Algunes cançons per acomiadar-nos abans de vacances | Algunas canciones para decirnos adiós antes de vacaciones

Aquesta setmana he guiat les darreres sessions abans de les vacances d’agost del dos tipus de classes que imparteixo de manera regular (setmanalment) de setembre a juliol:

–  Classes de Moviment per al benestar a Manresa: classes especialment indicades per a gent gran però obertes a altres edats, on alternem el moviment lliure i el moviment guiat.

–  Classes de Dansa Meditativa/5 ritmes® : Aquesta classe la faig en modalitat online els dilluns i en modalitat presencial els dimarts a Manresa. Son classes més lliures on només dono alguna indicació per estimular el moviment.

M’agrada començar les classes amb música tranquil·la posant consciència plena en la respiració i en el moviment. La idea és deixar-se guiar per les sensacions i acompanyar el cos, mobilitzant-lo amorosament, amb cura i respecte, buscant moviments que aportin benestar.

A les classes de Moviment per al benestar d’aquesta setmana he començat amb aquesta cançó per anar estimulant el moviment lliure:

I després he seguit amb aquesta cançó mentre anava guiant estiraments i un automassatge:

A les classes de Dansa Meditativa/5 ritmes®  (online i presencial) d’aquesta setmana he començat amb aquestes cançons:

 

Seguidament, tant en una classe com en l’altra, he posat algunes cançons amb una miqueta més de ritme per mobilitzar el cos de cap a peus. La idea és que jo vaig anomenant la part del cos on enfocar l’energia i cada persona va explorant moviments de manera lliure. A les classes de Moviment per al benestar qui ho prefereix també te l’opció d’imitar el meu moviment. Aquestes son algunes de les cançons que he fet sonar aquesta setmana:

 

Seguidament, a les classes de Moviment per al benestar, he posat aquesta cançó per desplaçar-nos i moure’ns una estona per l’espai que ens envolta:

I a les classes de Dansa Meditativa/5 ritmes®  (online i presencial), per connectar amb el ritme staccato (un dels 5 ritmes), he triat aquesta cançó:

I també he fet sonar diferents cançons relacionades amb finalitzar alguna cosa, acomiadar-se i dir-se adéu. Per exemple, a les classes de Dansa Meditativa/5 ritmes®  (online i presencial), en el ritme fluït (un dels 5 ritmes) he posat aquesta cançó

I en el ritme líric (un altre dels 5 ritmes) he fet sonar aquesta cançó

I relacionada amb el fet de finalitzar alguna cosa, a les classes de Moviment per al benestar he posat aquesta:

I tant a les classes de Moviment per al benestar, com a les classes de Dansa Meditativa/5 ritmes®  (online i presencial), he fet sonar aquesta cançó del Guillem Roma que, com totes les d’ell, m’encanta!

Finalment, tant en una classe com en l’altra, he acabat amb la mateixa cançó, que m’ha servit per entrar a la quietud (el darrer ritme dels 5 ritmes®), calmar cos i ment i descansar.

Com pots veure, hi ha estona darrere de cada classe, planificant-la, construint-la i buscant les músiques que millor s’adapten a l’objectiu de cada sessió. Requereixen temps i ser-hi plenament en tots els sentits. I tot i que m’encanta la meva feina, també necessito vacances per descansar. Així que, com ja és habitual, m’agafo tot l’agost de vacances i al setembre reprendré novament aquestes classes amb molta il·lusió.

Que passeu un molt bon estiu, balleu tant com us vingui de gust i ens retrobem al setembre!

 

Curs de Relaxació i Gestió de l’estrès | Curso de Relajación y gestión del estrés

[CAT]

És un plaer seguir formant part de l’escola d’estiu del Col·legi de Docents i Professionals de la cultura que aquest any arriba a la seva 50a edició. El curs que ofereixo enguany és el següent:

Relaxació i gestió de l’estrès
Dies:                10, 11, 12 i 13 de juliol
Horari:           De 9 a 14 hores
Total hores:   20
Modalitat:      presencial
LLoc:               Escola Joan Pelegrí, Consell de Cent, 14 (Barcelona)

Descripció: Curs pràctic i vivencial per aprendre a gestionar l’estrès, alliberar tensions i afavorir el benestar a través de cinc eines essencials: la respiració, l’escàner corporal, l’automassatge, el moviment i l’atenció plena o mindfulness. Portar roba còmoda, mitjons i tovallola.

