Sobre on et recolzes quan estàs asseguda? | ¿Sobre dónde te apoyas cuando estás sentada?

[CAT]

Quan estàs asseguda, sobre on et recolzes?

a) sobre els ísquiums?

b) sobre la musculatura del perineu?

És important fer-ho sobre els ísquiums, no només per la seva naturalesa òssia sinó perquè si ho fem sobre el perineu alterem la postura natural de la columna.

Encara que no siguem fisioterapeutes, cal conèixer el nostre cos i la nostra estructura per fer-ne un ús saludable.

El cos i el moviment em fascinen i m’encanta apuntar-me a cursos o seminaris de formació contínua per aprendre noves tècniques. A principis del 2020 (abans del covid) vaig fer un curs de “Menopausa harmoniosa” a Wellco Wellbeing® seguint la metodologia d’Anatomia per al moviment® desenvolupada per la Blandine Calais-Germain i el seu equip al llarg de més de 40 anys d’investigació.

En el curs vam aprendre exercicis per reforçar els ossos i la musculatura de diferents articulacions del cos, i en especial aquelles que es veuen més afectades per la menopausa (els canells, la caixa toràcica i les vèrtebres toràciques, els malucs i el sòl pelvià).

Ara bé, amb o sense menopausa, tothom necessitem aprendre moviments per “regar” els ossos i mantenir-los el màxim de saludables. I per això és important prendre consciència del cos i dels seus diferents nivells. Podem començar anant a la part més física i donar-nos temps per sentir el propi esquelet, la nostra estructura, el nostre suport.

A les meves classes i cursos fem diferents exercicis per sentir els ossos i els nostres recolzaments, a través de la visualització, l’auto massatge i el moviment. A vegades porto també il•lustracions per ensenyar alguna part del cos.

Fa temps que tenia ganes de comprar-me un esquelet per poder-lo utilitzar com un recurs més. Un esquelet petit no està tan ben fet ni és tan real com els grans i te parts que no s’articulen, però per la meva feina és suficient per explicar alguns conceptes i funcionaments. Ara bé, us he de confessar que em feia una mica de “iuiu” tenir un esquelet a casa. Però finalment me l’he comprat. Quan ahir me’l van portar, només veure’l em va venir automàticament un nom al cap: “Niky”. Encara no se d’on ha sortit aquest nom, però m’agrada. Suposo que amb la “i” em resulta més “cuqui” (hahaha). Per una banda, ja us dic que no serà una de les decoracions que deixaré al menjador ni al dormitori. Però estarà en algun lloc visible del pis, faré l’exercici de contemplar-lo amb amor i me l’emportaré de tant en tant a les classes.

I em pregunto per què els esquelets acostumen a donar-nos aquesta espècie de mal rotllo. Imagino que perquè els associem a la mort. Però tothom en portem un a dins i sort en tenim d’aquest esquelet en el qual ens podem recolzar. I si comencem a mirar els esquelets amb una nova mirada? Potser canviarà la nostra manera de relacionar-nos amb els nostres ossos i farem tot el possible per a mantenir-los amb vida.

___________________________

[CAST]

Cuando estás sentada, ¿sobre dónde te apoyas?

a) ¿sobre los isquiones?

b) ¿sobre la musculatura del perineo?

Es importante hacerlo sobre los isquiones, no sólo por su naturaleza ósea sino porque si lo hacemos sobre el perineo alteramos la postura natural de la columna.

Aunque no seamos fisioterapeutas, es necesario conocer nuestro cuerpo y nuestra estructura para hacer un uso saludable.

El cuerpo y el movimiento me fascinan y me encanta apuntarme a cursos o seminarios de formación continua para aprender nuevas técnicas. A principios de 2020 (antes del covid) hice un curso de “Menopausia armoniosa” en Wellco Wellbeing® siguiendo la metodología de Anatomía para el movimiento® desarrollada por Blandine Calais-Germain y su equipo a lo largo de más de 40 años de investigación.

En el curso aprendimos ejercicios para reforzar los huesos y la musculatura de diferentes articulaciones del cuerpo, y en especial aquellas que se ven más afectadas por la menopausia (las muñecas, la caja torácica y las vértebras torácicas, las caderas y el suelo pélvico) .

