[CAT]

Com probablement ja saps, sóc formadora especialitzada en l’àmbit del benestar emocional a través del cos. Això vol dir que en els meus cursos i tallers ensenyo com utilitzar eines de treball corporal. Ara bé, treballem el cos de manera integrada amb les emocions, la ment i la part energètica.

Quan ja portava força temps impartint cursos de gestió de l’estrès i benestar emocional a diferents col·lectius, vaig englobar les eines que utilitzo en un mètode amb 5 pilars bàsics i em vaig inventar una paraula per afavorir que els alumnes ho recordin millor. I d’aquí en va sortir el Mètode REMMA….Voilà!

REMMA em recorda al verb “REMAR” que implica un moviment per part nostra, una responsabilitat. I és que no hi ha varetes màgiques que serveixin per estar millor, sinó que ens cal connectar amb el cos, escoltar-lo, entendre què necessita i després actuar. I actuar no sempre significa moure’s. En alguns casos, l’acció que ens cal fer és PARAR, DEIXAR DE FER, DESCANSAR… Doncs el nostre cos necessita un equilibri entre descans i moviment, entre yin i yang.

Cada una de les lletres del Mètode REMMA, indica una eina:

  1. R:   Respiració

  2. E:   Escàner corporal

  3. M:  Massatge  (i en especial tècniques d’auto massatge)

  4. M:  Moviment

  5. A:   Atenció plena (ó Mindfulness). Presència en l’Ara i en l’Aquí.

I totes aquestes eines venen de sèrie amb nosaltres…les portem a dins constantment i a més, quan ja has après com utilitzar-les, son gratuïtes. Ara bé, també cal que tinguis en compte que si tens molta tensió acumulada, pot arribar un moment en el qual aquestes eines no siguin suficients i aleshores et recomano que contactis amb un professional de la salut.

De fet, ahir vaig començar a impartir dues noves edicions del curs online de “Relaxació, benestar corporal i prevenció de l’estrès” a professionals de l’Hospital de Sant Pau. És un curs basat en aquest mètode i els vaig explicar la importància d’anar aplicant aquestes eines en diferents moments del dia, encara que sigui durant un minut. És millor anar-les practicant durant petits moments i amb una major freqüència que esperar a tenir 1 hora sencera per fer-ho i no ser capaç de trobar mai aquesta hora. Eiiiii! que si tens l’hora, fantàstic!!! Però si no la tens, totes les persones, si realment volem, podem trobar 10 o 15 minuts per a nosaltres i repartir-los al llarg del dia. Es tracta d’establir prioritats i convertir-ho en un hàbit. I per això cal practicar ja que aprendre eines i no posar-les en pràctica no serveix de res…

T’apuntes a cuidar-te amb el Mètode REMMA?

—————————

[CAST]

Como probablemente ya sabes, soy formadora especializada en el ámbito del bienestar emocional a través del cuerpo. Esto quiere decir que en mis cursos y talleres enseño como utilizar herramientas de trabajo corporal. Ahora bien, trabajamos el cuerpo de manera integrada con las emociones, la mente y la parte energética.

Cuando ya llevaba bastante tiempo impartiendo cursos de gestión del estrés y bienestar emocional a diferentes colectivos, decidí englobar las herramientas que utilizo en un método con 5 pilares básicos y me inventé una palabra para favorecer que los alumnos lo recuerden mejor. Y de aquí surgió el Método REMMA…. Voilà!

REMMA me recuerda al verbo “REMAR” que implica un movimiento por nuestra parte, una responsabilidad. Y es que no hay varitas mágicas que sirvan para estar mejor, sino que necesitamos conectar con el cuerpo, escucharlo, entender qué necesita y luego actuar. Y actuar no siempre significa moverse. En algunos casos, la acción que necesitamos hacer es PARAR, DEJAR DE HACER, DESCANSAR… Pues nuestro cuerpo necesita un equilibrio entre descanso y movimiento, entre yin y yang.

Cada una de las letras del Método REMMA, indica una herramienta:

   1. R:   Respiración

   2. E:   Escáner corporal

   3. M:  Masaje (y en especial técnicas de auto masaje)

   4. M:  Movimiento

   5. A:   Atención plena (ó Mindfulness). Presencia en el Ahora y en el Aquí

Y todas estas herramientas vienen de serie con nosotros… las llevamos dentro constantemente y además, cuando ya has aprendido cómo utilizarlas, son gratuitas. Ahora bien, también hay que tener en cuenta que si tienes mucha tensión acumulada, puede llegar un momento en el que estas herramientas no sean suficientes y entonces te recomiendo que contactes con un profesional de la salud.

De hecho, ayer empecé a impartir dos nuevas ediciones del curso online de “Relajación, bienestar corporal y prevención del estrés” para profesionales del Hospital de Sant Pau. Es un curso basado en este método y les expliqué la importancia de ir aplicando estas herramientas en diferentes momentos del día, aunque sea durante un minuto. Es mejor practicarlas durante pequeños momentos y con una mayor frecuencia que esperar a tener 1 hora entera para hacerlo y no ser capaz de encontrar nunca esa hora. ¡Eiiiii! que si tienes la hora, ¡¡fantástico!! Pero si no la tienes, todas las personas, si realmente queremos, podemos encontrar 10 o 15 minutos para nosotros y repartirlos a lo largo del día. Se trata de establecer prioridades y convertirlo en un hábito. Y para eso hay que practicar ya que aprender herramientas y no ponerlas en práctica no sirve de nada…

¿Te apuntas a cuidarte con el Método REMMA?

Mètode REMMA per al benestar | Método REMMA para el bienestar
Etiquetat a: