Aquesta setmana he guiat les darreres sessions abans de les vacances d’agost del dos tipus de classes que imparteixo de manera regular (setmanalment) de setembre a juliol:

–  Classes de Moviment per al benestar a Manresa: classes especialment indicades per a gent gran però obertes a altres edats, on alternem el moviment lliure i el moviment guiat.

–  Classes de Dansa Meditativa/5 ritmes® : Aquesta classe la faig en modalitat online els dilluns i en modalitat presencial els dimarts a Manresa. Son classes més lliures on només dono alguna indicació per estimular el moviment.

M’agrada començar les classes amb música tranquil·la posant consciència plena en la respiració i en el moviment. La idea és deixar-se guiar per les sensacions i acompanyar el cos, mobilitzant-lo amorosament, amb cura i respecte, buscant moviments que aportin benestar.

A les classes de Moviment per al benestar d’aquesta setmana he començat amb aquesta cançó per anar estimulant el moviment lliure:

I després he seguit amb aquesta cançó mentre anava guiant estiraments i un automassatge:

A les classes de Dansa Meditativa/5 ritmes®  (online i presencial) d’aquesta setmana he començat amb aquestes cançons:

 

Seguidament, tant en una classe com en l’altra, he posat algunes cançons amb una miqueta més de ritme per mobilitzar el cos de cap a peus. La idea és que jo vaig anomenant la part del cos on enfocar l’energia i cada persona va explorant moviments de manera lliure. A les classes de Moviment per al benestar qui ho prefereix també te l’opció d’imitar el meu moviment. Aquestes son algunes de les cançons que he fet sonar aquesta setmana:

 

Seguidament, a les classes de Moviment per al benestar, he posat aquesta cançó per desplaçar-nos i moure’ns una estona per l’espai que ens envolta:

I a les classes de Dansa Meditativa/5 ritmes®  (online i presencial), per connectar amb el ritme staccato (un dels 5 ritmes), he triat aquesta cançó:

I també he fet sonar diferents cançons relacionades amb finalitzar alguna cosa, acomiadar-se i dir-se adéu. Per exemple, a les classes de Dansa Meditativa/5 ritmes®  (online i presencial), en el ritme fluït (un dels 5 ritmes) he posat aquesta cançó

I en el ritme líric (un altre dels 5 ritmes) he fet sonar aquesta cançó

I relacionada amb el fet de finalitzar alguna cosa, a les classes de Moviment per al benestar he posat aquesta:

I tant a les classes de Moviment per al benestar, com a les classes de Dansa Meditativa/5 ritmes®  (online i presencial), he fet sonar aquesta cançó del Guillem Roma que, com totes les d’ell, m’encanta!

Finalment, tant en una classe com en l’altra, he acabat amb la mateixa cançó, que m’ha servit per entrar a la quietud (el darrer ritme dels 5 ritmes®), calmar cos i ment i descansar.

Com pots veure, hi ha estona darrere de cada classe, planificant-la, construint-la i buscant les músiques que millor s’adapten a l’objectiu de cada sessió. Requereixen temps i ser-hi plenament en tots els sentits. I tot i que m’encanta la meva feina, també necessito vacances per descansar. Així que, com ja és habitual, m’agafo tot l’agost de vacances i al setembre reprendré novament aquestes classes amb molta il·lusió.

Que passeu un molt bon estiu, balleu tant com us vingui de gust i ens retrobem al setembre!

 

Algunes cançons per acomiadar-nos abans de vacances | Algunas canciones para decirnos adiós antes de vacaciones
Etiquetat a: