Connectar amb els ritmes de la natura | Conectar con los ritmos de la naturaleza

[CAT]

Ser feliç és senzill,

el que és difícil és ser senzill. (Proverbi zen)

 

Caminar per la natura és una de les activitats que m’ajuda a sentir-me feliç. Em meravella observar com la natura va seguint el ritme de cada estació. Després del repòs de l’hivern, ara a la primavera tot comença a brotar i l’energia es dirigeix cap enfora. Més endavant l’energia anirà pujant i quan hagi arribat al seu màxim punt, tornarà a dirigir-se cap endins i cap avall per tornar a reposar. Aquest és el cicle que segueix la natura, adaptant-se a l’energia vital de cada moment per poder mantenir la seva essència i poder seguir SENT…així de senzill!!! ….o així de complicat?

Senzill? o complicat?…aquesta és la qüestió!

Em sembla senzill quan estic en contacte amb la natura o amb la meva essència, amb el meu sentir…

Em sembla complicat quan la meva ment pensa massa…i començo a donar voltes i voltes…i m’exigeixo en excés…i em jutjo…i em desconnecto de mi i de la natura…

I és que tal i com suggereix aquest proverbi zen, ser senzill no és sinònim de ser fàcil. A vegades, tenim tendència a complicar-nos la vida, oi?

Sempre que he tingut un problema important de salut a la meva vida, a banda de l’ajuda mèdica, he aprofitat per qüestionar-me la meva actitud en aquell moment i aprendre noves estratègies i eines per viure d’una manera més saludable a tots nivells. Després de superar el càncer limfàtic el 2001, em vaig adonar que no sabia gestionar l’estrès i que tenia una tendència a pensar massa les coses i a viure més al meu cap que en el meu cos. Això em va portar al món del treball corporal i a les tècniques d’expressió corporal. I és especialment a través de la dansa meditativa i conscient que aconsegueixo fer baixar l’excés d’energia del cap per tal de que aquesta es mogui i circuli per tot el cos de manera fluïda i relaxada. Des de la quietud, em dono temps per SENTIR…m’escolto i connecto amb allò que necessita el meu cos i seguidament, com la primavera, deixo que comenci a brotar el moviment, donant forma i expressant allò que sento, dialogant amb la música i amb el meu entorn…i aleshores sento que la vida és màgicament senzilla i bonica…i em sento feliç.

I tu? Segueixes els ritmes de la natura? Et deixes temps per sentir?  Aquí tens una cançó del darrer treball del Guillem Roma, que porta per títol “No fer tant” i que reflexiona sobre el ritme actual de la societat, convidant-nos a viure d’una manera més tranquil·la i més connectada amb els ritmes de la natura…

 

 

 

————————-

[CAST]

Ser feliz es sencillo,

lo que es difícil es ser sencillo. (Proverbio zen)


Caminar por la naturaleza es una de las actividades que me ayuda a sentirme feliz. Me maravilla observar cómo la naturaleza va siguiendo el ritmo de cada estación. Tras el reposo del invierno, ahora en primavera todo empieza a brotar y la energía se dirige hacia fuera. Más adelante la energía irá subiendo y cuando haya alcanzado su máximo punto, volverá a dirigirse hacia adentro y hacia abajo para volver a reposar. Este es el ciclo que sigue la naturaleza, adaptándose a la energía vital de cada momento para poder mantener su esencia y poder seguir SIENDO … así de sencillo !!! …. ¿o así de complicado?

¿Sencillo? o ¿complicado?… esa es la cuestión!

Me parece sencillo cuando estoy en contacto con la naturaleza o con mi esencia, con mi sentir…

Me parece complicado cuando mi mente piensa demasiado… y empiezo a dar vueltas y vueltas… y me exijo en exceso… y me juzgo… y me desconecto de mí y de la naturaleza …

Y es que tal y como sugiere este proverbio zen, ser sencillo no es sinónimo de ser fácil. A veces, tenemos tendencia a complicarnos la vida, ¿verdad?

