El primer pas | El primer paso

[CAT]

“Un viatge de mil milles comença amb el primer pas” (Lao Tse)

 

En els cursos de gestió de l’estrès que imparteixo, una de les coses que aconsello a les persones participants és que durant el curs incorporin, com a mínim, un petit hàbit saludable a la seva rutina diària. Per exemple, practicar la respiració conscient o fer estiraments en diferents moments del dia.

I és que, si aprens noves coses però segueixes fent les mateixes de sempre, de què et serveixen?

El problema és que sovint volem passar “d’on som” a “on volem ser” en un instant, buscant solucions que requereixin poc temps i poc esforç. I els canvis acostumen a cuinar-se a foc lent i, entre d’altres coses, necessiten temps, pràctica, compromís, constància…

Però tot canvi, com qualsevol viatge, comença amb un primer pas que et va acostant cap allà on vols anar.

Per fer aquest primer pas, et cal trobar el motiu que t’impulsi i et doni forces per fer-lo i tenir-lo present durant cada etapa del camí.

I segons la meva experiència és molt important que aquest primer pas no el facis des de la pressió i l’exigència, sinó des de l’amor i el respecte cap a tu mateixa i cap a la vida. És a dir, fer aquest primer pas perquè t’estimes, perquè et vols cuidar i perquè també estimes el món i apostes per la salut i la sostenibilitat del planeta.

I vull acabar aquest escrit amb una cançó que vaig posar la setmana passada a les meves classes de dansa meditativa online i que va agradar molt a les alumnes. És una cançó que porta per títol “Fer camí”, composta per Alícia Rey per un spot d’Ametller Origen i interpretada per ella mateixa i per La Pau (cantant del grup La Folie).  “Fer camí” ens ajuda a reflexionar sobre el greu impacte que el nostre estil de vida causa en el medi ambient.  Com diu la cançó:

——————-
“Enrere no es pot tornar
Podem triar com avançar
Per cuidar cada arrel
Per poder ser llavors, explorar nous senders per canviar”

“Ho has pensat?
Quin camí escolliràs?
Quins paisatges contemplaràs?
Què en farem de la terra? Quin aire voldràs respirar?
Per poder fer camí només haurem de fer el primer pas”
(Alícia Rey)
——————-

M’encanta aquesta cançó!!

I és que sempre podem fer un primer pas per millorar. Som nosaltres qui triem com volem viure i conviure amb el nostre entorn i ens cal aprendre a fer-ho d’una manera respectuosa i sostenible.

I tu? Quin camí vols triar? Quin primer pas tries fer avui per cuidar-te i per cuidar la salut de la nostra mare Terra?

 

————————-

[CAST]

“Un viaje de mil millas comienza con el primer paso” (Lao Tse)

 

En los cursos de gestión del estrés que imparto, una de las cosas que aconsejo a las personas participantes es que durante el curso incorporen, como mínimo, un pequeño hábito saludable en su rutina diaria. Por ejemplo, practicar la respiración consciente o hacer estiramientos en diferentes momentos del día.

Y es que, si aprendes nuevas cosas pero sigues haciendo las mismas de siempre, ¿de qué te sirven?

El problema es que a menudo queremos pasar “de donde estamos” a “donde queremos ser” en un instante, buscando soluciones que requieran poco tiempo y poco esfuerzo. Y los cambios suelen cocinarse a fuego lento y, entre otras cosas, necesitan tiempo, práctica, compromiso, constancia…

Pero todo cambio, como cualquier viaje, comienza con un primer paso que te va acercando hacia donde quieres ir.

Para hacer este primer paso, necesitas encontrar el motivo que te impulse y te dé fuerzas para hacerlo y tenerlo presente durante cada etapa del camino.

Y según mi experiencia es muy importante que este primer paso no lo hagas desde la presión y la exigencia, sino desde el amor y el respeto hacia ti misma y hacia la vida. Es decir, hacer este primer paso porque te amas, porque te quieres cuidar y porque también amas el mundo y apuestas por la salud y la sostenibilidad del planeta.

