulta el següent enllaç. Moltes gràcies!

https://www.cdl.cat/cursos-i-activitats?of=1152&fbclid=IwAR2eLHPDNG-0tVrRzUNkEGghg_cGtq5u1d72K472x4U5xSxZmyk8aoqQeAI

Sentir el moviment… | Sentir el movimiento…

[CAT]

Sentir el moviment…

Quan fas el moviment, el sents?

Hi ha moltes combinacions possibles quan es tracta de “fer” i de “sentir” el moviment…

El pots fer, sense sentir-lo…

El pots sentir, sense fer-lo…només visualitzant-lo…

El pots fer primer i després sentir-lo…

El pots sentir primer i després fer-lo…

El pots anar fent i sentint al mateix moment….

Podria analitzar ara cada una de les opcions anteriors i veure quina pot ser més saludable, però penso que tot depèn del moment, de la situació i del que estiguis buscant…

El que sí que et diré és que a les meves classes i als meus cursos, l’èmfasi no està en fer el moviment, sinó en SENTIR-LO…

És per això que sempre començo des del silenci, des de la quietud, perquè et puguis donar un moment per connectar amb tu, amb les teves sensacions…i a partir del que sentis, deixar que el moviment vagi brotant des del teu cor, dibuixant formes en l’espai…formes plenes de vida i de sentiments…

Durant tot el juny tens la oportunitat de provar les meves classes de dansa de manera gratuïta i online a través de zoom.

Et sumes a sentir el moviment?

—————

[CAST]

Sentir el movimiento…

Cuando haces el movimiento, ¿lo sientes?

Hay muchas combinaciones posibles cuando se trata de “hacer” y de “sentir” el movimiento…

Lo puedes hacer, sin sentirlo…

Lo puedes sentir, sin hacerlo… sólo visualizándolo…

Lo puedes hacer primero y luego sentirlo…

Lo puedes sentir primero y luego hacerlo…

Lo puedes ir haciendo y sintiendo al mismo momento….

Podría analizar ahora cada una de las opciones anteriores y ver cual puede ser más saludable, pero pienso que todo depende del momento, de la situación y de lo que estés buscando…

Lo que sí te diré es que en mis clases y mis cursos, el énfasis no está en hacer el movimiento, sino en SENTIRLO…

Es por eso que siempre empiezo desde el silencio, desde la quietud, para que puedas darte un momento para conectar contigo, con tus sensaciones… y a partir de lo que sientas, dejar que el movimiento vaya brotando desde tu corazón, dibujando formas en el espacio… formas llenas de vida y de sentimientos…

Durante todo junio tienes la oportunidad de probar mis clases de danza de forma gratuita y online a través de zoom.

¿Te sumas a sentir el movimiento?

Taller afterwork online “Gestionar l’estrès a través de la respiració i l’auto massatge”

[CAT]

En una societat com l’actual amb alts nivells d’estrès i on la situació viscuda per la covid-19, ha produït un impacte en la nostra salut a tots nivells, urgeix incorporar hàbits de vida saludables i respectuosos amb el propi cos i amb el món.

Dimecres de la setmana vinent, dia 3 de juny de 2020, oferiré un taller online a través de Fòrum d’Activitats, una empresa de formació activa amb la que col·laboro des de fa varis anys oferint cursos de Relaxació, benestar corporal i prevenció de l’estrès.

Com pots veure a la imatge, aquest taller afterwork porta per títol “Gestionar l’estrès a través de la respiració i l’auto massatge“. Serà un taller pràctic amb dinàmiques per alliberar l’estrès, cuidar el cos i augmentar el benestar emocional.

El taller serà de 18 a 19h i és gratuït. Només cal fer la inscripció prèvia a través del següent enllaç:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_hWqQKeSRRdaENOoSMer2HA

T’animes a inscriure’t? M’agradarà si podem coincidir dimecres…

 

Nota: Per aquests dies, Fòrum d’Activitats ha programat altres tallers afterwork també molt interessants. Per estar-ne al dia, t’animo a que els segueixis a través de facebook (@factivitats) o twitter (@forumactivitats).

—————————-

[CAST]

En una sociedad como la actual con altos niveles de estrés y donde la situación vivida por la Covid-19, ha producido un impacto en nuestra salud a todos los niveles, urge incorporar hábitos de vida saludables y respetuosos con el propio cuerpo y con el mundo.

El miércoles de la próxima semana, día 3 de junio de 2020, ofreceré un taller online a través de Fòrum d’Activitats, una empresa de formación activa con la que colaboro desde hace varios años ofreciendo cursos de Relajación, bienestar corporal y prevención del estrés.

Como puedes ver en la imagen, este taller afterwork lleva por título “Gestionar el estrés a través de la respiración y el auto masaje”. Será un taller práctico con dinámicas para liberar el estrés, cuidar el cuerpo y aumentar el bienestar emocional.