Metodologia activa i vivencial basada en l’aprenentatge pràctic a través de dinàmiques individuals i grupals. Pràctica reflexiva posterior per integrar l’experiència.

I per celebrar la 50a edició aquest any ofereixen una quota única de 70€ per a Col·legiats i 115€ per a no col·legiats que et permet inscriure’t a tots els cursos que vulguis.

Ja estan obertes les inscripcions! Pots consultar tota l’oferta formativa a www.cdl.cat/escola-destiu

Per inscriure’t directament a aquest curs, ho pots fer-ho en aquest enllaç    (Places limitades a 20)

————————————————–

[CAST]

Es un placer seguir formando parte de la escuela de verano del Colegio de Docentes y Profesionales de la cultura que este año llega a su 50 edición. El curso que ofrezco este año es el siguiente:

Relajación y gestión del estrés
Días:                  10, 11, 12 y 13 de julio
Horario:           De 9 a 14 horas
Total horas:     20
Modalidad:      presencial
Lugar:               Escuela Joan Pelegrí, Consell de Cent, 14 (Barcelona)

Descripción: Curso práctico y vivencial para aprender a gestionar el estrés, liberar tensiones y favorecer el bienestar a través de cinco herramientas esenciales: la respiración, el escáner corporal, el automasaje, el movimiento y la atención plena o mindfulness. Llevar ropa cómoda, calcetines y toalla.

Metodología activa y vivencial basada en el aprendizaje práctico a través de dinámicas individuales y grupales. Práctica reflexiva posterior para integrar la experiencia.

Y para celebrar la 50 edición este año ofrecen una cuota única de 70€ para Colegiados y 115€ para no colegiados que te permite inscribirte en todos los cursos que quieras.

¡Ya están abiertas las inscripciones! Puedes consultar toda la oferta formativa en www.cdl.cat/escola-destiu

Para inscribirte directamente en este curso, puedes hacerlo en este enlace    (Plazas limitadas a 20)

Winefulness entre vinyes al Celler Fargas Fargas | Winefulness entre viñedos en la Bodega Fargas Fargas

[CAT] Torna novament el “Cicle d’activitats de bosc i vinya” organitzat per la Ruta del vi de la DO Pla de Bages.

Aquest cicle consisteix en 5 activitats de diferents àmbits per donar a conèixer i gaudir de les vinyes envoltades de bosc que donen singularitat als vins de la DO Pla de Bages. Tot i que cal inscripció prèvia, totes les activitats son gratuïtes ja que estan finançades pel projecte “Leader Natura i Vida Silvestre” que promou el desenvolupament sostenible dels espais naturals de Catalunya.

Em fa molta il·lusió compartir que entre aquestes activitats hi ha un taller de Winefulness entre vinyes al Celler Fargas Fargas de la DO Pla de Bages que guiaré el diumenge 4 de juny de 2023 a les 11h. T’animo a inscriure’t a aquesta activitat de benestar i a conèixer el preciós entorn d’aquest celler que convida a la relaxació i a la calma.

Descripció del taller

Els bonics paisatges de vinya de la DO Pla de Bages ens conviden a una connexió plena amb la natura i amb la nostra pròpia essència.

En aquesta activitat, a través de la pràctica del mindfulness (ó atenció plena), aprendrem a connectar cos i ment al moment present per gaudir de qualsevol experiència amb plenitud.

Amb el winefulness aplicarem aquesta actitud al món de la vinya i del vi, contemplant l’entorn de vinya i obrint tots els nostres sentits davant d’una copa de vi del Celler Fargas Fargas.

Quan:    Diumenge 4 de juny de 2023

Hora:     De 11 a 12.30h  (Un cop acabada l’activitat, a partir de les 12.30h, t’animo a quedar-te al wine bar del celler. A mi m’encanta anar-hi a fer el vermut i t’asseguro que s’hi està de meravella)

On:         Celler Fargas Fargas (Salelles)

Preu:    Gratuït amb reserva prèvia

Si t’interessa, pots inscriure’t clicant aquí 

T’animo a consultar totes les activitats aquí i també la programació de la Fira Viba (Fira del vi del Bages) que es durà a terme del 27 de maig al 5 de juny de 2023 (www.firaviba.cat)

Ens hi veiem? Salut i fins ben aviat!

————————————–

[CAST]

Vuelve nuevamente el “Ciclo de actividades de bosque y viñedo” organizado por la Ruta del vino de la DO Pla de Bages.

Este ciclo consiste en 5 actividades de diferentes ámbitos para dar a conocer y disfrutar de los viñedos rodeados de bosque que dan singularidad a los vinos de la DO Pla de Bages. Aunque se requiere inscripción previa, todas las actividades son gratuitas ya que están financiadas por el proyecto “Leader Natura y Vida Silvestre” que promueve el desarrollo sostenible de los espacios naturales de Cataluña.

Me hace mucha ilusión compartir que una de estas actividades es un taller de Winefulness entre viñedos en la Bodega Fargas Fargas de la DO Pla de Bages que guiaré el domingo 4 de junio de 2023 a las 11h. Te animo a inscribirte a esta actividad de bienestar y a conocer el precioso entorno de esta bodega que invita a la relajación y a la calma.

Descripción del taller

Los hermosos paisajes de viñedo de la DO Pla de Bages nos invitan a una conexión plena con la naturaleza y con nuestra propia esencia.

En esta actividad, a través de la práctica del mindfulness (ó atención plena), aprenderemos a conectar cuerpo y mente en el momento presente para disfrutar de cualquier experiencia con plenitud.

Con el winefulness aplicaremos esta actitud al mundo de la viña y del vino, contemplando el entorno de viña y abriendo todos nuestros sentidos frente a una copa de vino de la Bodega Fargas Fargas.

Cuando:    Domingo 4 de junio de 2023

Hora:         De 11 a 12.30h (Una vez terminada la actividad, a partir de las 12.30h, te animo a quedarte en el wine bar de la bodega. A mí me encanta ir a hacer el vermut y te aseguro que se está de maravilla)

Donde:      Celler Fargas Fargas (Salelles)

Precio:      Gratuito con reserva previa

Si te interesa, puedes inscribirte clicando aquí

Te animo a consultar todas las actividades aquí y también la programación de la Feria Viba (Feria del vino del Bages) que se llevará a cabo del 27 de mayo al 5 de junio de 2023 (www.firaviba.cat)

¿Nos vemos? ¡Salud y hasta pronto!

Tallers de Winefulness a Urpina

Dimecres vaig impartir una sessió de Consciència plena i winefulness entre vinyes per a professionals de la salut en aquest bonic entorn d’Urpina, de la Fundació AMPANS

Pots llegir més informació en el següent enllaç:

Dissabte de la setmana vinent, dia 24 de setembre de 2022, a les 18.30h torno a impartir una sessió de Winefulness entre vinyes a Urpina, aquesta vegada dins de la Festa de la Verema d’Urpina que està oberta a tots els públics i que ofereix diverses activitats molt interessants.

Per a més info i per reservar la teva plaça:

https://ampans.cat/actualitat/festa-de-la-verema/

Ens hi veiem?

Sobre on et recolzes quan estàs asseguda? | ¿Sobre dónde te apoyas cuando estás sentada?

[CAT]

Quan estàs asseguda, sobre on et recolzes?

a) sobre els ísquiums?

b) sobre la musculatura del perineu?

És important fer-ho sobre els ísquiums, no només per la seva naturalesa òssia sinó perquè si ho fem sobre el perineu alterem la postura natural de la columna.

Encara que no siguem fisioterapeutes, cal conèixer el nostre cos i la nostra estructura per fer-ne un ús saludable.

El cos i el moviment em fascinen i m’encanta apuntar-me a cursos o seminaris de formació contínua per aprendre noves tècniques. A principis del 2020 (abans del covid) vaig fer un curs de “Menopausa harmoniosa” a Wellco Wellbeing® seguint la metodologia d’Anatomia per al moviment® desenvolupada per la Blandine Calais-Germain i el seu equip al llarg de més de 40 anys d’investigació.

En el curs vam aprendre exercicis per reforçar els ossos i la musculatura de diferents articulacions del cos, i en especial aquelles que es veuen més afectades per la menopausa (els canells, la caixa toràcica i les vèrtebres toràciques, els malucs i el sòl pelvià).

Ara bé, amb o sense menopausa, tothom necessitem aprendre moviments per “regar” els ossos i mantenir-los el màxim de saludables. I per això és important prendre consciència del cos i dels seus diferents nivells. Podem començar anant a la part més física i donar-nos temps per sentir el propi esquelet, la nostra estructura, el nostre suport.

A les meves classes i cursos fem diferents exercicis per sentir els ossos i els nostres recolzaments, a través de la visualització, l’auto massatge i el moviment. A vegades porto també il•lustracions per ensenyar alguna part del cos.

Fa temps que tenia ganes de comprar-me un esquelet per poder-lo utilitzar com un recurs més. Un esquelet petit no està tan ben fet ni és tan real com els grans i te parts que no s’articulen, però per la meva feina és suficient per explicar alguns conceptes i funcionaments. Ara bé, us he de confessar que em feia una mica de “iuiu” tenir un esquelet a casa. Però finalment me l’he comprat. Quan ahir me’l van portar, només veure’l em va venir automàticament un nom al cap: “Niky”. Encara no se d’on ha sortit aquest nom, però m’agrada. Suposo que amb la “i” em resulta més “cuqui” (hahaha). Per una banda, ja us dic que no serà una de les decoracions que deixaré al menjador ni al dormitori. Però estarà en algun lloc visible del pis, faré l’exercici de contemplar-lo amb amor i me l’emportaré de tant en tant a les classes.

I em pregunto per què els esquelets acostumen a donar-nos aquesta espècie de mal rotllo. Imagino que perquè els associem a la mort. Però tothom en portem un a dins i sort en tenim d’aquest esquelet en el qual ens podem recolzar. I si comencem a mirar els esquelets amb una nova mirada? Potser canviarà la nostra manera de relacionar-nos amb els nostres ossos i farem tot el possible per a mantenir-los amb vida.

___________________________

[CAST]

Cuando estás sentada, ¿sobre dónde te apoyas?

a) ¿sobre los isquiones?

b) ¿sobre la musculatura del perineo?

Es importante hacerlo sobre los isquiones, no sólo por su naturaleza ósea sino porque si lo hacemos sobre el perineo alteramos la postura natural de la columna.

Aunque no seamos fisioterapeutas, es necesario conocer nuestro cuerpo y nuestra estructura para hacer un uso saludable.

El cuerpo y el movimiento me fascinan y me encanta apuntarme a cursos o seminarios de formación continua para aprender nuevas técnicas. A principios de 2020 (antes del covid) hice un curso de “Menopausia armoniosa” en Wellco Wellbeing® siguiendo la metodología de Anatomía para el movimiento® desarrollada por Blandine Calais-Germain y su equipo a lo largo de más de 40 años de investigación.

En el curso aprendimos ejercicios para reforzar los huesos y la musculatura de diferentes articulaciones del cuerpo, y en especial aquellas que se ven más afectadas por la menopausia (las muñecas, la caja torácica y las vértebras torácicas, las caderas y el suelo pélvico) .

Ahora bien, con o sin menopausia, todo el mundo necesitamos aprender movimientos para “regar” los huesos y mantenerlos el máximo de saludables. Y por eso es importante tomar conciencia del cuerpo y de sus distintos niveles. Podemos empezar yendo a la parte más física y darnos tiempo para sentir el propio esqueleto, nuestra estructura, nuestro soporte.

En mis clases y cursos hacemos diferentes ejercicios para sentir los huesos y nuestros apoyos, a través de la visualización, el automasaje y el movimiento. A veces llevo también ilustraciones para enseñar alguna parte del cuerpo.