Siempre que he tenido un problema importante de salud en mi vida, aparte de la ayuda médica, he aprovechado para cuestionarme mi actitud en ese momento y aprender nuevas estrategias y herramientas para vivir de una manera más saludable a todos niveles. Tras superar el cáncer linfático en el 2001, me di cuenta que no sabía manejar el estrés y que tenía una tendencia a pensar demasiado las cosas y a vivir más en mi cabeza que en mi cuerpo. Esto me llevó al mundo del trabajo corporal y a las técnicas de expresión corporal. Y es especialmente a través de la danza meditativa y consciente de que consigo hacer bajar el exceso de energía de mi cabeza con el fin de que ésta se mueva y circule por todo el cuerpo de manera fluida y relajada. Desde la quietud, me doy tiempo para SENTIR … me escucho y conecto con lo que necesita mi cuerpo y seguidamente, como la primavera, dejo que empiece a brotar el movimiento, dando forma y expresando lo que siento, dialogando con la música y con mi entorno… y entonces siento que la vida es mágicamente sencilla y bonita… y me siento feliz.

¿Y tú? ¿Sigues los ritmos de la naturaleza? ¿Te dejas tiempo para sentir? Aquí tienes una canción del último trabajo del Guillem Roma, que lleva por título “No fer tant” (no hacer tanto) y que reflexiona sobre el ritmo actual de la sociedad, invitándonos a vivir de una manera más tranquila y más conectada con los ritmos de la naturaleza … (encontrarás la canción al final del texto en catalán)

8m Dia de la dona | 8m Día de la mujer

8m Ser… dona… igualtat…. llibertat… diversitat…

 

[CAT]

Feliç dia de la dona avui i sempre…

Hi ha moltes maneres de SER “DONA” i totes elles son boniques, úniques i especials…

Demano igualtat, llibertat i diversitat per ser la dona que vull ser…per ser la dona que vulguis ser… per ser les dones que volem ser… i sobretot per SER, més enllà de qualsevol gènere…

I vull acabar amb una cançó que he utilitzat a les classes de moviment i dansa d’avui, que parla de les dones i convida a respirar i a abraçar la vida.

La dedico a totes les dones i homes que s’escolten, es respecten, es cuiden i es donen la mà.

 

——————————-

[CAST]

8m Ser… mujer… igualdad…. libertad… diversidad…

Feliz día de la mujer hoy y siempre…

Hay muchas maneras de SER “MUJER” y todas ellas son bonitas, únicas y especiales…

Deseo igualdad, libertad y diversidad para ser la mujer que quiero ser… para ser la mujer que quieras ser…. para ser las mujeres que queremos ser… y sobre todo para SER, más allà de cualquier género.

Y quiero terminar con una canción que he utilizado en las clases de movimiento y danza de hoy, que habla sobre las mujeres e invita a respirar y a abrazar la vida. (la encontrarás un poc más arriba, al final de la versión en castellano)

La dedico a todas las mujeres y hombres que se escuchan, se respetan, se cuidan y se dan la mano.

 

Com son les meves classes de dansa meditativa (5ritmes) | Como son mis clases de danza meditativa (5 ritmos)

[CAT]

[CAST]

Els estudis científics ja fa temps que demostren els efectes saludables de la meditació i de la dansa.

Saps que també es pot meditar ballant i sumar els beneficis de les dues disciplines?

Los estudios científicos ya hace tiempo que demuestran los efectos saludables de la meditación y de la danza.

¿Sabes que también se puede meditar bailando y sumar los beneficios de las dos disciplinas?

¿Quieres saber com son mis clases de danza meditativa? (basadas en 5ritmos®)

 

Empezamos en quietud y en silencio, en posición tumbada o sentada

… escuchando el CUERPO.

Durant tota la classe, mantenim una actitud meditativa, enfocant la ment en el cos, practicant la consciència plena en la respiració, el moviment i les sensacions en l’ara i en l’aquí.

Durante toda la clase mantenemos una actitud meditativa, enfocando la mente en el cuerpo, practicando la conciencia plena en la respiración, el movimiento y las sensaciones en el aquí y el ahora.

 

Después, pongo música suave para ir moviendo el cuerpo…

estirando…

abriendo…

aflojando…

sintiendo…

Puedes escuchar una muestra de este tipo de música a continuación

Seguidamente, exploramos movimientos con los pies y continuamos con

rodillas… pelvis…

hombros… codos…

manos… brazos…

columna…cabeza…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

 

A partir d’aquí, sonen 5 cançons de diferents estils i ritmes que, juntament amb algunes indicacions que vaig donant, estimulen diferents tipus de moviments i maneres de ser i actuar davant la vida.

 

 

A partir de aquí suenan 5 canciones de diferentes estilos y ritmos que, juntamente con algunas indicaciones que voy dando, estimulan diferentes tipos de movimientos y maneras de ser y actuar ante la vida.