Y quiero terminar este escrito con una canción que puse la semana pasada en mis clases de danza meditativa online y que gustó mucho a las alumnos. Es una canción que lleva por título “Fer camí” (hacer camino), compuesta por Alicia Rey para un spot de Ametller Origen e interpretada por ella misma y por La Pau (cantante del grupo La Folie). “Fer camí” nos ayuda a reflexionar sobre el grave impacto que nuestro estilo de vida causa en el medioambiente. Como dice la canción:

——————-
“Atrás no se puede volver
Podemos elegir cómo avanzar
Para cuidar cada raíz
Para poder ser semillas, explorar nuevos senderos para cambiar ”

“¿Lo has pensado?
¿Qué camino escogerás?
Qué paisajes contemplarás?
¿Qué haremos de la tierra? ¿Qué aire querrás respirar?
Para poder hacer camino sólo tendremos que hacer el primer paso ”
(Alicia Rey)
——————-

¡¡ Me encanta esta canción !!

Y es que siempre podemos hacer un primer paso para mejorar. Somos nosotros quienes elegimos cómo queremos vivir y convivir con nuestro entorno y necesitamos aprender a hacerlo de una manera respetuosa y sostenible.

¿Y tú? ¿Qué camino quieres elegir? ¿Qué primer paso eliges hacer hoy para cuidarte y para cuidar la salud de nuestra madre Tierra?

 

Nota: Encontrarás la canción más arriba, al final del texto en catalán.

Curs online “Relaxació i benestar emocional” | Curso online “Relajación y bienestar emocional”

[CAT]

Molt contenta d’oferir per 13è any consecutiu un curs a l’Escola d’Estiu del Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, aquesta vegada novament en format virtual de l’1 al 10 de juliol.

El curs està reconegut dins del Pla de Formació Permanent del Departament d’Educació.

Títol del curs: Relaxació i benestar emocional (curs de 15 hores)
Docent: Ester Bach Cobacho

Un curs per connectar amb les emocions i escoltar el cos per tal d’ajudar a alliberar tensions, gestionar saludablement l’estrès, cuidar-se emocionalment i promoure la relaxació, l’energia vital i el benestar de cos i ment.

Quota: 70 € per als col·legiats – 100 € per a no col·legiats (aquesta quota inclou 2 cursos a triar entre l’àmplia oferta formativa del Col·legi de Doctors i Llicenciats del 1 al 20 de juliol). Els cursos son bonificables a través de la Fundació Tripartita.

Tot i ser un curs per a docents, està obert a tots els col·lectius ja que està centrat en eines de millora personal i per tant és aplicable a altres àmbits professionals.

Per a informació i inscripcions, consulta el següent enllaç.  Si t’interessa, no esperis al darrer moment i inscriu-te abans del 15 de juny, ja que tots els cursos que no arribin al mínim d’inscripcions en aquesta data seran cancel·lats. Moltes gràcies!

https://www.cdl.cat/cursos-i-activitats?of=1375

—————

[CAST]

Muy contenta de ofrecer por 13º año consecutivo un curso en la Escuela de Verano del Colegio de Doctores y Licenciados en Filosofía y Letras y en Ciencias de Cataluña, esta vez nuevamente en formato virtual del 1 al 10 de julio.

El curso está reconocido dentro del Plan de Formación Permanente del Departamento de Educación.

Título del curso: Relajación y bienestar emocional (curso de 15 horas)
Docente: Ester Bach Cobacho

Un curso para conectar con las emociones y escuchar el cuerpo para ayudar a liberar tensiones, gestionar saludablemente el estrés, cuidarse emocionalmente y promover la relajación, la energía vital y el bienestar de cuerpo y mente.

Cuota: 70 € para los colegiados – 100 € para no colegiados (esta cuota incluye 2 cursos a elegir entre la amplia oferta formativa del Colegio de Doctores y Licenciados del 1 al 20 de julio). Los cursos son bonificables a través de la Fundación Tripartita.

A pesar de ser un curso para docentes, está abierto a todos los colectivos ya que está centrado en herramientas de mejora personal y por lo tanto es aplicable a otros ámbitos profesionales.

Para información e inscripciones, consulta el siguiente enlace. Si te interesa, no esperes al último momento y inscríbete antes del 15 de junio, ya que todos los cursos que no alcancen el mínimo de inscripciones en esa fecha serán cancelados. ¡Muchas gracias!

https://www.cdl.cat/cursos-i-activitats?of=1375

Dia Internacional de la Dansa 2021 | Día internacional de la Danza 2021

[CAT]

Feliç dia internacional de la dansa!

