Formació àmbit enoturístic

Una de les meves passions és el món de la vinya i del vi que segueixo des de fa més de 20 anys arreu de Catalunya i també a altres països. M’agrada tastar nous vins i sobretot m’emociona conèixer les històries, el treball i l’amor per la terra que hi ha darrera de cada vi i de cada celler.

Els meus primers 22 anys de vida els vaig viure a “Cal Perebonic”, una masia de Castellbell i el Vilar. Els avis havien fet vi i teniem un petit celler i una tina a casa. I és que el Bages, el lloc on vaig néixer i sempre he viscut, és una terra de vins amb una llarga tradició vitivinícola. La D.O. Pla de Bages, amb 15 cellers inscrits, produeix uns vins excepcionals. Et recomano visitar els cellers de la D.O. Pla de Bages i connectar amb el paisatge i la cultura del vi a través de les propostes que t’ofereix la Ruta del vi del Bages.

Quan escolto a professionals del món del vi, sovint faig associacions amb moltes de les eines i recursos que ensenyo en els meus cursos en l’àmbit del benestar. A més, els bonics paisatges de vinya de la DO Pla de Bages ens conviden a una connexió plena amb la natura i amb la nostra pròpia essència. 

És per això que un dia vaig decidir unir vi i benestar i oferir aquesta formació en l’àmbit enoturístic. 

Formació adreçada a cellers, oficines de turisme, agències de viatge, turisme mice, biblioteques

Formació pràctica amb tècniques senzilles, efectives i fàcils d’incorporar com a hàbits saludables a la vida personal i professional.

Durada, temàtica i contingut adaptats a les necessitats i peculiaritats de cada àmbit i col·lectiu en concret.

Proposta de tallers

Mindfulness i Winefulness entre vinyes

En aquesta activitat, a través de la pràctica del Mindfulness (ó Atenció plena) aprenem a connectar cos i ment al moment present, prenent consciència de l’experiència tal i com és, sense judicis ni interpretacions.

Amb el Winefulness apliquem aquesta actitud al món de la vinya i del vi, contemplant el nostre entorn i obrint tots els nostres sentits davant d’una copa de vi. 

 

 
Fotografia: ©Celler Fargas Fargas

Visita al celler Fargas Fargas amb tast + taller de mindfulness i winefulness entre vinyes 

(activitat de la Ruta del Vi del Bages conjuntament amb el Celler Fargas Fargas)

Un matí al Celler Fargas Fargas per viure i connectar plenament amb la natura i amb la nostra pròpia essència a través de la vinya i del vi.

L’activitat consta d’una visita completa al celler Fargas Fargas amb tast de vins i d’un taller per aprendre i practicar eines i recursos per al benestar personal.

A través del mindfulness o atenció plena aprendrem a connectar cos i ment al moment present per gaudir de qualsevol experiència amb plenitud.

Amb el winefulness aplicarem aquesta actitud al món de la vinya i del vi, contemplant l’entorn de vinya i obrint tots els nostres sentits davant d’una copa de vi.

Durada: 3h 30′     

Persones per activitat:  mínim:10 – màxim: 20

 

 

 

Respira’t: Oxigenar cos i ment entre vinyes

En aquesta activitat prenem consciencia de la respiració i aprenem a respirar d’una manera saludable, permetent que el cos i la ment respirin i s’oxigenin d’una manera natural, harmònica i plena.

I ho fem a l’aire lliure i entre vinyes, un lloc ideal per connectar amb una respiració àmplia i calmada. Respirant el mateix entorn que respiren els ceps i que s’expressa a través de les aromes del vi.

 

 

Vinestar: un tast maridatge entre vi i benestar

(activitat conjuntament amb la sommelier Anna Castillo)

Saps per què quan alcem una copa de vi amb alegria diem salut? Que tenen en comú vi i benestar? 

En aquesta activitat, realitzada conjuntament amb la sommelier Anna Castillo, ens inspirem en les característiques de cada vi, els tastem  i els maridem amb diferents eines i recursos per al benestar.

+ Info