Ahora bien, con o sin menopausia, todo el mundo necesitamos aprender movimientos para “regar” los huesos y mantenerlos el máximo de saludables. Y por eso es importante tomar conciencia del cuerpo y de sus distintos niveles. Podemos empezar yendo a la parte más física y darnos tiempo para sentir el propio esqueleto, nuestra estructura, nuestro soporte.

En mis clases y cursos hacemos diferentes ejercicios para sentir los huesos y nuestros apoyos, a través de la visualización, el automasaje y el movimiento. A veces llevo también ilustraciones para enseñar alguna parte del cuerpo.

Hace tiempo que tenía ganas de comprarme un esqueleto para poder utilizarlo como un recurso más. Un esqueleto pequeño no está tan bien hecho ni es tan real como los grandes y tiene partes que no se articulan, pero para mi trabajo es suficiente para explicar algunos conceptos y funcionamientos. Ahora bien, debo confesar que me hacía un poco de “yuyu” tener un esqueleto en casa. Pero finalmente me lo he comprado. Cuando ayer me lo trajeron, nada más verlo me vino automáticamente un nombre a la cabeza: “Niky”. Aún no se de dónde ha salido este nombre, pero me gusta. Supongo que con la “i” me resulta más “cuqui” (jajaja). Por un lado, ya os digo que no será una de las decoraciones que dejaré en el comedor ni en el dormitorio. Pero estará en algún lugar visible del piso, haré el ejercicio de contemplarlo con amor y me lo llevaré de vez en cuando a las clases.

Y me pregunto por qué los esqueletos suelen darnos esa especie de mal rollo. Imagino que porque los asociemos a la muerte. Pero todas las personas llevamos uno dentro y suerte tenemos de este esqueleto en el que nos podemos sostener. ¿Y si empezamos a mirar los esqueletos con una nueva mirada? Quizás cambie nuestra manera de relacionarnos con nuestros huesos y haremos todo lo posible para mantenerlos con vida.

Una cançó especial sobre com prendre’s la vida | Una canción especial sobre como tomarse la vida

[CAT] M’agrada explicar que va ser una necessitat personal la que em va portar a endinsar-me en el món del benestar emocional a través del cos.

Tenia el meu cos força oblidat i ni l’escoltava ni el cuidava massa. En canvi, amplificava l’altaveu de la meva ment i sovint em torturava amb exigències, pensaments repetitius sobre el que havia passat o podia passar, sobre el que podien pensar les altres persones de mi si feia alguna cosa malament i tot un seguit de diàlegs i lluites internes que no m’ajudaven massa a viure saludablement. Ara bé, acostumava a tenir un somriure als llavis i molt poca gent era conscient del que arribava a patir per dins.

Les diferents pràctiques de relaxació, meditació i dansa conscient m’han ajudat molt a aprendre a escoltar-me i a donar-me temps per cuidar el meu cos i la meva ment. M’ajuden a estar present, a explorar diferents camins, a obrir-me a diferents possibilitats, a permetre’m “diferents” maneres de ser “jo mateixa” sense judicis ni crítiques…

Aquestes tècniques de meditació i dansa conscient també m’ajuden a deixar anar totes aquelles càrregues que no m’aporten res i em treuen força per poder donar el millor de mi als que m’envolten. En aquest sentit ara mateix tinc clar el que prioritzo a la meva vida i he après a dir “no” a moltes coses que m’allunyen d’allò que és saludable. Encara em queda molt per aprendre, però confio que encara em quedi molt de temps per seguir aprenent.

I com és que t’explico ara tot això? Doncs tota aquesta “dissertació” ve d’una cançó que vaig posar dilluns a la classe online de dansa meditativa que subscric des del principi al final. Porta per títol “Renuncio”, està interpretada per El Jose i El Manin i és tota una declaració d’intencions sobre com prendre’s la vida.