Hace tiempo que tenía ganas de comprarme un esqueleto para poder utilizarlo como un recurso más. Un esqueleto pequeño no está tan bien hecho ni es tan real como los grandes y tiene partes que no se articulan, pero para mi trabajo es suficiente para explicar algunos conceptos y funcionamientos. Ahora bien, debo confesar que me hacía un poco de “yuyu” tener un esqueleto en casa. Pero finalmente me lo he comprado. Cuando ayer me lo trajeron, nada más verlo me vino automáticamente un nombre a la cabeza: “Niky”. Aún no se de dónde ha salido este nombre, pero me gusta. Supongo que con la “i” me resulta más “cuqui” (jajaja). Por un lado, ya os digo que no será una de las decoraciones que dejaré en el comedor ni en el dormitorio. Pero estará en algún lugar visible del piso, haré el ejercicio de contemplarlo con amor y me lo llevaré de vez en cuando a las clases.

Y me pregunto por qué los esqueletos suelen darnos esa especie de mal rollo. Imagino que porque los asociemos a la muerte. Pero todas las personas llevamos uno dentro y suerte tenemos de este esqueleto en el que nos podemos sostener. ¿Y si empezamos a mirar los esqueletos con una nueva mirada? Quizás cambie nuestra manera de relacionarnos con nuestros huesos y haremos todo lo posible para mantenerlos con vida.

Una cançó especial sobre com prendre’s la vida | Una canción especial sobre como tomarse la vida

[CAT] M’agrada explicar que va ser una necessitat personal la que em va portar a endinsar-me en el món del benestar emocional a través del cos.

Tenia el meu cos força oblidat i ni l’escoltava ni el cuidava massa. En canvi, amplificava l’altaveu de la meva ment i sovint em torturava amb exigències, pensaments repetitius sobre el que havia passat o podia passar, sobre el que podien pensar les altres persones de mi si feia alguna cosa malament i tot un seguit de diàlegs i lluites internes que no m’ajudaven massa a viure saludablement. Ara bé, acostumava a tenir un somriure als llavis i molt poca gent era conscient del que arribava a patir per dins.

Les diferents pràctiques de relaxació, meditació i dansa conscient m’han ajudat molt a aprendre a escoltar-me i a donar-me temps per cuidar el meu cos i la meva ment. M’ajuden a estar present, a explorar diferents camins, a obrir-me a diferents possibilitats, a permetre’m “diferents” maneres de ser “jo mateixa” sense judicis ni crítiques…

Aquestes tècniques de meditació i dansa conscient també m’ajuden a deixar anar totes aquelles càrregues que no m’aporten res i em treuen força per poder donar el millor de mi als que m’envolten. En aquest sentit ara mateix tinc clar el que prioritzo a la meva vida i he après a dir “no” a moltes coses que m’allunyen d’allò que és saludable. Encara em queda molt per aprendre, però confio que encara em quedi molt de temps per seguir aprenent.

I com és que t’explico ara tot això? Doncs tota aquesta “dissertació” ve d’una cançó que vaig posar dilluns a la classe online de dansa meditativa que subscric des del principi al final. Porta per títol “Renuncio”, està interpretada per El Jose i El Manin i és tota una declaració d’intencions sobre com prendre’s la vida.

A mi m’ajuda a deixar anar les exigències i els “bla-bla-bla” mentals, a obrir-me a cada moment, a sentir, a fluir, a respectar-me…i quan la ballo se m’il·lumina la cara i somric…un somriure relaxant i autèntic…

I a tu? Que la gaudeixis!

—————————

[CAST] Me gusta contar que fue una necesidad personal la que me llevó a adentrarme en el mundo del bienestar emocional a través del cuerpo.

Tenía mi cuerpo bastante olvidado y ni lo escuchaba ni lo cuidaba demasiado. En cambio, amplificaba el altavoz de mi mente y a menudo me torturaba con exigencias, pensamientos repetitivos sobre lo ocurrido o lo que podía ocurrir, sobre lo que podían pensar las demás personas de mí si hacía algo mal y toda una serie de diálogos y luchas internas que no me ayudaban demasiado a vivir saludablemente. Ahora bien, solía tener una sonrisa en los labios y muy poca gente era consciente de lo que llegaba a sufrir por dentro.