A continuación, exploramos movimientos

redondos, 

ondulantes,

continuos,

fluidos…

La siguiente canción es una muestra para acompañar estos movimientos:

Seguidamente, exploramos movimientos rectos,

angulares,

cortados,

definidos,

enfocados…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

 

Después exploramos movimientos para soltar,

aflojar,

liberar,

descargar…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

A continuación, exploramos movimientos ligeros,

aéreos,

de expansión,

de crecimiento,

de celebración…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

 

Seguidamente, exploramos movimientos lentos…

de calma…

de centramiento…

de equilibrio…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

 

Finalmente, nos tumbamos o sentamos nuevamente,

y en silencio y  en quietud,

escuchamos cuerpo y mente…

descansando…

sintiendo…

 

 

Acabamos la clase movilizando y estirando todo el cuerpo…

sintiéndonos con 

         más calma,

         harmonía 

         y vitalidad

 

T’animes a provar una classe gratuïta online? Contacta amb mi al 609161141 o per correu a esterbachcobacho@gmail.com

 

¿Te animas a probar una clase gratuita online? Contacta conmigo al 609161141 o por correo a esterbachcobacho@gmail.com

Mètode REMMA per al benestar | Método REMMA para el bienestar

[CAT]

Com probablement ja saps, sóc formadora especialitzada en l’àmbit del benestar emocional a través del cos. Això vol dir que en els meus cursos i tallers ensenyo com utilitzar eines de treball corporal. Ara bé, treballem el cos de manera integrada amb les emocions, la ment i la part energètica.

Quan ja portava força temps impartint cursos de gestió de l’estrès i benestar emocional a diferents col·lectius, vaig englobar les eines que utilitzo en un mètode amb 5 pilars bàsics i em vaig inventar una paraula per afavorir que els alumnes ho recordin millor. I d’aquí en va sortir el Mètode REMMA….Voilà!

REMMA em recorda al verb “REMAR” que implica un moviment per part nostra, una responsabilitat. I és que no hi ha varetes màgiques que serveixin per estar millor, sinó que ens cal connectar amb el cos, escoltar-lo, entendre què necessita i després actuar. I actuar no sempre significa moure’s. En alguns casos, l’acció que ens cal fer és PARAR, DEIXAR DE FER, DESCANSAR… Doncs el nostre cos necessita un equilibri entre descans i moviment, entre yin i yang.

Cada una de les lletres del Mètode REMMA, indica una eina:

  1. R:   Respiració

  2. E:   Escàner corporal

  3. M:  Massatge  (i en especial tècniques d’auto massatge)

  4. M:  Moviment

  5. A:   Atenció plena (ó Mindfulness). Presència en l’Ara i en l’Aquí.

I totes aquestes eines venen de sèrie amb nosaltres…les portem a dins constantment i a més, quan ja has après com utilitzar-les, son gratuïtes. Ara bé, també cal que tinguis en compte que si tens molta tensió acumulada, pot arribar un moment en el qual aquestes eines no siguin suficients i aleshores et recomano que contactis amb un professional de la salut.

De fet, ahir vaig començar a impartir dues noves edicions del curs online de “Relaxació, benestar corporal i prevenció de l’estrès” a professionals de l’Hospital de Sant Pau. És un curs basat en aquest mètode i els vaig explicar la importància d’anar aplicant aquestes eines en diferents moments del dia, encara que sigui durant un minut. És millor anar-les practicant durant petits moments i amb una major freqüència que esperar a tenir 1 hora sencera per fer-ho i no ser capaç de trobar mai aquesta hora. Eiiiii! que si tens l’hora, fantàstic!!! Però si no la tens, totes les persones, si realment volem, podem trobar 10 o 15 minuts per a nosaltres i repartir-los al llarg del dia. Es tracta d’establir prioritats i convertir-ho en un hàbit. I per això cal practicar ja que aprendre eines i no posar-les en pràctica no serveix de res…

T’apuntes a cuidar-te amb el Mètode REMMA?

—————————

[CAST]

Como probablemente ya sabes, soy formadora especializada en el ámbito del bienestar emocional a través del cuerpo. Esto quiere decir que en mis cursos y talleres enseño como utilizar herramientas de trabajo corporal. Ahora bien, trabajamos el cuerpo de manera integrada con las emociones, la mente y la parte energética.

Cuando ya llevaba bastante tiempo impartiendo cursos de gestión del estrés y bienestar emocional a diferentes colectivos, decidí englobar las herramientas que utilizo en un método con 5 pilares básicos y me inventé una palabra para favorecer que los alumnos lo recuerden mejor. Y de aquí surgió el Método REMMA…. Voilà!