A mi m’ajuda a deixar anar les exigències i els “bla-bla-bla” mentals, a obrir-me a cada moment, a sentir, a fluir, a respectar-me…i quan la ballo se m’il·lumina la cara i somric…un somriure relaxant i autèntic…

I a tu? Que la gaudeixis!

—————————

[CAST] Me gusta contar que fue una necesidad personal la que me llevó a adentrarme en el mundo del bienestar emocional a través del cuerpo.

Tenía mi cuerpo bastante olvidado y ni lo escuchaba ni lo cuidaba demasiado. En cambio, amplificaba el altavoz de mi mente y a menudo me torturaba con exigencias, pensamientos repetitivos sobre lo ocurrido o lo que podía ocurrir, sobre lo que podían pensar las demás personas de mí si hacía algo mal y toda una serie de diálogos y luchas internas que no me ayudaban demasiado a vivir saludablemente. Ahora bien, solía tener una sonrisa en los labios y muy poca gente era consciente de lo que llegaba a sufrir por dentro.

Las diferentes prácticas de relajación, meditación y danza consciente me han ayudado mucho a aprender a escucharme y darme tiempo para cuidar mi cuerpo y mi mente. Me ayudan a estar presente, a explorar distintos caminos, a abrirme a diferentes posibilidades, a permitirme “diferentes” formas de ser “yo misma” sin juicios ni críticas…

Estas técnicas de meditación y danza consciente también me ayudan a soltar todas aquellas cargas que no me aportan nada y me quitan fuerza para poder dar lo mejor de mí a los que me rodean. En este sentido ahora mismo tengo claro lo que priorizo ​​en mi vida y he aprendido a decir “no” a muchas cosas que me alejan de lo saludable. Aún me queda mucho por aprender, pero confío en que todavía me quede mucho tiempo para seguir aprendiendo.

¿Y cómo es que te cuento ahora todo esto? Pues toda esta “disertación” viene de una canción que puse el lunes en la clase online de danza meditativa que suscribo desde el principio al final. Lleva por título “Renuncio”, está interpretada por El Jose y El Manin y es toda una declaración de intenciones sobre cómo tomarse la vida.

A mí me ayuda a soltar las exigencias y los “bla-bla-bla” mentales, a abrirme a cada momento, a sentir, a fluir, a respetarme…y cuando la bailo se me ilumina la cara y sonrío…una sonrisa relajante y auténtica…

¿Y a ti? Que la disfrutes!

Bon Nadal | Feliz navidad

[CAT]

Em vaig comprar aquesta nina fa uns dies perquè em va enamorar des del primer moment que la vaig veure.

Cada vegada que passo per davant seu i la miro, se’m dibuixa un somriure als llavis i sento calidesa i benestar dins del meu cor.

Em connecta amb la tendresa, l’amor pur, la il·lusió, l’esperança, l’harmonia, la calma…

I amb ella us vull desitjar un bon nadal i unes bones festes a tothom!

I us desitjo també que cada vegada que la mireu, us arribin sensacions de benestar.

—————————

[CAST]

Me compré esta muñeca hace unos días porque me enamoró desde el primer momento que la vi.

Cada vez que paso por delante y la miro, se me dibuja una sonrisa en los labios y siento calidez y bienestar dentro de mi corazón.

Me conecta con la ternura, el amor puro, la ilusión, la esperanza, la armonía, la calma…

¡Y con ella os quiero desear una feliz navidad y unas felices fiestas a todas y todos!

Y os deseo también que cada vez que la miréis, os lleguen sensaciones de bienestar.

 

Música, Dansa Moviment teràpia (DMT) i Salut Mental | Música, Danza Movimiento terapia (DMT) y Salud Mental

[CAT]

Aquest any la 30a edició de la Marató de TV3 va dedicada a la salut mental.

I com cada any em fa molta il·lusió tenir aquest àlbum entre les mans i anar descobrint les 30 cançons de diferents estils que em porten a obrir-me a noves veus, a nous moviments i a nous ritmes. Moltes gràcies a totes les persones del món de la música per col·laborar en aquest disc doble de manera solidària i ajudar a “trencar murs”.