Las diferentes prácticas de relajación, meditación y danza consciente me han ayudado mucho a aprender a escucharme y darme tiempo para cuidar mi cuerpo y mi mente. Me ayudan a estar presente, a explorar distintos caminos, a abrirme a diferentes posibilidades, a permitirme “diferentes” formas de ser “yo misma” sin juicios ni críticas…

Estas técnicas de meditación y danza consciente también me ayudan a soltar todas aquellas cargas que no me aportan nada y me quitan fuerza para poder dar lo mejor de mí a los que me rodean. En este sentido ahora mismo tengo claro lo que priorizo ​​en mi vida y he aprendido a decir “no” a muchas cosas que me alejan de lo saludable. Aún me queda mucho por aprender, pero confío en que todavía me quede mucho tiempo para seguir aprendiendo.

¿Y cómo es que te cuento ahora todo esto? Pues toda esta “disertación” viene de una canción que puse el lunes en la clase online de danza meditativa que suscribo desde el principio al final. Lleva por título “Renuncio”, está interpretada por El Jose y El Manin y es toda una declaración de intenciones sobre cómo tomarse la vida.

A mí me ayuda a soltar las exigencias y los “bla-bla-bla” mentales, a abrirme a cada momento, a sentir, a fluir, a respetarme…y cuando la bailo se me ilumina la cara y sonrío…una sonrisa relajante y auténtica…

¿Y a ti? Que la disfrutes!

Bon Nadal | Feliz navidad

[CAT]

Em vaig comprar aquesta nina fa uns dies perquè em va enamorar des del primer moment que la vaig veure.

Cada vegada que passo per davant seu i la miro, se’m dibuixa un somriure als llavis i sento calidesa i benestar dins del meu cor.

Em connecta amb la tendresa, l’amor pur, la il·lusió, l’esperança, l’harmonia, la calma…

I amb ella us vull desitjar un bon nadal i unes bones festes a tothom!

I us desitjo també que cada vegada que la mireu, us arribin sensacions de benestar.

—————————

[CAST]

Me compré esta muñeca hace unos días porque me enamoró desde el primer momento que la vi.

Cada vez que paso por delante y la miro, se me dibuja una sonrisa en los labios y siento calidez y bienestar dentro de mi corazón.

Me conecta con la ternura, el amor puro, la ilusión, la esperanza, la armonía, la calma…

¡Y con ella os quiero desear una feliz navidad y unas felices fiestas a todas y todos!

Y os deseo también que cada vez que la miréis, os lleguen sensaciones de bienestar.

 

Música, Dansa Moviment teràpia (DMT) i Salut Mental | Música, Danza Movimiento terapia (DMT) y Salud Mental

[CAT]

Aquest any la 30a edició de la Marató de TV3 va dedicada a la salut mental.

I com cada any em fa molta il·lusió tenir aquest àlbum entre les mans i anar descobrint les 30 cançons de diferents estils que em porten a obrir-me a noves veus, a nous moviments i a nous ritmes. Moltes gràcies a totes les persones del món de la música per col·laborar en aquest disc doble de manera solidària i ajudar a “trencar murs”.

Escoltar música, sentir les emocions que em transmet i moure’m per expressar-les a través del moviment i la dansa ha estat per a mi (i continua sent) una eina de gran valor terapèutic en molts moments de la meva vida. Això em va portar a cursar el Màster en Teràpia a través del Moviment i la Dansa a Les Heures (Universitat de Barcelona, 2004-2006). Van ser dos anys intensos aprenent moltes coses sobre dansa i moviment, kinesiologia, psicologia evolutiva, psicopatologia, dinàmiques de grups, etc. I també em va donar la oportunitat de fer sessions de Dansa Moviment Teràpia amb nens i nenes amb Trastorn de l’espectre autista i comprovar com la música i el moviment ens donen una oportunitat per construir ponts, vincular-nos i comunicar-nos.