REMMA me recuerda al verbo “REMAR” que implica un movimiento por nuestra parte, una responsabilidad. Y es que no hay varitas mágicas que sirvan para estar mejor, sino que necesitamos conectar con el cuerpo, escucharlo, entender qué necesita y luego actuar. Y actuar no siempre significa moverse. En algunos casos, la acción que necesitamos hacer es PARAR, DEJAR DE HACER, DESCANSAR… Pues nuestro cuerpo necesita un equilibrio entre descanso y movimiento, entre yin y yang.

Cada una de las letras del Método REMMA, indica una herramienta:

   1. R:   Respiración

   2. E:   Escáner corporal

   3. M:  Masaje (y en especial técnicas de auto masaje)

   4. M:  Movimiento

   5. A:   Atención plena (ó Mindfulness). Presencia en el Ahora y en el Aquí

Y todas estas herramientas vienen de serie con nosotros… las llevamos dentro constantemente y además, cuando ya has aprendido cómo utilizarlas, son gratuitas. Ahora bien, también hay que tener en cuenta que si tienes mucha tensión acumulada, puede llegar un momento en el que estas herramientas no sean suficientes y entonces te recomiendo que contactes con un profesional de la salud.

De hecho, ayer empecé a impartir dos nuevas ediciones del curso online de “Relajación, bienestar corporal y prevención del estrés” para profesionales del Hospital de Sant Pau. Es un curso basado en este método y les expliqué la importancia de ir aplicando estas herramientas en diferentes momentos del día, aunque sea durante un minuto. Es mejor practicarlas durante pequeños momentos y con una mayor frecuencia que esperar a tener 1 hora entera para hacerlo y no ser capaz de encontrar nunca esa hora. ¡Eiiiii! que si tienes la hora, ¡¡fantástico!! Pero si no la tienes, todas las personas, si realmente queremos, podemos encontrar 10 o 15 minutos para nosotros y repartirlos a lo largo del día. Se trata de establecer prioridades y convertirlo en un hábito. Y para eso hay que practicar ya que aprender herramientas y no ponerlas en práctica no sirve de nada…

¿Te apuntas a cuidarte con el Método REMMA?

Pau i equilibri amb la dansa meditativa | Paz y equilibrio con la danza meditativa

[CAT]

La dansa meditativa m’ajuda a connectar amb la pau i l’equilibri interior i exterior

 

Des de ben petita, he trobat en la dansa una via per connectar amb mi, per sentir-me, per expressar allò que sento…

La dansa meditativa és una eina que em permet viatjar cap endins i cap enfora, explorant universos interiors i exteriors, movent-me i traçant camins dins meu i també pel món que m’envolta…

I curiosament, sento aquest viatge com una línia que es desplega avançant en les dues direccions al mateix temps: DINS i FORA… i és que com més endins em submergeixo, també sento que puc connectar més enfora…

De fet, la ciència ha demostrat que som pols d’estrelles i que dins nostre hi ha els mateixos elements que van formar l’univers.

Et proposo que provis de fer aquest viatge cap endins i cap enfora amb la cançó que vaig utilitzar per acabar les classes de dansa meditativa online d’aquesta setmana. Porta per títol “Journey to the center” (Viatge al centre) de Parijat i forma part del seu àlbum “Prayer to love” (pregària a l’amor). Tanca els ulls, connecta amb la teva respiració, amb cada part del teu cos i després deixa’t portar per la música i el moviment que vagi sorgint.

Desitjo que la dansa meditativa t’ajudi a viatjar al teu centre, a sentir-te part d’aquest univers, a trobar la teva pau, el teu equilibri, la teva llum…i a sentir-te com una “estrelleta” més.

 

 

————————–

[CAST]

La danza meditativa me ayuda a conectar con la paz y el equilibrio interior y exterior

 

Desde pequeña, he encontrado en la danza una vía para conectar conmigo, para sentirme, para expresar lo que siento…

La danza meditativa es una herramienta que me permite viajar hacia dentro y hacia fuera, explorando universos interiores y exteriores, moviéndome y trazando caminos dentro de mí y también por el mundo que me rodea…

Y curiosamente, siento este viaje como una línea que se despliega avanzando en ambas direcciones a la vez: DENTRO y FUERA… y es que cuanto más adentro me sumerjo, también siento que puedo conectar más lejos…

De hecho, la ciencia ha demostrado que somos polvo de estrellas y que dentro de nosotras hay los mismos elementos que formaron el universo.

Te propongo que pruebes de hacer este viaje hacia dentro y hacia fuera con la canción que utilicé para terminar las clases de danza meditativa online de esta semana. Lleva por título “Journey to the center” (Viaje al centro) de Parijs y forma parte de su álbum “Prayer to love” (oración al amor). Cierra los ojos, conecta con tu respiración, con cada parte de tu cuerpo y luego déjate llevar por la música y el movimiento que vaya surgiendo.

Deseo que la danza meditativa te ayude a viajar a tu centro, a sentirte parte de este universo, a encontrar tu paz, tu equilibrio, tu luz… y sentirte como una “estrellita” más.

Que la vida rebroti amb força…Feliç 2021! | Que la vida rebrote con fuerza…¡Feliz 2021!

[CAT]

Que la vida rebroti amb força… Feliç 2021!

Aquest matí mirant un dels rebrots d’una planta de casa, m’ha vingut aquesta frase i he sentit l’impuls de compartir-la amb vosaltres.

Moltes gràcies a totes les persones que m’heu donat suport des d’arreu i m’heu ajudat a rebrotar professionalment i a seguir endavant amb la meva feina que tant m’agrada.

I moltes gràcies a tota la família i amistats perquè tenir-vos i sentir-vos a prop a pesar de les distàncies que hem de mantenir, m’ajuda a sentir-me viva, amb energia i amb il·lusió.

Acompanyo la imatge i l’escrit amb una cançó que vaig posar fa uns dies a les meves classes de dansa meditativa que es diu “Rinascita” (Renaixement) i està extreta d’un àlbum de l’Emiliano Toso que porta per títol “Love seeds” (llavors d’amor). Et proposo que miris el vídeo, respiris amb consciència i et deixis impregnar per la vida que transmeten les imatges i la bella melodia d’aquesta cançó. Per aquelles persones que no enteneu l’anglès, us tradueixo els missatges de l’Emiliano Toso que van apareixent al llarg del vídeo:

 

“Ara obre els teus braços

i dona la benvinguda a

tot allò que la vida t’ha portat

perquè per millor o pitjor

cada dia es porta a terme

el miracle.

 

Ahir

avui

demà

dóna la benvinguda al disseny

que et porta a experimentar

l’emoció

i el joc

d’estar vius

ara

aquí

i en aquest espai.

 

Gràcies per

estar aquí.

Que la vibració…

…del teu cor

doni color als teus dies”

Música Translacional “Un mar de cèl·lules sota un cel de música” – PH D. Emiliano Toso, de l’àlbum “Love seeds” , instruments acústics a 432Hz – www.emilianotoso.com)

 

Que tinguem un molt bon final d’any i que si hi ha nous brots, que siguin de vida…

Feliç 2021 i molta salut a tothom! Que la vida rebroti amb força…

 

 

——————————–

[CAST]

Que la vida rebrote con fuerza… ¡Feliz 2021!

Esta mañana mirando uno de los rebrotes de una planta de casa, me ha venido esta frase y he sentido el impulso de compartirla con vosotros.

Muchas gracias a todas las personas que me habéis apoyado desde todos los sitios y me habéis ayudado a rebrotar profesionalmente y seguir adelante con mi trabajo que tanto me gusta.

Y muchas gracias a toda la familia y amistades porque teneros y sentiros cerca a pesar de las distancias que tenemos que mantener, me ayuda a sentirme viva, con energía y con ilusión.

Acompaño la imagen y el escrito con una canción que puse hace unos días en mis clases de danza meditativa que se llama “Rinascita” (Renacimiento) y está extraída de un álbum del Emiliano Toso que lleva por título “Love seeds “(semillas de amor). Te propongo que mires el vídeo, respires con conciencia y te dejes impregnar por la vida que transmiten las imágenes y la bella melodía de esta canción. Para aquellas personas que no entendéis el inglés, os traduzco los mensajes de Emiliano Toso que van apareciendo a lo largo del vídeo:

 

“Ahora abre tus brazos

y da la bienvenida a

todo lo que la vida te ha llevado

porque para mejor o peor

cada día se lleva a cabo

el milagro.

 

Ayer

hoy

mañana

da la bienvenida al diseño

que te lleva a experimentar

la emoción

y el juego

de estar vivos

ahora

aquí

y en este espacio.

 

Gracias por

estar aquí.