El taller será de 18 a 19h y es gratuito. Sólo hay que hacer la inscripción previa a través del siguiente enlace:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_hWqQKeSRRdaENOoSMer2HA

¿Te animas a inscribirte? Me gustará si podemos coincidir el miércoles …

 

Nota: Para estos días, Fòrum d’Activitats ha programado otros talleres afterwork también muy interesantes. Para estar al día, te animo a que los sigas a través de facebook (@factivitats) o twitter (@forumactivitats).

Oxigenant cos i ment per camins rurals | Oxigenando cuerpo y mente por caminos rurales

[CAT]

Quina meravella poder sortir a fer esport i oxigenar cos i ment pels camins rurals de Manresa!

Aquesta és una foto d’una ruta que vaig fer ahir al capvespre i que faig sovint durant l’any. És preciós observar com la natura va canviant amb el pas de les estacions.

Durant els dies de confinament la natura ha tingut també el seu temps per estar amb ella mateixa…sense nosaltres!… I que bonica s’ha posat!! Sembla com si es vulgui fer mirar encara més que mai…o potser sóc jo que tinc moltes ganes d’estar amb ella…

Aquest camí porta al “Turó de les Fades” i és la primera vegada que el veig tan ple de floretes…el fet de no passar-hi, ha permès que elles puguin créixer i florir… i regalar-nos moments i imatges molt especials.

Avui entrem a la fase 1 del desconfinament a la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Anar avançant cap el moment de retrobar a la meva gent em fa una il·lusió especial després de tants dies de confinament.

I és que com diu el grup Tremendu a la seva cançó “Dies de Sol”:

“Quan m’agrada mes que faci sol
És quan ha estat plovent uns dies”

Aquesta cançó me la va recomanar una amiga que estimo moltíssim i hi ha trossos que els trobo molt divertits com les estones que passo amb ella. Quines ganes de retrobar-la i abraçar-nos…

De moment això haurà d’esperar, però la cançó em connecta amb ella i visualitzo aquests moments únics i especials que em porten un somriure a la cara només de pensar-hi…

No se si avui el teu dia és trist, radiant o algun dels altres adjectius que utilitzen els Tremendu en aquesta cançó.

Sigui com sigui, et proposo que l’escoltis i, si pots, la ballis traient la teva part “tremenda”, aquella part que treu pes i dramatisme a les situacions…buscant una dosi sana d’humor que et faci somriure, almenys una estoneta, fins i tot en els dies “que et fan pal”…

I en el cas de que avui no sigui possible, tranquil·la…que a la vida hi ha dies de tot…i això també la fa especialment bonica…

 

—————

[CAST]

¡Qué maravilla poder salir a hacer deporte y oxigenar cuerpo y mente por los caminos rurales de Manresa!

Esta es una foto de una ruta que hice ayer al atardecer y que hago a menudo durante el año. Es precioso observar cómo la naturaleza va cambiando con el paso de las estaciones.

Durante los días de confinamiento la naturaleza ha tenido también su tiempo para estar con ella misma… sin nosotros!… Y que bonita se ha puesto!! Parece como si se quiera hacer mirar aún más que nunca… o tal vez soy yo que tengo muchas ganas de estar con ella…

Este camino lleva a la “Colina de las Hadas” y es la primera vez que lo veo tan lleno de florecillas… el hecho de no pasar, ha permitido que ellas puedan crecer y florecer… y regalarnos momentos y imágenes muy especiales.

Hoy entramos en la fase 1 del desconfinamiento en la Región Sanitaria de la Cataluña Central. Ir avanzando hacia el momento de reencontrarme con mi gente me hace una ilusión especial después de tantos días de confinamiento.

Y es que como dice el grupo Tremendu en su canción “Días de Sol”:

“Cuando me gusta mas que haga sol
Es cuando ha estado lloviendo unos días ”

Esta canción me la recomendó una amiga que amo muchísimo y hay trozos que los encuentro muy divertidos como los ratos que paso con ella. Qué ganas de reencontrarla y abrazarnos…

De momento eso tendrá que esperar, pero la canción me conecta con ella y visualizo estos momentos únicos y especiales que me llevan una sonrisa en la cara sólo de pensarlo…

No se si hoy tu día es triste, radiante o alguno de los otros adjetivos que utilizan los Tremendu en esta canción.

Sea como sea, te propongo que la escuches y, si puedes, la bailes sacando tu parte “tremenda”, aquella parte que quita peso y dramatismo a las situaciones… buscando una dosis sana de humor que te haga sonreír, al menos un rato, incluso en los días “que te hacen palo”…

Y en el caso de que hoy no sea posible, tranquila… que en la vida hay días de todo … y eso también la hace especialmente bonita…