Dilluns 27 d’abril de 2020

[CAT]

En el dia de la Mare de Déu de Montserrat, vull començar felicitant a totes les que celebreu avui el sant. Que tingueu un molt feliç dia!

Des de casa veig Montserrat, muntanya sagrada plena de bellesa, caràcter i simbologia….

I quan veig Montserrat tornant d’alguna sortida o viatge, tinc la sensació de ser ja “a casa”.

En alguna part del dia, sempre dedico una estona a contemplar Montserrat, i des de que va començar el confinament ho faig encara més…

Aquesta fotografia és d’una caminada que vaig fer el setembre del 2013. I és que tal i com fèiem amb la meva família des de que era ben petitona, m’agrada anar-hi com a mínim una vegada a l’any, però m’adono que els dos darrers anys no ho he fet. Per tant, ho acabo d’anotar a una llista que estic fent aquests dies sobre aprenentatges vitals i accions a realitzar.

I avui la cançó que et recomano està vinculada a Montserrat. De ben segur que la coneixes i l’has escoltada vàries vegades ja que es va fer per a l’edició de la Marató de TV3 del 2011. Porta per títol “Em dones força” i la canta en Sergio Dalma, juntament amb l’Escolania de Montserrat.

Entre d’altres coses, Montserrat és per a mi presència, terra, arrels, sensibilitat, espiritualitat, fe, esperança…i em dona força…molta força…

I vinculant tot això amb la meva especialitat com a dansaterapeuta, avui et proposo que escoltis la cançó i sentis quin efecte et produeix a nivell corporal. T’ajuda la cançó a connectar amb la teva força interna? A quina part del teu cos la sents? Quin moviment pots fer per sentir-la i expressar-la?

Cuida’t…cuidem-nos…i que la Moreneta ens protegeixi…Salut!

 

—————

[CAST]

En el día de la Virgen de Montserrat, quiero comenzar felicitando a todas las que celebráis hoy el santo. ¡Que tengáis un muy feliz día!

Desde casa veo Montserrat, montaña sagrada llena de belleza, carácter y simbología…

Y cuando veo Montserrat volviendo de alguna salida o viaje, tengo la sensación de estar ya “en casa”.

En alguna parte del día, siempre dedico un rato a contemplar Montserrat, y desde que comenzó el confinamiento lo hago aún más …

Esta fotografía es de una caminata que hice en septiembre de 2013. Y es que tal y como hacíamos con mi familia desde que era bien pequeña, me gusta ir a Montserrat al menos una vez al año, pero me doy cuenta que los dos últimos años no lo he hecho. Por lo tanto, lo acabo de anotar en una lista que estoy haciendo estos días sobre aprendizajes vitales y acciones a realizar.

Y hoy la canción que te recomiendo está vinculada a Montserrat. Seguro que la conoces y la has escuchado varias veces ya que se hizo para la edición de la Maratón de TV3 de 2011. Lleva por título “Em dones força” (“Me das fuerza”) y la canta Sergio Dalma, junto con el Escolanía de Montserrat.

Entre otras cosas, Montserrat es para mí presencia, tierra, raíces, sensibilidad, espiritualidad, fe, esperanza… y me da fuerza… mucha fuerza…

Y vinculando todo esto con mi especialidad como danzaterapeuta, hoy te propongo que escuches la canción y sientas qué efecto te produce a nivel corporal. ¿Te ayuda la canción conectar con tu fuerza interna? ¿En qué parte de tu cuerpo la sientes? ¿Qué movimiento puedes hacer para sentirla y expresarla?

Cuídate… cuidémonos… y que la Moreneta nos proteja…¡Salud!

Confinament Covid-19: Cançó i Moviment dia 41 | Confinamiento Covid-19: Canción y Movimiento día 41
Etiquetat a:        

Deixa un comentari