[CAST]

Recentment he impartit un curs online sobre Relaxació i benestar emocional. Una de les eines que he recomanat a les persones que han participat al curs és: RESPIRAR…així de simple…però a vegades ho compliquem molt.

I com em passa sovint a les formacions, hi ha força alumnes que em confessen que no son conscients de la seva respiració.

Per una banda, sort que és un procés automàtic que pot funcionar de manera inconscient, ja que si depengués de nosaltres, entre tantes coses que a vegades tenim a la ment, ja ens n’hauríem oblidat i per tant ja no estaríem aquí llegint aquest escrit (…prefereixo no nombrar el lloc on seríem)

Sembla estrany que ens oblidem d’un procés com la respiració que és d’una importància vital i que aporta tants beneficis per a la nostra salut.

M’entristeix veure que a vegades no ens permetem “respirar”…

He de confessar que abans jo tampoc era conscient de la meva respiració. De fet, ni tan sols sabia com s’havia de respirar! I no ho vaig aprendre fins que em van haver de fer una toracotomía per un càncer que vaig tenir als 30 anys i em van derivar a fisioteràpia respiratòria.  Allà em van parlar per primera vegada de la respiració abdominal i del diafragma i vaig començar a fer pràctiques de respiració.

Des d’aleshores, la respiració m’ha acompanyat i jo l’he acompanyada. Quan alguna cosa em preocupa, estic cansada o no em trobo bé, automàticament observo com estic respirant i em dedico una estona a respirar amb consciència plena. I de seguida noto que la sensació comença a canviar i a millorar.

Respirar és una eina que està al teu abast, que et vincula amb el teu entorn i que a sobre és gratuïta.

Vull pensar que el fet d’haver de portar mascareta ara per protegir-nos de la covid-19, farà que totes i tots siguem més conscients de la respiració. Quan perdem una cosa, sovint ens adonem de la seva importància.

Per tant, ara més que mai, quan estiguis en un entorn segur i protegit, pren consciència de la teva respiració i RESPIRA’T!

Gaudeix de l’aire que entra i surt dels teus pulmons…

Deixa que els teus pulmons s’omplin d’aire pur i s’eixamplin en totes les direccions (amunt, avall, davant, darrere, dreta, esquerra) i després permet que l’aire vagi sortint…sense forçar…

Quan inspiris pots repetir “M’omplo de vida“…

I quan expiris pots repetir: “Confio en la vida“…

Divendres vinent dia 31 de juliol impartiré un taller de Mindfulness a través de Manresa Turisme dins d’una activitat que porta per títol “Inspira i Inspira’t“. Entre d’altres activitats, practicarem la respiració amb consciència plena. Per a més informació i inscripcions pots consultar el següent enllaç:  http://www.manresaturisme.cat/cat/article/10803-inspira-i-inspira-t

————————

[CAST]

Recientemente he impartido un curso online sobre Relajación y bienestar emocional. Una de las herramientas que he recomendado a las personas que han participado en el curso es: RESPIRAR … así de simple … pero a veces lo complicamos mucho.

Y como me pasa a menudo EN las formaciones, hay bastantes alumnas y alumnos que me confiesan que no son conscientes de su respiración.

Por un lado, suerte que es un proceso automático que puede funcionar de manera inconsciente, ya que si dependiera de nosotros, entre tantas cosas que a veces tenemos en la mente, ya nos habríamos olvidado y por tanto ya no estaríamos aquí leyendo este escrito (…prefiero no nombrar el lugar donde seríamos)

Parece extraño que nos olvidemos de un proceso como la respiración que es de vital importancia y que aporta tantos beneficios para nuestra salud.

Me entristece ver que a veces no nos permitimos “respirar”…

Tengo que confesar que antes yo tampoco era consciente de mi respiración. De hecho, ni siquiera sabía cómo se tenía que respirar! Y no lo aprendí hasta que me tuvieron que hacer una toracotomía por un cáncer que tuve a los 30 años y me derivaron a fisioterapia respiratoria. Allí me hablaron por primera vez de la respiración abdominal y del diafragma y empecé a hacer prácticas de respiración.

Desde entonces, la respiración me ha acompañado y yo la he acompañado. Cuando algo me preocupa, estoy cansada o no me encuentro bien, automáticamente observo como estoy respirando y me dedico un rato a respirar con conciencia plena. Y enseguida noto que la sensación comienza a cambiar y a mejorar.

Respirar es una herramienta que está a tu alcance, que te vincula con tu entorno y que encima es gratuita.

Quiero pensar que el hecho de tener que llevar mascarilla ahora para protegernos de la Covid-19, hará que todas y todos seamos más conscientes de la respiración. Cuando perdemos algo, a menudo nos damos cuenta de su importancia.

Por lo tanto, ahora más que nunca, cuando estés en un entorno seguro y protegido, toma conciencia de tu respiración y RESPÍRATE

Disfruta del aire que entra y sale de tus pulmones…

Deja que tus pulmones se llenen de aire puro y se ensanchen en todas las direcciones (arriba, abajo, delante, detrás, derecha, izquierda) y después permite que el aire vaya saliendo… sin forzar …

Cuando inspires puedes repetir “me lleno de vida“…

Y cuando expires puedes repetir: “Confío en la vida“…

El próximo viernes día 31 de julio impartiré un taller de Mindfulness a través de Manresa Turismo dentro de una actividad que lleva por título “Inspira y Inspírate“. Entre otras actividades, practicaremos la respiración con conciencia plena. Para más información e inscripciones puedes consultar el siguiente enlace: http://www.manresaturisme.cat/cat/article/10803-inspira-i-inspira-t

Respira’t | Respírate
Etiquetat a:        

Deixa un comentari