Escoltar música, sentir les emocions que em transmet i moure’m per expressar-les a través del moviment i la dansa ha estat per a mi (i continua sent) una eina de gran valor terapèutic en molts moments de la meva vida. Això em va portar a cursar el Màster en Teràpia a través del Moviment i la Dansa a Les Heures (Universitat de Barcelona, 2004-2006). Van ser dos anys intensos aprenent moltes coses sobre dansa i moviment, kinesiologia, psicologia evolutiva, psicopatologia, dinàmiques de grups, etc. I també em va donar la oportunitat de fer sessions de Dansa Moviment Teràpia amb nens i nenes amb Trastorn de l’espectre autista i comprovar com la música i el moviment ens donen una oportunitat per construir ponts, vincular-nos i comunicar-nos.

La setmana passada ho explicava a la Lia, una estudiant de 2n de Batxillerat de Manresa que em va entrevistar pel seu treball de recerca sobre els beneficis de la dansa en les etapes de creixement i envelliment de les persones. Va ser un plaer conèixer-la i veure el seu entusiasme i dedicació en aquest treball. Per cert, si utilitzeu la dansa, la Lia em demana si podeu dedicar un moment a respondre una breu enquesta que ha preparat sobre els beneficis de la dansa i que trobareu al següent enllaç (Enquesta sobre els beneficis de la dansa). Moltes gràcies de part seva i també meva!

I vull acabar dient que m’agradaria que aquesta Marató de TV3 també serveixi per incloure en la recerca l’ús de disciplines com la Dansa Moviment teràpia, i així poder oferir tractaments multidisciplinaris on els diversos professionals treballin en equip per millorar la vida de les persones amb problemes de salut mental.

—————————-

[CAST]

Este año la 30 edición de la Marató de TV3 va dedicada a la salud mental.

Y como cada año me hace mucha ilusión tener este álbum entre las manos e ir descubriendo las 30 canciones de distintos estilos que me llevan a abrirme a nuevas voces, nuevos movimientos y nuevos ritmos. Muchas gracias a todas las personas del mundo de la música por colaborar en este disco doble de forma solidaria y ayudar a “romper muros”.

Escuchar música, sentir las emociones que me transmite y moverme para expresarlas a través del movimiento y la danza ha sido para mí (y sigue siendo) una herramienta de gran valor terapéutico en muchos momentos de mi vida. Esto me llevó a cursar el Máster en Terapia a través del Movimiento y la Danza en Les Heures (Universidad de Barcelona, ​​2004-2006). Fueron dos años intensos aprendiendo muchas cosas sobre danza y movimiento, kinesiología, psicología evolutiva, psicopatología, dinámicas de grupos, etc. Y también me dio la oportunidad de realizar sesiones de Danza Movimiento Terapia con niños y niñas con Trastorno del espectro autista y comprobar cómo la música y el movimiento nos dan una oportunidad para construir puentes, vincularnos y comunicarnos.

La semana pasada lo explicaba a Lia, una estudiante de 2º de Bachillerato de Manresa que me entrevistó para su trabajo de investigación sobre los beneficios de la danza en las etapas de crecimiento y envejecimiento de las personas. Fue un placer conocerla y ver su entusiasmo y dedicación en este trabajo. Por cierto, si utilizas la danza, Lia me pregunta si puedes dedicar un momento a responder una breve encuesta que ha preparado sobre los beneficios de la danza y que encontrará en el siguiente enlace (encuesta sobre los beneficios de la danza). ¡Muchas gracias de su parte y también mía!

Y quiero terminar diciendo que me gustaría que esta MaratóN de TV3 también sirva para incluir en la investigación el uso de disciplinas como la Danza Movimiento terapia, y así poder ofrecer tratamientos multidisciplinares donde los diversos profesionales trabajen en equipo para mejorar la vida de las personas con problemas de salud mental.

Contractures i tensions corporals | Contracturas y tensiones corporales

[CAT]

Per desfer un nus: Tibes? o Afluixes? Les contractures i tensions del teu cos, son com nusos.

Quan les detectis, dirigeix la respiració i consciència cap aquell lloc del teu cos i afluixa, deixa anar, desfés, relaxa…

 

L’intens ritme de vida pot causar un impacte en el cos en forma de tensions i contractures.

Si no et dones temps per practicar l’hàbit d’escoltar el teu cos i anar descarregant aquestes tensions acumulades, molt probablement la teva musculatura s’anirà tensant cada vegada més i no en seràs conscient fins que el nus sigui tan gran i tibi tant que no et vegis capaç de desfer-lo tu sol/a. Per sort, tenim grans professionals en l’àmbit de la fisioteràpia i la medecina que ens poden ajudar en moments com aquest.

Ara bé, la salut també és la nostra responsabilitat i és important cuidar-nos i aprendre tècniques de relaxació i consciència corporal per evitar (sempre que sigui possible) arribar a aquests extrems.

Una de les eines que recomano a les formacions que imparteixo és parar i ESCOLTAR abans de moure’t per detectar possibles tensions en el teu cos o a la teva ment.

I abans de fer moviments intensos que podrien “embolicar” molt més els “fils” i “teixits” del teu cos, t’aconsello que et donis un temps cada dia per AFLUIXAR, DEIXAR ANAR I DESFER NUSOS a través de la respiració, la visualització i el moviment suau. Si ho converteixes en un hàbit, veuràs com canvia la sensació corporal quan davant de les tensions, enlloc de seguir TIBANT, comences a AFLUIXAR…

Si no saps com fer-ho, contacta amb mi i t’informo de les diferents opcions de classes, cursos  i tallers.

————————-

[CAST]

Para deshacer un nudo:  ¿Tiras? o ¿Aflojas?

Las contracturas y tensiones de tu cuerpo son como nudos.

Cuando las detectes, dirige la respiración y conciencia hacia ese lugar de tu cuerpo y afloja, suelta, deshace, relaja…

 

El intenso ritmo de vida puede causar un impacto en el cuerpo en forma de tensiones y contracturas.

Si no te das tiempo para practicar el hábito de escuchar tu cuerpo e ir descargando estas tensiones acumuladas, muy probablemente tu musculatura se irá tensando cada vez más y no serás consciente de ello hasta que el nudo sea tan grande y tire tanto que no te veas capaz de deshacerlo tú solo/a. Por suerte, tenemos grandes profesionales en el ámbito de la fisioterapia y la medicina que nos pueden ayudar en momentos como éste.

Ahora bien, la salud también es nuestra responsabilidad y es importante cuidarse y aprender técnicas de relajación y conciencia corporal para evitar (siempre que sea posible) llegar a estos extremos.

Una de las herramientas que recomiendo en las formaciones que imparto es parar y ESCUCHAR antes de moverte para detectar posibles tensiones en tu cuerpo o en tu mente.

Y antes de realizar movimientos intensos que podrían “liar” mucho más los “hilos” y “tejidos” de tu cuerpo, te aconsejo que te des un tiempo cada día para AFLOJAR, SOLTAR Y DESHACER NUDOS a través de la respiración, la visualización y el movimiento suave. Si lo conviertes en un hábito, verás cómo cambia la sensación corporal cuando ante las tensiones, en lugar de seguir TIRANDO, empiezas a SOLTAR…

Si no sabes como hacerlo, contacta conmigo y te informo de las diferentes opciones de clases, cursos y talleres.

Enoexperiència “Vinestar” al Museu de la Vinya i el Vi de Sant Fruitós de Bages (24-Oct-21)

Diumenge dia 24 d’octubre de 2021, la sommelier Anna Castillo i jo vam estrenar l’activitat “Vinestar: un tast maridatge entre vi i benestar” i ho vam fer al Museu de la Vinya i el Vi, a Sant Fruitós de Bages.

Vam voler fer un tast de vins diferent i innovador, combinant el tast de 4 vins de la DO Pla de Bages amb tècniques de benestar cos-ment (mindfulness, respiració, moviment). I estem tan contentes de l’èxit i la rebuda que va tenir, que volem donar les gràcies a les gairebé 100 persones que van venir a gaudir del tast i també a les que es van quedar en llista d’espera. Confiem que aquesta sigui la primera de moltes altres edicions del Vinestar.

