[CAT]
Empresonar o Alliberar el cos?
Amb les rutines diàries tendim a repetir els mateixos moviments que limiten i poden empresonar el cos.
És important regalar-nos una estona cada dia per explorar altres moviments que retornin la llibertat al nostre cos. (Ester Bach)
El moviment és vida i és important moure’ns, però hi ha moviments que si repetim constantment i no els compensem amb altres tipus de moviments, poden acabar afectant la mobilitat global del nostre cos.
Moltes activitats professionals, així com l’ús del mòbil i de l’ordinador, ens porten a tancar i a concentrar els moviments a la part de davant del nostre cos, entre la zona del pit i de la cintura. També hi ha persones que fan molt moviment amb les cames (caminant, corrent, o ballant), però que van sempre amb el tronc ben rígid com si fossin un robot. Això pot acabar provocant que visquem empresonades en el nostre propi cos, fins i tot sense ser-ne conscients.
Així doncs, no es tracta només de moure’ns, sinó de fer-ho saludablement i amb consciència. I segons la meva opinió, el que és saludable és moure cada dia totes les parts del cos i explorar, amb amor i respecte, tota la gama de moviments possibles al nostre voltant: amunt, avall, davant, darrera, esquerra, dreta.
Has provat per exemple “serpentejar” amb la teva columna? O obrir els braços en creu i sospirar? o estirar-te cap a diferents posicions en l’espai? o dibuixar formes circulars amb diferents parts del teu cos?
Tot això forma part del moviment saludable que m’agrada estimular a les meves classes i cursos per cuidar i equilibrar cos, ment i emocions.
Si et ressona, contacta amb mi i parlem sobre les diferents opcions de classes i cursos presencials o online.
———————————
[CAST]
¿Encarcelar o Liberar el cuerpo?
Con las rutinas diarias tendemos a repetir los mismos movimientos que limitan y pueden encarcelar el cuerpo.
Es importante regalarnos un rato cada día para explorar otros movimientos que devuelvan la libertad a nuestro cuerpo. (Ester Bach)
El movimiento es vida y es importante movernos, pero hay movimientos que si repetimos constantemente y no los compensamos con otros tipos de movimientos, pueden acabar afectando la movilidad global de nuestro cuerpo.
Muchas actividades profesionales, así como el uso del móvil y el ordenador, nos llevan a cerrar y a concentrar los movimientos en la parte de delante de nuestro cuerpo, entre la zona del pecho y de la cintura. También hay personas que hacen mucho movimiento con las piernas (caminando, corriendo, o bailando), pero que van siempre con el tronco bien rígido como si fueran un robot. Esto puede acabar provocando que vivamos encarceladas en nuestro propio cuerpo, incluso sin ser conscientes de ello.
Así pues, no se trata sólo de movernos, sino de hacerlo saludablemente y con conciencia. Y en mi opinión, lo que es saludable es mover cada día todas las partes del cuerpo y, explorar, con amor y respeto, toda la gama de movimientos posibles a nuestro alrededor: arriba, abajo, delante, detrás, izquierda, derecha.
¿Has probado por ejemplo “serpentear” con tu columna? ¿O abrir los brazos en cruz y suspirar? ¿o estirarte hacia diferentes posiciones en el espacio? ¿o dibujar formas circulares con diferentes partes de tu cuerpo?
Todo ello forma parte del movimiento saludable que me gusta estimular en mis clases y cursos para cuidar y equilibrar cuerpo, mente y emociones.
Si te resuena, contacta conmigo y hablamos sobre las diferentes opciones de clases y cursos presenciales u online.