Et proposo parar un moment, escoltar el teu cos en silenci i en quietud i fer-te les següents preguntes:

▶️ Com et sents?

▶️ Quin és el moviment que et demana el teu cos ara mateix?

▶️ Quina música et demana aquest moment?

Respira conscientment i, amb respecte i molt amorosament, segueix el ritme del teu cos i dansa la vida buscant camins que afavoreixin el teu benestar i contribueixin a crear un planeta saludable.

Dansem la vida!

 

Nota:  La foto que acompanya aquest post i la música que a continuació escoltaràs, és la resposta a les anteriors preguntes que em vaig fer jo en un moment d’aquesta setmana. Música potent per aquells dies que necessito alliberar tensions mentals… Yes!! I wanna dance!  vull ballar!!

 

[CAST]

Feliz día internacional de la danza!

Te propongo parar un momento, escuchar tu cuerpo en silencio y en quietud y hacerte las siguientes preguntas:

▶ ️ ¿Cómo te sientes?

▶ ️ ¿Cuál es el movimiento que te pide tu cuerpo ahora mismo?

▶ ️ ¿Qué música te pide este momento?

Respira conscientemente y, con respeto y muy amorosamente, sigue el ritmo de tu cuerpo y danza la vida buscando caminos que favorezcan tu bienestar y contribuyan a crear un planeta saludable.

¡Dancemos la vida!

 

Nota: La foto que acompaña este post y la música que puedes escuchar antes del texto en castellano, es la respuesta a las anteriores preguntas que me hice yo en un momento de esta semana. Música potente para aquellos días que necesito liberar tensiones mentales … Yes !! I wanna dance!  ¡quiero bailar!

Què t’inspira una rosa? | ¿Qué te inspira una rosa?

[CAT]

Quines paraules i moviments t’inspira una rosa?

A mi em porta a OBRIR tots els meus sentits i a percebre la vida des d’aquesta SENSUALITAT…

I em desperta el moviment de posar una mà al pit i SENTIR què es mou dins meu…

i aleshores em deixo portar per la DANSA DEL COR i per la POESIA efímera del moviment…

▶️ I a tu?

📖 🌹Molt bona diada de Sant Jordi a tothom! 🌹📖

 

—————————-

[CAST]

¿Qué palabras y movimientos te inspira una rosa?

A mí me lleva a ABRIR todos mis sentidos y a percibir la vida desde esta SENSUALIDAD…

Y me despierta el movimiento de poner una mano en el pecho y SENTIR que se mueve dentro de mí…

y entonces me dejo llevar por la DANZA DEL CORAZÓN y por la POESÍA efímera del movimiento…

▶ ️Y a ti?

📖 🌹Muy buen día de Sant Jordi a todas! 🌹📖

Connectar amb els ritmes de la natura | Conectar con los ritmos de la naturaleza

[CAT]

Ser feliç és senzill,

el que és difícil és ser senzill. (Proverbi zen)

 

Caminar per la natura és una de les activitats que m’ajuda a sentir-me feliç. Em meravella observar com la natura va seguint el ritme de cada estació. Després del repòs de l’hivern, ara a la primavera tot comença a brotar i l’energia es dirigeix cap enfora. Més endavant l’energia anirà pujant i quan hagi arribat al seu màxim punt, tornarà a dirigir-se cap endins i cap avall per tornar a reposar. Aquest és el cicle que segueix la natura, adaptant-se a l’energia vital de cada moment per poder mantenir la seva essència i poder seguir SENT…així de senzill!!! ….o així de complicat?

Senzill? o complicat?…aquesta és la qüestió!

Em sembla senzill quan estic en contacte amb la natura o amb la meva essència, amb el meu sentir…

Em sembla complicat quan la meva ment pensa massa…i començo a donar voltes i voltes…i m’exigeixo en excés…i em jutjo…i em desconnecto de mi i de la natura…

I és que tal i com suggereix aquest proverbi zen, ser senzill no és sinònim de ser fàcil. A vegades, tenim tendència a complicar-nos la vida, oi?

Sempre que he tingut un problema important de salut a la meva vida, a banda de l’ajuda mèdica, he aprofitat per qüestionar-me la meva actitud en aquell moment i aprendre noves estratègies i eines per viure d’una manera més saludable a tots nivells. Després de superar el càncer limfàtic el 2001, em vaig adonar que no sabia gestionar l’estrès i que tenia una tendència a pensar massa les coses i a viure més al meu cap que en el meu cos. Això em va portar al món del treball corporal i a les tècniques d’expressió corporal. I és especialment a través de la dansa meditativa i conscient que aconsegueixo fer baixar l’excés d’energia del cap per tal de que aquesta es mogui i circuli per tot el cos de manera fluïda i relaxada. Des de la quietud, em dono temps per SENTIR…m’escolto i connecto amb allò que necessita el meu cos i seguidament, com la primavera, deixo que comenci a brotar el moviment, donant forma i expressant allò que sento, dialogant amb la música i amb el meu entorn…i aleshores sento que la vida és màgicament senzilla i bonica…i em sento feliç.

I tu? Segueixes els ritmes de la natura? Et deixes temps per sentir?  Aquí tens una cançó del darrer treball del Guillem Roma, que porta per títol “No fer tant” i que reflexiona sobre el ritme actual de la societat, convidant-nos a viure d’una manera més tranquil·la i més connectada amb els ritmes de la natura…

 

 

 

————————-

[CAST]

Ser feliz es sencillo,

lo que es difícil es ser sencillo. (Proverbio zen)


Caminar por la naturaleza es una de las actividades que me ayuda a sentirme feliz. Me maravilla observar cómo la naturaleza va siguiendo el ritmo de cada estación. Tras el reposo del invierno, ahora en primavera todo empieza a brotar y la energía se dirige hacia fuera. Más adelante la energía irá subiendo y cuando haya alcanzado su máximo punto, volverá a dirigirse hacia adentro y hacia abajo para volver a reposar. Este es el ciclo que sigue la naturaleza, adaptándose a la energía vital de cada momento para poder mantener su esencia y poder seguir SIENDO … así de sencillo !!! …. ¿o así de complicado?

¿Sencillo? o ¿complicado?… esa es la cuestión!

Me parece sencillo cuando estoy en contacto con la naturaleza o con mi esencia, con mi sentir…

Me parece complicado cuando mi mente piensa demasiado… y empiezo a dar vueltas y vueltas… y me exijo en exceso… y me juzgo… y me desconecto de mí y de la naturaleza …

Y es que tal y como sugiere este proverbio zen, ser sencillo no es sinónimo de ser fácil. A veces, tenemos tendencia a complicarnos la vida, ¿verdad?

Siempre que he tenido un problema importante de salud en mi vida, aparte de la ayuda médica, he aprovechado para cuestionarme mi actitud en ese momento y aprender nuevas estrategias y herramientas para vivir de una manera más saludable a todos niveles. Tras superar el cáncer linfático en el 2001, me di cuenta que no sabía manejar el estrés y que tenía una tendencia a pensar demasiado las cosas y a vivir más en mi cabeza que en mi cuerpo. Esto me llevó al mundo del trabajo corporal y a las técnicas de expresión corporal. Y es especialmente a través de la danza meditativa y consciente de que consigo hacer bajar el exceso de energía de mi cabeza con el fin de que ésta se mueva y circule por todo el cuerpo de manera fluida y relajada. Desde la quietud, me doy tiempo para SENTIR … me escucho y conecto con lo que necesita mi cuerpo y seguidamente, como la primavera, dejo que empiece a brotar el movimiento, dando forma y expresando lo que siento, dialogando con la música y con mi entorno… y entonces siento que la vida es mágicamente sencilla y bonita… y me siento feliz.

¿Y tú? ¿Sigues los ritmos de la naturaleza? ¿Te dejas tiempo para sentir? Aquí tienes una canción del último trabajo del Guillem Roma, que lleva por título “No fer tant” (no hacer tanto) y que reflexiona sobre el ritmo actual de la sociedad, invitándonos a vivir de una manera más tranquila y más conectada con los ritmos de la naturaleza … (encontrarás la canción al final del texto en catalán)

8m Dia de la dona | 8m Día de la mujer

8m Ser… dona… igualtat…. llibertat… diversitat…

 

[CAT]

Feliç dia de la dona avui i sempre…

Hi ha moltes maneres de SER “DONA” i totes elles son boniques, úniques i especials…

Demano igualtat, llibertat i diversitat per ser la dona que vull ser…per ser la dona que vulguis ser… per ser les dones que volem ser… i sobretot per SER, més enllà de qualsevol gènere…

I vull acabar amb una cançó que he utilitzat a les classes de moviment i dansa d’avui, que parla de les dones i convida a respirar i a abraçar la vida.

La dedico a totes les dones i homes que s’escolten, es respecten, es cuiden i es donen la mà.

 

——————————-

[CAST]

8m Ser… mujer… igualdad…. libertad… diversidad…

Feliz día de la mujer hoy y siempre…

Hay muchas maneras de SER “MUJER” y todas ellas son bonitas, únicas y especiales…

Deseo igualdad, libertad y diversidad para ser la mujer que quiero ser… para ser la mujer que quieras ser…. para ser las mujeres que queremos ser… y sobre todo para SER, más allà de cualquier género.

Y quiero terminar con una canción que he utilizado en las clases de movimiento y danza de hoy, que habla sobre las mujeres e invita a respirar y a abrazar la vida. (la encontrarás un poc más arriba, al final de la versión en castellano)

La dedico a todas las mujeres y hombres que se escuchan, se respetan, se cuidan y se dan la mano.

 

Com son les meves classes de dansa meditativa (5ritmes) | Como son mis clases de danza meditativa (5 ritmos)

[CAT]

[CAST]

Els estudis científics ja fa temps que demostren els efectes saludables de la meditació i de la dansa.

Saps que també es pot meditar ballant i sumar els beneficis de les dues disciplines?

Los estudios científicos ya hace tiempo que demuestran los efectos saludables de la meditación y de la danza.

¿Sabes que también se puede meditar bailando y sumar los beneficios de las dos disciplinas?

¿Quieres saber com son mis clases de danza meditativa? (basadas en 5ritmos®)

 

Empezamos en quietud y en silencio, en posición tumbada o sentada

… escuchando el CUERPO.

Durant tota la classe, mantenim una actitud meditativa, enfocant la ment en el cos, practicant la consciència plena en la respiració, el moviment i les sensacions en l’ara i en l’aquí.

Durante toda la clase mantenemos una actitud meditativa, enfocando la mente en el cuerpo, practicando la conciencia plena en la respiración, el movimiento y las sensaciones en el aquí y el ahora.

 

Después, pongo música suave para ir moviendo el cuerpo…

estirando…

abriendo…

aflojando…

sintiendo…

Puedes escuchar una muestra de este tipo de música a continuación

Seguidamente, exploramos movimientos con los pies y continuamos con

rodillas… pelvis…

hombros… codos…

manos… brazos…

columna…cabeza…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

 

A partir d’aquí, sonen 5 cançons de diferents estils i ritmes que, juntament amb algunes indicacions que vaig donant, estimulen diferents tipus de moviments i maneres de ser i actuar davant la vida.

 

 

A partir de aquí suenan 5 canciones de diferentes estilos y ritmos que, juntamente con algunas indicaciones que voy dando, estimulan diferentes tipos de movimientos y maneras de ser y actuar ante la vida.

A continuación, exploramos movimientos

redondos, 

ondulantes,

continuos,

fluidos…

La siguiente canción es una muestra para acompañar estos movimientos:

Seguidamente, exploramos movimientos rectos,

angulares,

cortados,

definidos,

enfocados…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

 

Después exploramos movimientos para soltar,

aflojar,

liberar,

descargar…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

A continuación, exploramos movimientos ligeros,

aéreos,

de expansión,

de crecimiento,

de celebración…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

 

Seguidamente, exploramos movimientos lentos…

de calma…

de centramiento…

de equilibrio…

Puedes escuchar a continuación una canción para acompañar estos movimientos:

 

Finalmente, nos tumbamos o sentamos nuevamente,

y en silencio y  en quietud,

escuchamos cuerpo y mente…

descansando…

sintiendo…

 

 

Acabamos la clase movilizando y estirando todo el cuerpo…

sintiéndonos con 

         más calma,

         harmonía 

         y vitalidad

 

T’animes a provar una classe gratuïta online? Contacta amb mi al 609161141 o per correu a esterbachcobacho@gmail.com

 

¿Te animas a probar una clase gratuita online? Contacta conmigo al 609161141 o por correo a esterbachcobacho@gmail.com

Mètode REMMA per al benestar | Método REMMA para el bienestar

[CAT]

Com probablement ja saps, sóc formadora especialitzada en l’àmbit del benestar emocional a través del cos. Això vol dir que en els meus cursos i tallers ensenyo com utilitzar eines de treball corporal. Ara bé, treballem el cos de manera integrada amb les emocions, la ment i la part energètica.