També volem donar les gràcies a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i de manera molt especial a la Liliana Costa, Tècnica del Museu de la Vinya i el Vi, que va confiar plenament en la nostra proposta i ho va gestionar tot per fer-la possible.

Si us ve de gust saber com va ser l’activitat, us recomanem escoltar aquesta entevista que el programa La Central de Radio Sant Fruitós va fer a la Liliana Costa aquest dimarts.

Aprofitem també per animar-vos a visitar el Museu de la Vinya i el Vi a Sant Fruitós de Bages, obert els dijous a la tarda i el dissabes i diumenges al matí, amb entrada gratuïta i a seguir les activitats i experiències que fan tant per públic familiar com per públic adult.

Salut i “Vinestar”!

 

 

Vinestar: un tast maridatge entre vi i benestar | Vinestar: una cata maridaje entre vino y bienestar

[CAT]

Com moltes de vosaltres ja sabeu, una de les meves passions és el món de la vinya i del vi que segueixo des de fa més de 20 anys arreu de Catalunya i també a altres països. M’agrada tastar nous vins i sobretot m’emociona conèixer el treball i l’amor per la terra que hi ha darrera de cada vi i de cada celler.

Quan escolto els professionals del món del vi, sovint faig associacions amb moltes de les eines i recursos que ensenyo en els meus cursos en l’àmbit del benestar. Així que un dia, i fruit de la meva amistat amb la sommelier Anna Castillo, va néixer la idea del “Vinestar: un tast maridatge entre vi i benestar“.

I em fa molta il·lusió anunciar-vos que l’estrenem en primícia el proper diumenge 24 d’octubre a les 12h a Sant Fruitós de Bages. Les entrades son gratuïtes però cal reservar-les al web de l’Ajuntament.

Tastarem vins de la DO Pla de Bages, l’Anna farà el tast enològic i seguidament ho maridarem amb una activitat de benestar relacionada amb les característiques d’aquell vi.

Moltes gràcies al Museu de la vinya i del vi de Sant Fruitós de Bages per donar-nos la oportunitat de fer l’estrena en un lloc tan bonic i especial a l’aire lliure.

Ens veiem aviat i brindarem, més que mai, per la salut!

————————————

[CAST]

Como muchas de vosotros ya sabéis, una de mis pasiones es el mundo de la viña y del vino que sigo desde hace más de 20 años en Cataluña y también en otros países. Me gusta probar nuevos vinos y sobre todo me emociona conocer el trabajo y el amor por la tierra que hay detrás de cada vino y de cada bodega.

Cuando escucho a los profesionales del mundo del vino, a menudo hago asociaciones con muchas de las herramientas y recursos que enseño en mis cursos en el ámbito del bienestar. Así que un día, y fruto de mi amistad con la sumiller Anna Castillo, nació la idea de esta actividad:  “Vinestar: una cata maridaje entre vino y bienestar“.

Y me hace mucha ilusión anunciaros que la estrenamos en primicia el próximo domingo 24 de octubre a las 12h en Sant Fruitós de Bages. Las entradas son gratuitas pero se deben reservar en la web del Ayuntamiento.

Probaremos vinos de la DO Pla de Bages, Anna realizará la cata enológica y seguidamente lo maridaremos con una actividad de bienestar relacionada con las características de ese vino.

Muchas gracias al “Museu de la vinya i del vi” de Sant Fruitós de Bages para darnos la oportunidad de hacer el estreno en un lugar tan bonito y especial al aire libre.

Nos vemos pronto y brindaremos, más que nunca, por la salud!

Ballant amb les onades | Danzando con las olas

[CAT]

Onades que venen i van i que em conviden a ballar amb elles…

Obrint tots els meus sentits al moment, fluint, jugant i somrient…

Acariciant i deixant-me acariciar per la sorra, l’aigua, l’aire i la llum brillant del sol que apareix entre núvol i núvol…

Ballant amb qui vol compartir aquests moments de dansa i per a aquelles persones que passen per aquí i els ve de gust parar i observar, però sobretot ballant per a mi mateixa perquè m’ajuda a veure i viure la vida des d’una manera més saludable.