Que la vibración …

… de tu corazón

dé color a tus días”

Música Traslacional “Un mar de células bajo un cielo de música” – PH D. Emiliano Toso, del álbum “Love seeds”, instrumentos acústicos a 432Hz – www.emilianotoso.com)

 

Que tengamos un muy buen final de año y que si hay nuevos brotes, que sean de vid …

¡Feliz 2021 y mucha salud a todos! Que la vida rebrote con fuerza…

Curs online “Relaxació i benestar emocional”

Aprendre eines pràctiques per cuidar i relaxar cos i ment és sempre important i necessari…i per a docents i alumnes durant aquest curs tan atípic encara més!

Després de l’èxit de l’escola d’estiu, estic molt contenta i agraïda d’impartir una nova edició online durant octubre i novembre del curs “Relaxació i benestar emocional” a l’escola de tardor del Col·legi de Doctors i Llicenciats Filosofia i Lletres i en Ciències.

A la imatge trobaràs una petita mostra de com comença aquest curs que te 3 mòduls. Una part és asíncrona a través de moodle i hi ha també 4 sessions síncrones a través de Microsoft Teams.

Si t’interessa, ja pots reservar la teva plaça a través del següent enllaç on trobaràs tot el programa detallat i també les dates de les sessions síncrones.

https://www.cdl.cat/cursos-i-activitats?of=1264

Un curs pràctic per crear l’hàbit de dedicar-te un temps per a tu, per cuidar-te. Perquè el temps que et dediques no és temps perdut, sinó temps que et regales i que guanyes per estar i viure millor. T’hi apuntes?

Visca la dansa i Visca la vida | Viva la danza y Viva la vida

[CAT] Visca la dansa! Visca la vida!

Aquesta setmana he tornat a reprendre les meves classes de dansa presencials que van quedar aturades per la covid-19.

I ho hem fet seguint totes les mesures de seguretat i molt contentes de retrobar-nos novament, compartint un espai físic que ens permet connectar amb el cos i afluixar tensions per cuidar-nos, celebrar-nos i omplir-nos de vida.

És per això que una de les cançons que vaig triar per a l’ocasió va ser el “Viva la vida“. Tot i que la cançó és original de Coldplay, a classe vaig fer sonar una versió a ritme de jazz interpretada per “Berk & The Virtual Band” ja que te un ritme que em contagia vida i alegria per viure-la. 

El nom d’aquesta cançó fa referència al títol d’un quadre de l’artista mexicana Frida Kahlo que va signar els darrers dies de la seva vida. La Frida és un dels símbols del feminisme, una persona que va fugir dels estereotips i que, a pesar dels problemes de salut al llarg de la seva vida, va demostrar una gran força, valentia i energia per tirar endavant.

La covid-19 ha sacsejat el món i ens ha deixat ben clar que la vida és el més important que tenim…

Així que aquí et deixo la versió del “Viva la vida” que vaig fer sonar a classe per si et vols sumar, allà on siguis ara mateix, a celebrar i a ballar la vida amb aquesta cançó.

Et suggereixo que et deixis portar pel seu ritme i t’impregnis d’aquesta energia de vida…

Visca la dansa! i Visca la vida!

———————————–

[CAST] ¡Viva la danza! ¡Viva la vida!

Esta semana he vuelto a retomar mis clases de danza presenciales que quedaron paradas por la Covid-19.

Y lo hemos hecho siguiendo todas las medidas de seguridad y muy contentas de reencontrarnos nuevamente, compartiendo un espacio físico que nos permite conectar con el cuerpo y aflojar tensiones para cuidarnos, celebrarnos y llenarnos de vida.

Es por ello que una de las canciones que elegí para la ocasión fue el “Viva la vida“. Aunque la canción es original de Coldplay, en clase hice sonar una versión a ritmo de jazz interpretada por “Berk & The Virtual Band” ya que tiene un ritmo que me contagia vida y alegría para vivirla.

El nombre de esta canción hace referencia al título de un cuadro de la artista mexicana Frida Kahlo que firmó los últimos días de su vida. Frida es uno de los símbolos del feminismo, una persona que huyó de los estereotipos y que, a pesar de los problemas de salud a lo largo de su vida, demostró una gran fuerza, valentía y energía para salir adelante.

La Covid-19 ha sacudido el mundo y nos ha dejado bien claro que la vida es lo más importante que tenemos…

Así que aquí te dejo la versión de “Viva la vida” que hice sonar en clase por si te quieres sumar, donde estés ahora mismo, a celebrar y bailar la vida con esta canción.