Quan ja portava força temps impartint cursos de gestió de l’estrès i benestar emocional a diferents col·lectius, vaig englobar les eines que utilitzo en un mètode amb 5 pilars bàsics i em vaig inventar una paraula per afavorir que els alumnes ho recordin millor. I d’aquí en va sortir el Mètode REMMA….Voilà!

REMMA em recorda al verb “REMAR” que implica un moviment per part nostra, una responsabilitat. I és que no hi ha varetes màgiques que serveixin per estar millor, sinó que ens cal connectar amb el cos, escoltar-lo, entendre què necessita i després actuar. I actuar no sempre significa moure’s. En alguns casos, l’acció que ens cal fer és PARAR, DEIXAR DE FER, DESCANSAR… Doncs el nostre cos necessita un equilibri entre descans i moviment, entre yin i yang.

Cada una de les lletres del Mètode REMMA, indica una eina:

  1. R:   Respiració

  2. E:   Escàner corporal

  3. M:  Massatge  (i en especial tècniques d’auto massatge)

  4. M:  Moviment

  5. A:   Atenció plena (ó Mindfulness). Presència en l’Ara i en l’Aquí.

I totes aquestes eines venen de sèrie amb nosaltres…les portem a dins constantment i a més, quan ja has après com utilitzar-les, son gratuïtes. Ara bé, també cal que tinguis en compte que si tens molta tensió acumulada, pot arribar un moment en el qual aquestes eines no siguin suficients i aleshores et recomano que contactis amb un professional de la salut.

De fet, ahir vaig començar a impartir dues noves edicions del curs online de “Relaxació, benestar corporal i prevenció de l’estrès” a professionals de l’Hospital de Sant Pau. És un curs basat en aquest mètode i els vaig explicar la importància d’anar aplicant aquestes eines en diferents moments del dia, encara que sigui durant un minut. És millor anar-les practicant durant petits moments i amb una major freqüència que esperar a tenir 1 hora sencera per fer-ho i no ser capaç de trobar mai aquesta hora. Eiiiii! que si tens l’hora, fantàstic!!! Però si no la tens, totes les persones, si realment volem, podem trobar 10 o 15 minuts per a nosaltres i repartir-los al llarg del dia. Es tracta d’establir prioritats i convertir-ho en un hàbit. I per això cal practicar ja que aprendre eines i no posar-les en pràctica no serveix de res…

T’apuntes a cuidar-te amb el Mètode REMMA?

—————————

[CAST]

Como probablemente ya sabes, soy formadora especializada en el ámbito del bienestar emocional a través del cuerpo. Esto quiere decir que en mis cursos y talleres enseño como utilizar herramientas de trabajo corporal. Ahora bien, trabajamos el cuerpo de manera integrada con las emociones, la mente y la parte energética.

Cuando ya llevaba bastante tiempo impartiendo cursos de gestión del estrés y bienestar emocional a diferentes colectivos, decidí englobar las herramientas que utilizo en un método con 5 pilares básicos y me inventé una palabra para favorecer que los alumnos lo recuerden mejor. Y de aquí surgió el Método REMMA…. Voilà!

REMMA me recuerda al verbo “REMAR” que implica un movimiento por nuestra parte, una responsabilidad. Y es que no hay varitas mágicas que sirvan para estar mejor, sino que necesitamos conectar con el cuerpo, escucharlo, entender qué necesita y luego actuar. Y actuar no siempre significa moverse. En algunos casos, la acción que necesitamos hacer es PARAR, DEJAR DE HACER, DESCANSAR… Pues nuestro cuerpo necesita un equilibrio entre descanso y movimiento, entre yin y yang.