La setmana passada ho explicava a la Lia, una estudiant de 2n de Batxillerat de Manresa que em va entrevistar pel seu treball de recerca sobre els beneficis de la dansa en les etapes de creixement i envelliment de les persones. Va ser un plaer conèixer-la i veure el seu entusiasme i dedicació en aquest treball. Per cert, si utilitzeu la dansa, la Lia em demana si podeu dedicar un moment a respondre una breu enquesta que ha preparat sobre els beneficis de la dansa i que trobareu al següent enllaç (Enquesta sobre els beneficis de la dansa). Moltes gràcies de part seva i també meva!

I vull acabar dient que m’agradaria que aquesta Marató de TV3 també serveixi per incloure en la recerca l’ús de disciplines com la Dansa Moviment teràpia, i així poder oferir tractaments multidisciplinaris on els diversos professionals treballin en equip per millorar la vida de les persones amb problemes de salut mental.

—————————-

[CAST]

Este año la 30 edición de la Marató de TV3 va dedicada a la salud mental.

Y como cada año me hace mucha ilusión tener este álbum entre las manos e ir descubriendo las 30 canciones de distintos estilos que me llevan a abrirme a nuevas voces, nuevos movimientos y nuevos ritmos. Muchas gracias a todas las personas del mundo de la música por colaborar en este disco doble de forma solidaria y ayudar a “romper muros”.

Escuchar música, sentir las emociones que me transmite y moverme para expresarlas a través del movimiento y la danza ha sido para mí (y sigue siendo) una herramienta de gran valor terapéutico en muchos momentos de mi vida. Esto me llevó a cursar el Máster en Terapia a través del Movimiento y la Danza en Les Heures (Universidad de Barcelona, ​​2004-2006). Fueron dos años intensos aprendiendo muchas cosas sobre danza y movimiento, kinesiología, psicología evolutiva, psicopatología, dinámicas de grupos, etc. Y también me dio la oportunidad de realizar sesiones de Danza Movimiento Terapia con niños y niñas con Trastorno del espectro autista y comprobar cómo la música y el movimiento nos dan una oportunidad para construir puentes, vincularnos y comunicarnos.

La semana pasada lo explicaba a Lia, una estudiante de 2º de Bachillerato de Manresa que me entrevistó para su trabajo de investigación sobre los beneficios de la danza en las etapas de crecimiento y envejecimiento de las personas. Fue un placer conocerla y ver su entusiasmo y dedicación en este trabajo. Por cierto, si utilizas la danza, Lia me pregunta si puedes dedicar un momento a responder una breve encuesta que ha preparado sobre los beneficios de la danza y que encontrará en el siguiente enlace (encuesta sobre los beneficios de la danza). ¡Muchas gracias de su parte y también mía!

Y quiero terminar diciendo que me gustaría que esta MaratóN de TV3 también sirva para incluir en la investigación el uso de disciplinas como la Danza Movimiento terapia, y así poder ofrecer tratamientos multidisciplinares donde los diversos profesionales trabajen en equipo para mejorar la vida de las personas con problemas de salud mental.

Contractures i tensions corporals | Contracturas y tensiones corporales

[CAT]

Per desfer un nus: Tibes? o Afluixes? Les contractures i tensions del teu cos, son com nusos.

Quan les detectis, dirigeix la respiració i consciència cap aquell lloc del teu cos i afluixa, deixa anar, desfés, relaxa…

 

L’intens ritme de vida pot causar un impacte en el cos en forma de tensions i contractures.

Si no et dones temps per practicar l’hàbit d’escoltar el teu cos i anar descarregant aquestes tensions acumulades, molt probablement la teva musculatura s’anirà tensant cada vegada més i no en seràs conscient fins que el nus sigui tan gran i tibi tant que no et vegis capaç de desfer-lo tu sol/a. Per sort, tenim grans professionals en l’àmbit de la fisioteràpia i la medecina que ens poden ajudar en moments com aquest.

Ara bé, la salut també és la nostra responsabilitat i és important cuidar-nos i aprendre tècniques de relaxació i consciència corporal per evitar (sempre que sigui possible) arribar a aquests extrems.

