Diumenge 12 d’abril de 2020

[CAT]

Avui la Catedral de Milà i una cançó per moure’t “per dins”…

(Cançó “Panis Angelicus”, Andrea Bocelli)

Milà, una de les capitals italianes més afectades pel Covid-19, serà avui l’escenari del concert “Music for hope” (música per a l’esperança) que oferirà Andrea Bocelli des del Duomo de Milà, la catedral gòtica més gran del món.

Coincidint amb el diumenge de pasqua i convidat per la ciutat de Milà, el concert serà emès en directe a les 19 hores pel canal de youtube de l’Andrea Bocelli. Copio l’enllaç a continuació:

Bocelli interpretarà diferents cançons i només estarà acompanyat per Emanuele Vianelli, l’organista del Duomo, ja que degut a les mesures de seguretat pel Covid-19, la Catedral de Milà estarà buida.

Hi ha moltes cançons que m’agraden de l’Andrea Bocelli, però connectant amb el moment i transportant-me a la Catedral de Milà, avui et recomano la seva versió del “Panis Angelicus”, escrita per Sant Tomàs d’Aquino i que el 1872 César Franck va composar per a tenor, orgue, arpa, violoncel i contrabaix.

La foto que he triat per acompanyar aquesta cançó, és d’un viatge que vaig fer a Milà el febrer del 2016. El Duomo de Milà és fins ara un dels monuments que més m’ha impressionat…recordo el moment d’aquesta foto com si fos ara mateix…vam pujar a les seves terrasses i las vam recórrer just a la darrera hora de la tarda, quan el sol començava a baixar …va ser una meravella poder contemplar des d’allà les impressionants escultures, pinacles i capitells de la Catedral, així com les vistes de la ciutat de Milà.

Amb aquesta cançó, enlloc de proposar-te un moviment exterior, et recomano que te la deixis sentir i que permetis que et mogui per dins…jo m’emociono cada vegada que l’escolto.

I vull acabar traduint les paraules que l’Andrea Bocelli fa servir en el seu canal de youtube en relació a aquest concert: “Crec en la força de resar junts; Crec en la Setmana Santa cristiana, símbol universal del renaixement que tothom, ja siguin creients o no, necessita realment ara mateix”

Moltes gràcies Andrea Bocelli per cantar per a l’esperança…

Salut…

 

—————

[CAST]

Hoy la Catedral de Milán y una canción para moverte “por dentro”…

(Canción “Panis Angelicus”, Andrea Bocelli)

Milán, una de las capitales italianas más afectadas por el Covid-19, será hoy el escenario del concierto “Music for hope” (Música para la esperanza) que ofrecerá Andrea Bocelli desde el Duomo de Milán, la catedral gótica más gran del mundo.

Coincidiendo con el domingo de pascua e invitado por la ciudad de Milán, el concierto será emitido en directo a las 19 horas por el canal de youtube de Andrea Bocelli.  Copio el enlace a continuación:

Bocelli interpretará diferentes canciones y sólo estará acompañado por Emanuele Vianello, el organista del Duomo, ya que debido a las medidas de seguridad por el Covid-19, la Catedral de Milán estará vacía.

Hay muchas canciones que me gustan de Andrea Bocelli, pero conectando con el momento y transportándome a la Catedral de Milán, hoy te recomiendo su versión del “Panis Angelicus”, escrita por Santo Tomás de Aquino y que en 1872 César Franck compuso para tenor, órgano, arpa, violonchelo y contrabajo.

La foto que he elegido para acompañar esta canción, es de un viaje que hice a Milán en febrero de 2016. El Duomo de Milán es, hasta ahora, uno de los monumentos que más me ha impresionado… recuerdo el momento de esta foto como si fuera ahora mismo… subimos a sus terrazas y las recorrimos justo en la última hora de la tarde, cuando el sol empezaba a bajar… fue una maravilla poder contemplar desde allí las impresionantes esculturas, pináculos y capiteles de la Catedral, así como las vistas de la ciudad de Milán.

Con esta canción, en lugar de proponerte un movimiento exterior, te recomiendo que te la dejes sentir y que permitas que te mueva por dentro … yo me emociono cada vez que la escucho.

Y quiero terminar traduciendo las palabras que Andrea Bocelli utiliza en su canal de youtube en relación a este concierto: “Creo en la fuerza de rezar juntos; Creo en la Semana Santa cristiana, símbolo universal del renacimiento que todo el mundo, ya sean creyentes o no, necesita realmente ahora mismo ”

Muchas gracias Andrea Bocelli por cantar para la esperanza …

Salud …

Confinament Covid-19: Cançó i Moviment dia 28 | Confinamiento Covid-19: Canción y Movimiento día 28
Etiquetat a:        

Deixa un comentari