Cada una de las letras del Método REMMA, indica una herramienta:

   1. R:   Respiración

   2. E:   Escáner corporal

   3. M:  Masaje (y en especial técnicas de auto masaje)

   4. M:  Movimiento

   5. A:   Atención plena (ó Mindfulness). Presencia en el Ahora y en el Aquí

Y todas estas herramientas vienen de serie con nosotros… las llevamos dentro constantemente y además, cuando ya has aprendido cómo utilizarlas, son gratuitas. Ahora bien, también hay que tener en cuenta que si tienes mucha tensión acumulada, puede llegar un momento en el que estas herramientas no sean suficientes y entonces te recomiendo que contactes con un profesional de la salud.

De hecho, ayer empecé a impartir dos nuevas ediciones del curso online de “Relajación, bienestar corporal y prevención del estrés” para profesionales del Hospital de Sant Pau. Es un curso basado en este método y les expliqué la importancia de ir aplicando estas herramientas en diferentes momentos del día, aunque sea durante un minuto. Es mejor practicarlas durante pequeños momentos y con una mayor frecuencia que esperar a tener 1 hora entera para hacerlo y no ser capaz de encontrar nunca esa hora. ¡Eiiiii! que si tienes la hora, ¡¡fantástico!! Pero si no la tienes, todas las personas, si realmente queremos, podemos encontrar 10 o 15 minutos para nosotros y repartirlos a lo largo del día. Se trata de establecer prioridades y convertirlo en un hábito. Y para eso hay que practicar ya que aprender herramientas y no ponerlas en práctica no sirve de nada…

¿Te apuntas a cuidarte con el Método REMMA?

Pau i equilibri amb la dansa meditativa | Paz y equilibrio con la danza meditativa

[CAT]

La dansa meditativa m’ajuda a connectar amb la pau i l’equilibri interior i exterior

 

Des de ben petita, he trobat en la dansa una via per connectar amb mi, per sentir-me, per expressar allò que sento…

La dansa meditativa és una eina que em permet viatjar cap endins i cap enfora, explorant universos interiors i exteriors, movent-me i traçant camins dins meu i també pel món que m’envolta…

I curiosament, sento aquest viatge com una línia que es desplega avançant en les dues direccions al mateix temps: DINS i FORA… i és que com més endins em submergeixo, també sento que puc connectar més enfora…

De fet, la ciència ha demostrat que som pols d’estrelles i que dins nostre hi ha els mateixos elements que van formar l’univers.

Et proposo que provis de fer aquest viatge cap endins i cap enfora amb la cançó que vaig utilitzar per acabar les classes de dansa meditativa online d’aquesta setmana. Porta per títol “Journey to the center” (Viatge al centre) de Parijat i forma part del seu àlbum “Prayer to love” (pregària a l’amor). Tanca els ulls, connecta amb la teva respiració, amb cada part del teu cos i després deixa’t portar per la música i el moviment que vagi sorgint.

Desitjo que la dansa meditativa t’ajudi a viatjar al teu centre, a sentir-te part d’aquest univers, a trobar la teva pau, el teu equilibri, la teva llum…i a sentir-te com una “estrelleta” més.

 

 

————————–

[CAST]

La danza meditativa me ayuda a conectar con la paz y el equilibrio interior y exterior

 

Desde pequeña, he encontrado en la danza una vía para conectar conmigo, para sentirme, para expresar lo que siento…

La danza meditativa es una herramienta que me permite viajar hacia dentro y hacia fuera, explorando universos interiores y exteriores, moviéndome y trazando caminos dentro de mí y también por el mundo que me rodea…

Y curiosamente, siento este viaje como una línea que se despliega avanzando en ambas direcciones a la vez: DENTRO y FUERA… y es que cuanto más adentro me sumerjo, también siento que puedo conectar más lejos…

De hecho, la ciencia ha demostrado que somos polvo de estrellas y que dentro de nosotras hay los mismos elementos que formaron el universo.

Te propongo que pruebes de hacer este viaje hacia dentro y hacia fuera con la canción que utilicé para terminar las clases de danza meditativa online de esta semana. Lleva por título “Journey to the center” (Viaje al centro) de Parijs y forma parte de su álbum “Prayer to love” (oración al amor). Cierra los ojos, conecta con tu respiración, con cada parte de tu cuerpo y luego déjate llevar por la música y el movimiento que vaya surgiendo.