I és en moments com aquest, sense exigències ni comparacions, que em permeto connectar amb la meva essència, la de la nena ballarina que porto a dins i que gaudeix ballant en escenaris improvisats de la vida…

———————–

[CAST]

Olas que vienen y van y que me invitan a bailar con ellas…

Abriendo todos mis sentidos al momento, fluyendo, jugando y sonriendo…

Acariciando y dejándome acariciar por la arena, el agua, el aire y la luz brillante del sol que aparece entre nube y nube…

Bailando con quien quiere compartir estos momentos de danza y para aquellas personas que pasan por aquí y les apetece parar y observar, pero sobre todo bailando para mí misma porque me ayuda a ver y a vivir la vida desde una manera más saludable.

Y es en momentos como este, sin exigencias ni comparaciones, que me permito conectar con mi esencia, la de la niña bailarina que llevo dentro y que disfruta bailando en escenarios improvisados de la vida…

 

Taller de dansa meditativa a l’aire lliure | Taller de danza meditativa al aire libre

[CAT]

Quina il·lusió poder anunciar aquest taller presencial de dansa meditativa (5 ritmes®)! El darrer el vaig fer abans de la pandèmia.

Serà divendres de la propera setmana, dia 24 de setembre de 18 a 19.30h.

I a més serà a Espai Era a Rajadell, un espai preciós a l’aire lliure.

Serà una tarda on ens mourem, deixarem anar tensions de cos i ment i acabarem amb una mica de meditació i alguna sorpresa més!

Si en tens ganes i et ve de gust compartir-ho amb nosaltres 📞 609161141 (Ester) o 666127093 (Marta) amb inscripció prèvia. (Aforament limitat)

En cas de que aquell dia fes mal temps, i no poguéssim fer el taller a l’exterior, el faríem a dins la sala.

——————–

[CAST]

¡Qué ilusión poder anunciar este taller presencial de danza meditativa (5 ritmos®)! El último lo hice antes de la pandemia.

Será el viernes de la próxima semana, día 24 de septiembre de 18 a 19.30h.

Y además será en Espai Era en Rajadell, un espacio precioso al aire libre.

Será una tarde donde nos moveremos, soltaremos tensiones de cuerpo y mente y acabaremos con un poco de meditación y alguna sorpresa más!

Si tienes ganas y te apetece compartirlo con nosotras 📞 609161141 (Ester) o 666127093 (Marta) con inscripción previa. (Aforo limitado)

En caso de que ese día hiciera mal tiempo, y no pudiéramos hacer el taller en el exterior, lo haríamos dentro de la sala.

Classe 500 de Dansa-Moviment per al benestar | Classe 500 de Danza-Movimiento para el bienestar

[CAT]

Aquesta setmana he fet la classe de dansa-moviment número 500!

Ara bé, porto moltes més de 500 classes fetes des de que vaig començar a impartir classes de moviment i dansa per al benestar. Aleshores, “per què dic que és la 500?”. T’ho explico ara mateix.

Busco música nova per cada classe que faig. I quan la tinc acabada, agafo un full, escric manualment la programació de la classe amb totes les cançons i l’enumero. D’aquí ve el número 500 (fàcilment deduïble, oi?).  I al mateix full vaig anotant amb quins grups, amb quines persones i quan he fet aquella classe.  Sí, ho se…sóc molt organitzada….i m’agrada ser-ho!

Com veieu, una mateixa classe, la repeteixo amb diversos grups i fins i tot alguna vegada, quan ha passat força temps, la repeteixo amb el mateix grup.

Les meves classes tenen un esquema semblant, però la música i el moment de cada persona fan que cada una sigui única i especial. I és que cada moment a la vida és nou i te infinites possibilitats i moltes bandes sonores.

A més, el fet de no voler repetir cançons, m’estimula a escoltar i a descobrir nova música. Això implica invertir un temps important en la preparació de les classes però m’agrada cuidar cada classe, “cuinar-la” a foc lent, assaborir-la i gaudir-la a cada moment.

I és que per molt soroll que hi hagi en un lloc, quan hi ha música, el meu cos de seguida deixa d’escoltar el soroll i s’enfoca en la música. Encara recordo una anècdota molt divertida que em va passar fa uns anys a un supermercat. Estava comprant i vaig escoltar una cançó que no coneixia i em va captivar. De seguida vaig agafar el mòbil, vaig obrir l’aplicació “shazam” (era una novetat en aquells moments) i vaig aixecar el braç per enfocar el mòbil cap un altaveu. La gent que tenia al costat em va mirar amb cara estranya com volent dir “què està fent ara aquesta?”.  I de sobte vaig sentir que el mòbil vibrava, vaig abaixar el braç i allà tenia el títol i el grup de la cançó. Vaig somriure i em vaig dir “aquesta la ballem la setmana vinent a classe”!

De fet, la classe 500 ha estat la primera després de les vacances i hi ha diverses cançons italianes capturades amb el shazam aquest estiu al Piemont que m’han portat a repetir “l’escena del supermercat”.

Només 1 d’aquestes 11 cançons havia sonat abans a les meves classes i és una de les meves preferides que “casualment” va sonar en un moment màgic d’aquestes vacances. Properament us ho explicaré en un altre post.

A continuació us deixo els enllaços de youtube amb les diferents cançons de la classe 500. Us animeu a apuntar-vos? Que les gaudiu!

1)

 

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

10)

11)

 

————————

[CAST]

¡Esta semana he hecho la clase de danza-movimiento número 500!

Ahora bien, llevo muchas más de 500 clases hechas desde que empecé a impartir clases de movimiento y danza para el bienestar. Entonces, “¿por qué digo que es la 500?”. Te lo cuento ahora mismo.

Busco música nueva para cada clase que hago. Y cuando la tengo terminada, cojo una hoja, escribo manualmente la programación de la clase con todas las canciones y la enumero. De ahí el número 500 (fácilmente deducible, ¿verdad?). Y en la misma hoja voy anotando con qué grupos, con qué personas y cuando he hecho esa clase. Sí, lo se … soy muy organizada …. ¡y me gusta serlo!

Como veis, una misma clase, la repito con varios grupos e incluso alguna vez, cuando ha pasado bastante tiempo, la repito con el mismo grupo.

Mis clases tienen un esquema similar, pero la música y el momento de cada persona hacen que cada una sea única y especial. Y es que cada momento en la vida es nuevo y tiene infinitas posibilidades y muchas bandas sonoras.

Además, el hecho de no querer repetir canciones, me estimula a escuchar y a descubrir nueva música. Esto implica invertir un tiempo importante en la preparación de las clases pero me gusta cuidar cada clase, “cocinarla” a fuego lento, saborearla y disfrutarla a cada momento.

Y es que por mucho ruido que haya en un lugar, cuando hay música, mi cuerpo enseguida deja de escuchar el ruido y se enfoca en la música. Todavía recuerdo una anécdota muy divertida que me pasó hace unos años en un supermercado. Estaba comprando y escuché una canción que no conocía y me fascinó. Enseguida cogí el móvil, abrí la aplicación “Shazam” (era una novedad en aquellos momentos) y levanté el brazo para enfocar el móvil hacia un altavoz. La gente que tenía al lado me miró con cara extraña como queriendo decir “¿qué está haciendo ahora esta?”. Y de repente sentí que el móvil vibraba, bajé el brazo y allí tenía el título y el grupo de la canción. Sonreí y me dije “¡esta la bailamos la próxima semana en clase”!

De hecho, la clase 500 ha sido la primera tras las vacaciones y hay varias canciones italianas capturadas con el Shazam este verano en el Piamonte que me han llevado a repetir “la escena del supermercado”.

Sólo 1 de estas 11 canciones había sonado antes en mis clases y es una de mis preferidas que “casualmente” sonó en un momento mágico de estas vacaciones. Próximamente os lo contaré en otro post.

Debajo del texto en catalán, encontraréis los enlaces de youtube con las diferentes canciones de la clase 500. ¿Os animáis a apuntaros? ¡Que las disfrutéis!

+ Info