Te sugiero que te dejes llevar por su ritmo y te impregnes de esta energía de vida …

¡Viva la danza! y ¡Viva la vida!

Inici de curs amb classes online i presencials | Inicio de curso con clases online y presenciales

[CAT]

Després de les vacances d’estiu i amb l’energia renovada, començo amb molta il·lusió aquest nou curs 2020-2021.

I el primer que inicio son les classes setmanals de dansa. L’objectiu d’aquestes classes no és aprendre a ballar, sinó utilitzar el moviment i la dansa com una eina per ajudar-te a desconnectar del soroll i les tensions que pots haver acumulat durant el dia i afavorir la connexió amb el teu cos, amb el moviment harmònic i regenerador i amb la calma.

Son unes classes per respirar amb consciència, estirar i moure el cos, vibrar amb la música i revitalitzar cos i ment.

Si ets d’aquelles persones que et costa relaxar-te amb activitats més calmades, et convido a provar gratuïtament una d’aquestes classes de dansa i a valorar com et sents física, mentalment i emocionalment després. Molt probablement notaràs un canvi positiu important…

Tens dues opcions: una online que pots fer des de qualsevol lloc del món i una altre presencial a Manresa. T’hi animes?

 

1) Classes online de dansa meditativa

Classes online de dansa meditativa inspirades en la tècnica dels 5 ritmes® i en altres tècniques de benestar emocional a través del cos. Unes classes on practicaràs diferents ritmes i moviments que t’ajudaran a afluixar tensions i a connectar cos i ment.

Dia: els dimecres

Hora: de 19.30h a 20.30h

Lloc: online a través de la plataforma Zoom

Opció de quota mensual o classes aïllades

Inici: dimecres 9 de setembre (tot i que et pots incorporar quan et vagi bé sempre i quan quedin places lliures)

2) Classes presencials de Dansa per al benestar

Un espai per estirar, desbloquejar i revitalitzar el cos, practicar diferents tipus de moviments suaus i energètics, promoure el moviment natural de cadascú i estimular la creativitat, l’harmonia i el benestar. En aquestes classes, una vegada al mes, fem una classe de dansa meditativa inspirada en la tècnica dels 5 ritmes®.

Dia:  els dilluns

Hora: de 20h a 21h

Lloc: La Gare: Fonollar, 6 entrl 3a, Manresa

Opció de quota mensual o classes aïllades

Inici: dilluns 7 de setembre aplicant les mesures de seguretat Covid-19 (tot i que et pots incorporar quan et vagi bé sempre i quan quedin places lliures)

————————————————————–

[CAST]

Después de las vacaciones de verano y con la energía renovada, empiezo con mucha ilusión este nuevo curso 2020-2021.

Y lo primero que inicio son las clases semanales de danza. El objetivo de estas clases no es aprender a bailar, sino utilizar el movimiento y la danza como una herramienta para ayudarte a desconectar del ruido y las tensiones que puedes haber acumulado durante el día y favorecer la conexión con tu cuerpo, con el movimiento armónico y regenerador y con la calma.

Son unas clases para respirar con conciencia, estirar y mover el cuerpo, vibrar con la música y revitalizar cuerpo y mente.

Si eres de aquellas personas que te cuesta relajarte con actividades más calmadas, te invito a probar gratuitamente una de estas clases de danza y valorar cómo te sientes física, mental y emocionalmente después. Muy probablemente notarás un cambio positivo importante…

Tienes dos opciones: una online que puedes hacer desde cualquier lugar del mundo y otra presencial en Manresa. ¿Te animas?

 

1) Clases online de danza meditativa

Clases online de danza meditativa inspiradas en la técnica de los 5 ritmos® y en otras técnicas de bienestar emocional a través del cuerpo. Unas clases donde practicarás diferentes ritmos y movimientos que te ayudarán a aflojar tensiones y conectar cuerpo y mente.

Día: los miércoles

Hora: de 19.30h a 20.30h

Lugar: online a través de la plataforma Zoom

Opción de cuota mensual o clases aisladas

Inicio: miércoles 9 de septiembre (aunque te puedes incorporar cuando te vaya bien siempre y cuando queden plazas libres)

 

2) Clases presenciales de Danza para el bienestar

Un espacio para estirar, desbloquear y revitalizar el cuerpo, practicar diferentes tipos de movimientos suaves y energéticos, promover el movimiento natural de cada uno y estimular la creatividad, la armonía y el bienestar. En estas clases, una vez al mes, hacemos una clase de danza meditativa inspirada en la técnica de los 5 ritmos®.

Día: los lunes

Hora: de 20h a 21h

Lugar: La Gare: Fonollar, 6 entrl 3º, Manresa

Opción de cuota mensual o clases aisladas

Inicio: lunes 7 de septiembre aplicando las medidas de seguridad Covid-19 (aunque te puedes incorporar cuando te vaya bien siempre y cuando queden plazas libres)

 

 

Activitat: Respira’t! Oxigenar cos i ment entre vinyes al Celler Abadal | Actividad: ¡Respírate! Oxigenar cuerpo y mente entre viñedos en la Bodega Abadal

[CAT]

Tornar a la feina després de vacances i que la meva primera activitat sigui impartir un taller de respiració entre vinyes al Celler Abadal em fa una il·lusió especial.

La gent que em coneixeu bé, sabeu que sóc una amant i seguidora del món del vi, el que se’n diu una “winelover”….bé, de fet sóc una “lover” de moltes coses i en especial de totes aquelles que em connecten amb la vida.

Els meus tallers es centren a ajudar a les persones a estar presents, a viure ara i aquí, a arrelar-se, a connectar cos i ment, a obrir els sentits a la vida, a créixer, a transformar-se, a cuidar-se…Suposo que per això també connecto tant amb el món de la vinya i del vi, doncs tenen moltes coses en comú…

A l’activitat “Respira’t: Oxigenar cos i ment entre vinyes” d’aquest dijous dia 27 d’agost a les 19.30h al Celler Abadal, explicaré com respirar d’una manera saludable, veurem com s’utilitza el diafragma i farem pràctiques de respiració entre vinyes, permetent que el cos i la ment s’oxigenin d’una manera natural, harmònica i plena.

Respirarem les aromes balsàmiques dels boscos que envolten les vinyes de la nostra zona i que tan bé s’expressen a través dels meravellosos vins de la DO Pla de Bages.

I tot això en un entorn idíl·lic, mentre el sol es va ponent.

I al final, anirem cap a la zona del Winebar del Celler Abadal i prendrem un brunch acompanyat d’una copa de vi.

Si et sedueix l’experiència, aquí tens l’enllaç per comprar la teva plaça. En queden ja molt poques:

Respira’t: Oxigenar cos i ment entre vinyes

Moltes gràcies al Celler Abadal, a la DO Pla de Bages i en especial a tota la gent que aposteu per productes i serveis de persones que som treballadores autònomes.

Molta salut a tothom!

 

———————————-
[CAST]

Volver al trabajo después de vacaciones y que mi primera actividad sea impartir un taller de respiración entre viñedos en la Bodega Abadal me hace una ilusión especial.

La gente que me conoce bien, sabe que soy una amante y seguidora del mundo del vino, lo que se llama una “winelover”… bien, de hecho soy una “lover” de muchas cosas y en especial de todas aquellas que me conectan con la vida.

Mis talleres se centran en ayudar a las personas a estar presentes, a vivir aquí y ahora, a enraizarse, a conectar cuerpo y mente, a abrir los sentidos a la vida, a crecer, a transformarse, a cuidarsese… Supongo que por eso también conecto tanto con el mundo de la viña y del vino, pues tienen muchas cosas en común…

En la actividad “Respírate: Oxigenar cuerpo y mente entre viñedos” de este jueves día 27 de agosto a las 19.30h en la Bodega Abadal, explicaré cómo respirar de una manera saludable, veremos cómo se utiliza el diafragma y haremos prácticas de respiración entre viñedos, permitiendo que el cuerpo y la mente se oxigenen de una manera natural, armónica y plena.

Respiraremos los aromas balsámicos de los bosques que rodean los viñedos de nuestra zona y que tan bien se expresan a través de los maravillosos vinos de la DO Pla de Bages.

Y todo ello en un entorno idílico, mientras el sol se pone.

Y al final, iremos hacia la zona del Winebar de la Bodega Abadal y tomaremos un brunch acompañado de una copa de vino.

Si te seduce la experiencia, aquí tienes el enlace para comprar tu plaza. Quedan ya muy pocas:

Respírate: Oxigenar cuerpo y mente entre viñedos

Muchas gracias a la Bodega Abadal, a la DO Pla de Bages y en especial a toda la gente que apuesta por productos y servicios de personas que somos trabajadoras autónomas.

Mucha salud a todo el mundo!

Open chat
+ Info