Deseo que la danza meditativa te ayude a viajar a tu centro, a sentirte parte de este universo, a encontrar tu paz, tu equilibrio, tu luz… y sentirte como una “estrellita” más.

Que la vida rebroti amb força…Feliç 2021! | Que la vida rebrote con fuerza…¡Feliz 2021!

[CAT]

Que la vida rebroti amb força… Feliç 2021!

Aquest matí mirant un dels rebrots d’una planta de casa, m’ha vingut aquesta frase i he sentit l’impuls de compartir-la amb vosaltres.

Moltes gràcies a totes les persones que m’heu donat suport des d’arreu i m’heu ajudat a rebrotar professionalment i a seguir endavant amb la meva feina que tant m’agrada.

I moltes gràcies a tota la família i amistats perquè tenir-vos i sentir-vos a prop a pesar de les distàncies que hem de mantenir, m’ajuda a sentir-me viva, amb energia i amb il·lusió.

Acompanyo la imatge i l’escrit amb una cançó que vaig posar fa uns dies a les meves classes de dansa meditativa que es diu “Rinascita” (Renaixement) i està extreta d’un àlbum de l’Emiliano Toso que porta per títol “Love seeds” (llavors d’amor). Et proposo que miris el vídeo, respiris amb consciència i et deixis impregnar per la vida que transmeten les imatges i la bella melodia d’aquesta cançó. Per aquelles persones que no enteneu l’anglès, us tradueixo els missatges de l’Emiliano Toso que van apareixent al llarg del vídeo:

 

“Ara obre els teus braços

i dona la benvinguda a

tot allò que la vida t’ha portat

perquè per millor o pitjor

cada dia es porta a terme

el miracle.

 

Ahir

avui

demà

dóna la benvinguda al disseny

que et porta a experimentar

l’emoció

i el joc

d’estar vius

ara

aquí

i en aquest espai.

 

Gràcies per

estar aquí.

Que la vibració…

…del teu cor

doni color als teus dies”

Música Translacional “Un mar de cèl·lules sota un cel de música” – PH D. Emiliano Toso, de l’àlbum “Love seeds” , instruments acústics a 432Hz – www.emilianotoso.com)

 

Que tinguem un molt bon final d’any i que si hi ha nous brots, que siguin de vida…

Feliç 2021 i molta salut a tothom! Que la vida rebroti amb força…

 

 

——————————–

[CAST]

Que la vida rebrote con fuerza… ¡Feliz 2021!

Esta mañana mirando uno de los rebrotes de una planta de casa, me ha venido esta frase y he sentido el impulso de compartirla con vosotros.

Muchas gracias a todas las personas que me habéis apoyado desde todos los sitios y me habéis ayudado a rebrotar profesionalmente y seguir adelante con mi trabajo que tanto me gusta.

Y muchas gracias a toda la familia y amistades porque teneros y sentiros cerca a pesar de las distancias que tenemos que mantener, me ayuda a sentirme viva, con energía y con ilusión.

Acompaño la imagen y el escrito con una canción que puse hace unos días en mis clases de danza meditativa que se llama “Rinascita” (Renacimiento) y está extraída de un álbum del Emiliano Toso que lleva por título “Love seeds “(semillas de amor). Te propongo que mires el vídeo, respires con conciencia y te dejes impregnar por la vida que transmiten las imágenes y la bella melodía de esta canción. Para aquellas personas que no entendéis el inglés, os traduzco los mensajes de Emiliano Toso que van apareciendo a lo largo del vídeo:

 

“Ahora abre tus brazos

y da la bienvenida a

todo lo que la vida te ha llevado

porque para mejor o peor

cada día se lleva a cabo

el milagro.

 

Ayer

hoy

mañana

da la bienvenida al diseño

que te lleva a experimentar

la emoción

y el juego

de estar vivos

ahora

aquí

y en este espacio.

 

Gracias por

estar aquí.

Que la vibración …

… de tu corazón

dé color a tus días”

Música Traslacional “Un mar de células bajo un cielo de música” – PH D. Emiliano Toso, del álbum “Love seeds”, instrumentos acústicos a 432Hz – www.emilianotoso.com)

 

Que tengamos un muy buen final de año y que si hay nuevos brotes, que sean de vid …

¡Feliz 2021 y mucha salud a todos! Que la vida rebrote con fuerza…

Open chat
+ Info