Una de les eines que recomano a les formacions que imparteixo és parar i ESCOLTAR abans de moure’t per detectar possibles tensions en el teu cos o a la teva ment.

I abans de fer moviments intensos que podrien “embolicar” molt més els “fils” i “teixits” del teu cos, t’aconsello que et donis un temps cada dia per AFLUIXAR, DEIXAR ANAR I DESFER NUSOS a través de la respiració, la visualització i el moviment suau. Si ho converteixes en un hàbit, veuràs com canvia la sensació corporal quan davant de les tensions, enlloc de seguir TIBANT, comences a AFLUIXAR…

Si no saps com fer-ho, contacta amb mi i t’informo de les diferents opcions de classes, cursos  i tallers.

————————-

[CAST]

Para deshacer un nudo:  ¿Tiras? o ¿Aflojas?

Las contracturas y tensiones de tu cuerpo son como nudos.

Cuando las detectes, dirige la respiración y conciencia hacia ese lugar de tu cuerpo y afloja, suelta, deshace, relaja…

 

El intenso ritmo de vida puede causar un impacto en el cuerpo en forma de tensiones y contracturas.

Si no te das tiempo para practicar el hábito de escuchar tu cuerpo e ir descargando estas tensiones acumuladas, muy probablemente tu musculatura se irá tensando cada vez más y no serás consciente de ello hasta que el nudo sea tan grande y tire tanto que no te veas capaz de deshacerlo tú solo/a. Por suerte, tenemos grandes profesionales en el ámbito de la fisioterapia y la medicina que nos pueden ayudar en momentos como éste.

Ahora bien, la salud también es nuestra responsabilidad y es importante cuidarse y aprender técnicas de relajación y conciencia corporal para evitar (siempre que sea posible) llegar a estos extremos.

Una de las herramientas que recomiendo en las formaciones que imparto es parar y ESCUCHAR antes de moverte para detectar posibles tensiones en tu cuerpo o en tu mente.

Y antes de realizar movimientos intensos que podrían “liar” mucho más los “hilos” y “tejidos” de tu cuerpo, te aconsejo que te des un tiempo cada día para AFLOJAR, SOLTAR Y DESHACER NUDOS a través de la respiración, la visualización y el movimiento suave. Si lo conviertes en un hábito, verás cómo cambia la sensación corporal cuando ante las tensiones, en lugar de seguir TIRANDO, empiezas a SOLTAR…

Si no sabes como hacerlo, contacta conmigo y te informo de las diferentes opciones de clases, cursos y talleres.

Enoexperiència “Vinestar” al Museu de la Vinya i el Vi de Sant Fruitós de Bages (24-Oct-21)

Diumenge dia 24 d’octubre de 2021, la sommelier Anna Castillo i jo vam estrenar l’activitat “Vinestar: un tast maridatge entre vi i benestar” i ho vam fer al Museu de la Vinya i el Vi, a Sant Fruitós de Bages.

Vam voler fer un tast de vins diferent i innovador, combinant el tast de 4 vins de la DO Pla de Bages amb tècniques de benestar cos-ment (mindfulness, respiració, moviment). I estem tan contentes de l’èxit i la rebuda que va tenir, que volem donar les gràcies a les gairebé 100 persones que van venir a gaudir del tast i també a les que es van quedar en llista d’espera. Confiem que aquesta sigui la primera de moltes altres edicions del Vinestar.

També volem donar les gràcies a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i de manera molt especial a la Liliana Costa, Tècnica del Museu de la Vinya i el Vi, que va confiar plenament en la nostra proposta i ho va gestionar tot per fer-la possible.

Si us ve de gust saber com va ser l’activitat, us recomanem escoltar aquesta entevista que el programa La Central de Radio Sant Fruitós va fer a la Liliana Costa aquest dimarts.

Aprofitem també per animar-vos a visitar el Museu de la Vinya i el Vi a Sant Fruitós de Bages, obert els dijous a la tarda i el dissabes i diumenges al matí, amb entrada gratuïta i a seguir les activitats i experiències que fan tant per públic familiar com per públic adult.

Salut i “Vinestar”!