[CAT]

Ser feliç és senzill,

el que és difícil és ser senzill. (Proverbi zen)

 

Caminar per la natura és una de les activitats que m’ajuda a sentir-me feliç. Em meravella observar com la natura va seguint el ritme de cada estació. Després del repòs de l’hivern, ara a la primavera tot comença a brotar i l’energia es dirigeix cap enfora. Més endavant l’energia anirà pujant i quan hagi arribat al seu màxim punt, tornarà a dirigir-se cap endins i cap avall per tornar a reposar. Aquest és el cicle que segueix la natura, adaptant-se a l’energia vital de cada moment per poder mantenir la seva essència i poder seguir SENT…així de senzill!!! ….o així de complicat?

Senzill? o complicat?…aquesta és la qüestió!

Em sembla senzill quan estic en contacte amb la natura o amb la meva essència, amb el meu sentir…

Em sembla complicat quan la meva ment pensa massa…i començo a donar voltes i voltes…i m’exigeixo en excés…i em jutjo…i em desconnecto de mi i de la natura…

I és que tal i com suggereix aquest proverbi zen, ser senzill no és sinònim de ser fàcil. A vegades, tenim tendència a complicar-nos la vida, oi?

Sempre que he tingut un problema important de salut a la meva vida, a banda de l’ajuda mèdica, he aprofitat per qüestionar-me la meva actitud en aquell moment i aprendre noves estratègies i eines per viure d’una manera més saludable a tots nivells. Després de superar el càncer limfàtic el 2001, em vaig adonar que no sabia gestionar l’estrès i que tenia una tendència a pensar massa les coses i a viure més al meu cap que en el meu cos. Això em va portar al món del treball corporal i a les tècniques d’expressió corporal. I és especialment a través de la dansa meditativa i conscient que aconsegueixo fer baixar l’excés d’energia del cap per tal de que aquesta es mogui i circuli per tot el cos de manera fluïda i relaxada. Des de la quietud, em dono temps per SENTIR…m’escolto i connecto amb allò que necessita el meu cos i seguidament, com la primavera, deixo que comenci a brotar el moviment, donant forma i expressant allò que sento, dialogant amb la música i amb el meu entorn…i aleshores sento que la vida és màgicament senzilla i bonica…i em sento feliç.

I tu? Segueixes els ritmes de la natura? Et deixes temps per sentir?  Aquí tens una cançó del darrer treball del Guillem Roma, que porta per títol “No fer tant” i que reflexiona sobre el ritme actual de la societat, convidant-nos a viure d’una manera més tranquil·la i més connectada amb els ritmes de la natura…

 

 

 

————————-

[CAST]

Ser feliz es sencillo,

lo que es difícil es ser sencillo. (Proverbio zen)


Caminar por la naturaleza es una de las actividades que me ayuda a sentirme feliz. Me maravilla observar cómo la naturaleza va siguiendo el ritmo de cada estación. Tras el reposo del invierno, ahora en primavera todo empieza a brotar y la energía se dirige hacia fuera. Más adelante la energía irá subiendo y cuando haya alcanzado su máximo punto, volverá a dirigirse hacia adentro y hacia abajo para volver a reposar. Este es el ciclo que sigue la naturaleza, adaptándose a la energía vital de cada momento para poder mantener su esencia y poder seguir SIENDO … así de sencillo !!! …. ¿o así de complicado?

¿Sencillo? o ¿complicado?… esa es la cuestión!

Me parece sencillo cuando estoy en contacto con la naturaleza o con mi esencia, con mi sentir…

Me parece complicado cuando mi mente piensa demasiado… y empiezo a dar vueltas y vueltas… y me exijo en exceso… y me juzgo… y me desconecto de mí y de la naturaleza …

Y es que tal y como sugiere este proverbio zen, ser sencillo no es sinónimo de ser fácil. A veces, tenemos tendencia a complicarnos la vida, ¿verdad?

Siempre que he tenido un problema importante de salud en mi vida, aparte de la ayuda médica, he aprovechado para cuestionarme mi actitud en ese momento y aprender nuevas estrategias y herramientas para vivir de una manera más saludable a todos niveles. Tras superar el cáncer linfático en el 2001, me di cuenta que no sabía manejar el estrés y que tenía una tendencia a pensar demasiado las cosas y a vivir más en mi cabeza que en mi cuerpo. Esto me llevó al mundo del trabajo corporal y a las técnicas de expresión corporal. Y es especialmente a través de la danza meditativa y consciente de que consigo hacer bajar el exceso de energía de mi cabeza con el fin de que ésta se mueva y circule por todo el cuerpo de manera fluida y relajada. Desde la quietud, me doy tiempo para SENTIR … me escucho y conecto con lo que necesita mi cuerpo y seguidamente, como la primavera, dejo que empiece a brotar el movimiento, dando forma y expresando lo que siento, dialogando con la música y con mi entorno… y entonces siento que la vida es mágicamente sencilla y bonita… y me siento feliz.

¿Y tú? ¿Sigues los ritmos de la naturaleza? ¿Te dejas tiempo para sentir? Aquí tienes una canción del último trabajo del Guillem Roma, que lleva por título “No fer tant” (no hacer tanto) y que reflexiona sobre el ritmo actual de la sociedad, invitándonos a vivir de una manera más tranquila y más conectada con los ritmos de la naturaleza … (encontrarás la canción al final del texto en catalán)

Connectar amb els ritmes de la natura | Conectar con los ritmos de la naturaleza
Etiquetat a: