[CAT]

Quan estàs asseguda, sobre on et recolzes?

a) sobre els ísquiums?

b) sobre la musculatura del perineu?

És important fer-ho sobre els ísquiums, no només per la seva naturalesa òssia sinó perquè si ho fem sobre el perineu alterem la postura natural de la columna.

Encara que no siguem fisioterapeutes, cal conèixer el nostre cos i la nostra estructura per fer-ne un ús saludable.

El cos i el moviment em fascinen i m’encanta apuntar-me a cursos o seminaris de formació contínua per aprendre noves tècniques. A principis del 2020 (abans del covid) vaig fer un curs de “Menopausa harmoniosa” a Wellco Wellbeing® seguint la metodologia d’Anatomia per al moviment® desenvolupada per la Blandine Calais-Germain i el seu equip al llarg de més de 40 anys d’investigació.

En el curs vam aprendre exercicis per reforçar els ossos i la musculatura de diferents articulacions del cos, i en especial aquelles que es veuen més afectades per la menopausa (els canells, la caixa toràcica i les vèrtebres toràciques, els malucs i el sòl pelvià).

Ara bé, amb o sense menopausa, tothom necessitem aprendre moviments per “regar” els ossos i mantenir-los el màxim de saludables. I per això és important prendre consciència del cos i dels seus diferents nivells. Podem començar anant a la part més física i donar-nos temps per sentir el propi esquelet, la nostra estructura, el nostre suport.

A les meves classes i cursos fem diferents exercicis per sentir els ossos i els nostres recolzaments, a través de la visualització, l’auto massatge i el moviment. A vegades porto també il•lustracions per ensenyar alguna part del cos.

Fa temps que tenia ganes de comprar-me un esquelet per poder-lo utilitzar com un recurs més. Un esquelet petit no està tan ben fet ni és tan real com els grans i te parts que no s’articulen, però per la meva feina és suficient per explicar alguns conceptes i funcionaments. Ara bé, us he de confessar que em feia una mica de “iuiu” tenir un esquelet a casa. Però finalment me l’he comprat. Quan ahir me’l van portar, només veure’l em va venir automàticament un nom al cap: “Niky”. Encara no se d’on ha sortit aquest nom, però m’agrada. Suposo que amb la “i” em resulta més “cuqui” (hahaha). Per una banda, ja us dic que no serà una de les decoracions que deixaré al menjador ni al dormitori. Però estarà en algun lloc visible del pis, faré l’exercici de contemplar-lo amb amor i me l’emportaré de tant en tant a les classes.

I em pregunto per què els esquelets acostumen a donar-nos aquesta espècie de mal rotllo. Imagino que perquè els associem a la mort. Però tothom en portem un a dins i sort en tenim d’aquest esquelet en el qual ens podem recolzar. I si comencem a mirar els esquelets amb una nova mirada? Potser canviarà la nostra manera de relacionar-nos amb els nostres ossos i farem tot el possible per a mantenir-los amb vida.

___________________________

[CAST]

Cuando estás sentada, ¿sobre dónde te apoyas?

a) ¿sobre los isquiones?

b) ¿sobre la musculatura del perineo?

Es importante hacerlo sobre los isquiones, no sólo por su naturaleza ósea sino porque si lo hacemos sobre el perineo alteramos la postura natural de la columna.

Aunque no seamos fisioterapeutas, es necesario conocer nuestro cuerpo y nuestra estructura para hacer un uso saludable.

El cuerpo y el movimiento me fascinan y me encanta apuntarme a cursos o seminarios de formación continua para aprender nuevas técnicas. A principios de 2020 (antes del covid) hice un curso de “Menopausia armoniosa” en Wellco Wellbeing® siguiendo la metodología de Anatomía para el movimiento® desarrollada por Blandine Calais-Germain y su equipo a lo largo de más de 40 años de investigación.

En el curso aprendimos ejercicios para reforzar los huesos y la musculatura de diferentes articulaciones del cuerpo, y en especial aquellas que se ven más afectadas por la menopausia (las muñecas, la caja torácica y las vértebras torácicas, las caderas y el suelo pélvico) .

Ahora bien, con o sin menopausia, todo el mundo necesitamos aprender movimientos para “regar” los huesos y mantenerlos el máximo de saludables. Y por eso es importante tomar conciencia del cuerpo y de sus distintos niveles. Podemos empezar yendo a la parte más física y darnos tiempo para sentir el propio esqueleto, nuestra estructura, nuestro soporte.

En mis clases y cursos hacemos diferentes ejercicios para sentir los huesos y nuestros apoyos, a través de la visualización, el automasaje y el movimiento. A veces llevo también ilustraciones para enseñar alguna parte del cuerpo.

Hace tiempo que tenía ganas de comprarme un esqueleto para poder utilizarlo como un recurso más. Un esqueleto pequeño no está tan bien hecho ni es tan real como los grandes y tiene partes que no se articulan, pero para mi trabajo es suficiente para explicar algunos conceptos y funcionamientos. Ahora bien, debo confesar que me hacía un poco de “yuyu” tener un esqueleto en casa. Pero finalmente me lo he comprado. Cuando ayer me lo trajeron, nada más verlo me vino automáticamente un nombre a la cabeza: “Niky”. Aún no se de dónde ha salido este nombre, pero me gusta. Supongo que con la “i” me resulta más “cuqui” (jajaja). Por un lado, ya os digo que no será una de las decoraciones que dejaré en el comedor ni en el dormitorio. Pero estará en algún lugar visible del piso, haré el ejercicio de contemplarlo con amor y me lo llevaré de vez en cuando a las clases.

Y me pregunto por qué los esqueletos suelen darnos esa especie de mal rollo. Imagino que porque los asociemos a la muerte. Pero todas las personas llevamos uno dentro y suerte tenemos de este esqueleto en el que nos podemos sostener. ¿Y si empezamos a mirar los esqueletos con una nueva mirada? Quizás cambie nuestra manera de relacionarnos con nuestros huesos y haremos todo lo posible para mantenerlos con vida.

Sobre on et recolzes quan estàs asseguda? | ¿Sobre dónde te apoyas cuando estás sentada?
Etiquetat a: